KOZMİK SALATALIKLAR VE DOMATESLER

TEKNOLOJİ 28.08.2019 - 10:23, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3964+ kez okundu.
 

KOZMİK SALATALIKLAR VE DOMATESLER

Çılgınca: Bu domates bitkileri mavi ışık altında büyüdü. Yakında uzayda sebze yetiştirmek ve olgunlaştırmak mümkün olmalıdır.
Astronotlar İçin Ay’da Sebzeler mi Olacak? Bilim Kurgu gibi gözüküyor: Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), Uzay için bir sera öngörüyor. Ay’da ya da Mars’ta astronotlar, bir ay boyunca taze sebzeler üretip, tedarik etmek istiyor. Konuyla ilgili bir Konsept, 23 Ağustos 2019 Cuma günü Bremen’de uzmanlara sunulması gerekiyor. Bunun temel nedeni, Antarktika’da uzun vadeli bir deneydir. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) Araştırmacısı Paul Zabel, bir yıl boyunca Neumayer III Kutup Araştırma İstasyonu yakınındaki özel olarak tasarlanmış bir serada; marul, salatalık ve domateslerin zor şartlar altında nasıl büyüdüğünü test etti. Eksi 45 dereceye kadar olan dış hava sıcaklıklarında, 67 Kilogram Salatalık ve 46 Kilogram Domates olmak üzere 270 Kilogram’dan fazla sebze hasatı gerçekleşti. Özellikle Etkileyici olan: Bitkiler, kapalı bir çevrede toprak, gün ışığı ve Böcek İlacı olmayan 13 Metrekarelik ekili bir alanda büyüdü. On Kişilik Kışlama Ekibi, Bremerhaven’daki Alfred Wegener Enstitüsü (AWI)’nün Neumayer III İstasyonu’ndaki taze sebze ve yeşilliklerden faydalandı. Evren İçin Sebzeler: Biberlerde Bitki Islahı Çok Başarılı Değil Zabel, Bitki Islahı’nı belgelemiş ve Almanya’ya toplam 300 örneklem getirmiştir. Veriler ve örnekler; teknik, botanik ve mikrobiyolojik olarak analiz edildi. Örneğin, Kırmızı Biber ve Çilek Bitkileri’nin neden beklendiği gibi bu koşullar altında gelişemediği araştırılmıştır. Ayrıca sebze arzının, kışlayan insanların ruh halini nasıl etkilediği de incelendi. Ne de olsa, evrende kötü bir havaya neden olmak istenilmez. Gelecek iki yıl içinde Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), Alfred Wegener Enstitüsü (AWI) ve diğer araştırma ortakları serada üretim süreçlerini daha da geliştirmek istiyor. Ay ya da Mars’ta gelecekte kurulacak olası Uzay İstasyonları için araştırmacılar, böyle bir Optimize Sera Konsepti sunmayı hedeflemekteler.  
Çılgınca: Bu domates bitkileri mavi ışık altında büyüdü. Yakında uzayda sebze yetiştirmek ve olgunlaştırmak mümkün olmalıdır.

Astronotlar İçin Ay’da Sebzeler mi Olacak?

Bilim Kurgu gibi gözüküyor: Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), Uzay için bir sera öngörüyor. Ay’da ya da Mars’ta astronotlar, bir ay boyunca taze sebzeler üretip, tedarik etmek istiyor.

Konuyla ilgili bir Konsept, 23 Ağustos 2019 Cuma günü Bremen’de uzmanlara sunulması gerekiyor. Bunun temel nedeni, Antarktika’da uzun vadeli bir deneydir. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) Araştırmacısı Paul Zabel, bir yıl boyunca Neumayer III Kutup Araştırma İstasyonu yakınındaki özel olarak tasarlanmış bir serada; marul, salatalık ve domateslerin zor şartlar altında nasıl büyüdüğünü test etti.

Eksi 45 dereceye kadar olan dış hava sıcaklıklarında, 67 Kilogram Salatalık ve 46 Kilogram Domates olmak üzere 270 Kilogram’dan fazla sebze hasatı gerçekleşti.

Özellikle Etkileyici olan: Bitkiler, kapalı bir çevrede toprak, gün ışığı ve Böcek İlacı olmayan 13 Metrekarelik ekili bir alanda büyüdü. On Kişilik Kışlama Ekibi, Bremerhaven’daki Alfred Wegener Enstitüsü (AWI)’nün Neumayer III İstasyonu’ndaki taze sebze ve yeşilliklerden faydalandı.

Evren İçin Sebzeler: Biberlerde Bitki Islahı Çok Başarılı Değil

Zabel, Bitki Islahı’nı belgelemiş ve Almanya’ya toplam 300 örneklem getirmiştir. Veriler ve örnekler; teknik, botanik ve mikrobiyolojik olarak analiz edildi. Örneğin, Kırmızı Biber ve Çilek Bitkileri’nin neden beklendiği gibi bu koşullar altında gelişemediği araştırılmıştır.

Ayrıca sebze arzının, kışlayan insanların ruh halini nasıl etkilediği de incelendi. Ne de olsa, evrende kötü bir havaya neden olmak istenilmez.

Gelecek iki yıl içinde Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), Alfred Wegener Enstitüsü (AWI) ve diğer araştırma ortakları serada üretim süreçlerini daha da geliştirmek istiyor. Ay ya da Mars’ta gelecekte kurulacak olası Uzay İstasyonları için araştırmacılar, böyle bir Optimize Sera Konsepti sunmayı hedeflemekteler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.