KOLLUK KUVVETLERİ ZEHİR TÜCCARLARININ PEŞİNDE

ASAYİŞ 22.07.2019 - 13:45, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3268+ kez okundu.
 

KOLLUK KUVVETLERİ ZEHİR TÜCCARLARININ PEŞİNDE

Dünyada ve Ülkemizde gençler başta olmak üzere insanlığı hedef alan en büyük tehditler arasında madde bağımlılığı gelmektedir. Kolluk kuvvetlerimiz bunu önleme mücadelesi vermektedir.
Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımız koordinesinde ilgili bütün güvenlik birimlerimiz tarafından gençlerimiz ve insanlığı hedef alan zehir tacirleri başta olmak üzere, uyuşturucu kullanan ve ekimini yapan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir. Burdur valiliği tarafından da hassasiyetle takip edilen bu konu, uyuşturucu bataklığına saplanmış gençlerimizin tedavi edilerek yeniden topluma kazandırılması amacıyla başlatılan “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” projesi ile de ele alınmıştır. Ne var ki kamu kaynaklarının yanı sıra vatandaşımızın da desteğine ihtiyaç bulunmaktadır. Son yıllarda çevre illerde alıcı bulması nedeniyle hızla sayıları artmakta kolluk desteği yanında vatandaşlarımızın da yardımı gerekmektedir. Burdur valiliği ilgili birimlerinin koordinesinde ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşlarının destekleri ile devam eden proje doğrultusunda, uyuşturucu madde ticaretinin arzıyla mücadele, üretim merkezlerinin artması gençler başta olmak üzere her yaşta vatandaşımızın eğitim, tedavi, rehabilitasyon başlıklarında etkin, eş zamanlı ve topyekûn mücadeleyi gerektiren konular ele alınarak İl genelinde kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretini yapan/kullanan şahıslara yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekipler tarafından da İlimiz genelinde çalışmalar aralıksız ilgili bütün kurumlarla koordine içerisinde devam etmektedir. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda; 01.07.2019 - 20.07.2019 tarihleri arasında müdahale edilen 9 olayda, 17 şüpheli yakalanarak işlem yapılmıştır. Bu olaylarda toplam 11 kök kenevir bitkisi, 9,33 gram eroin maddesi, 18,77 gram esrar maddesi, uyuşturucu yetiştirmek amacıyla özel olarak imal edilmiş kabin içerisinde iklimlendirme malzemeleri, 2 adet kuru sıkı tabanca ve uyuşturucu içiminde kullanılan muhtelif malzemeler ele geçirilmiştir. Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda; 01.07.2019 - 20.07.2019 tarihleri arasında müdahale edilen 5 olayda, (9) şüpheli yakalanarak işlem yapılmış, şahıslardan (2’si) tutuklanmıştır. Bu olaylarda (1650) gram esrar ve (728) Kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.  
Dünyada ve Ülkemizde gençler başta olmak üzere insanlığı hedef alan en büyük tehditler arasında madde bağımlılığı gelmektedir. Kolluk kuvvetlerimiz bunu önleme mücadelesi vermektedir.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımız koordinesinde ilgili bütün güvenlik birimlerimiz tarafından gençlerimiz ve insanlığı hedef alan zehir tacirleri başta olmak üzere, uyuşturucu kullanan ve ekimini yapan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir.

Burdur valiliği tarafından da hassasiyetle takip edilen bu konu, uyuşturucu bataklığına saplanmış gençlerimizin tedavi edilerek yeniden topluma kazandırılması amacıyla başlatılan “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” projesi ile de ele alınmıştır. Ne var ki kamu kaynaklarının yanı sıra vatandaşımızın da desteğine ihtiyaç bulunmaktadır. Son yıllarda çevre illerde alıcı bulması nedeniyle hızla sayıları artmakta kolluk desteği yanında vatandaşlarımızın da yardımı gerekmektedir.

Burdur valiliği ilgili birimlerinin koordinesinde ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşlarının destekleri ile devam eden proje doğrultusunda, uyuşturucu madde ticaretinin arzıyla mücadele, üretim merkezlerinin artması gençler başta olmak üzere her yaşta vatandaşımızın eğitim, tedavi, rehabilitasyon başlıklarında etkin, eş zamanlı ve topyekûn mücadeleyi gerektiren konular ele alınarak İl genelinde kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir.

Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretini yapan/kullanan şahıslara yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekipler tarafından da İlimiz genelinde çalışmalar aralıksız ilgili bütün kurumlarla koordine içerisinde devam etmektedir.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda; 01.07.2019 - 20.07.2019 tarihleri arasında müdahale edilen 9 olayda, 17 şüpheli yakalanarak işlem yapılmıştır. Bu olaylarda toplam 11 kök kenevir bitkisi, 9,33 gram eroin maddesi, 18,77 gram esrar maddesi, uyuşturucu yetiştirmek amacıyla özel olarak imal edilmiş kabin içerisinde iklimlendirme malzemeleri, 2 adet kuru sıkı tabanca ve uyuşturucu içiminde kullanılan muhtelif malzemeler ele geçirilmiştir.

Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda; 01.07.2019 - 20.07.2019 tarihleri arasında müdahale edilen 5 olayda, (9) şüpheli yakalanarak işlem yapılmış, şahıslardan (2’si) tutuklanmıştır. Bu olaylarda (1650) gram esrar ve (728) Kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.