MAKÜ’DE ANSİAD 19. GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ KONFERANSI YAPILDI

DİĞER 07.12.2021 - 09:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2946+ kez okundu.
 

MAKÜ’DE ANSİAD 19. GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ KONFERANSI YAPILDI

Konferansta Prof. Dr. Yusuf Örnek iklim değişikliğinin 21. yüzyılda doğa ve insanlığın karşı karşıya kaldığı tehdit olduğunu belirtti
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) 19. Girişimcilik Günleri kapsamında ANSİAD Üyesi Antalya Bilim Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Örnek iklim değişikliği ve sürdürülebilir çevreyi konu alan “Etik Bir Sorun Olarak Doğal Çevrenin Bozulması ve İklimin Değişmesi” konusunda konferans verdi. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Avşarhan Sinema Salonunda gerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Yusuf Örnek iklim değişikliğinin 21. yüzyılda doğa ve insanlığın karşı karşıya kaldığı tehdit olduğunu belirtti. İklim değişikliğinin etkileri hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Örnek, iklim değişikliğinin sağlık açısından da etkilerini öğrencilerle paylaştı. Prof. Dr. Örnek, iklim değişikliğinin sağlık açısından yaratacağı en önemli sorunlar arasında, daha yoğun ısı dalgaları ve yangınlar nedeniyle yaralanma, hastalık ve ölüm riskinin artması; yoksul bölgelerde gıda üretiminin azalması sonucunda yetersiz beslenme riskinin artması ve gıda, su ve vektörlerle bulaşan hastalıklar olduğunun altını çizdi.
Konferansta Prof. Dr. Yusuf Örnek iklim değişikliğinin 21. yüzyılda doğa ve insanlığın karşı karşıya kaldığı tehdit olduğunu belirtti

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) 19. Girişimcilik Günleri kapsamında ANSİAD Üyesi Antalya Bilim Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Örnek iklim değişikliği ve sürdürülebilir çevreyi konu alan “Etik Bir Sorun Olarak Doğal Çevrenin Bozulması ve İklimin Değişmesi” konusunda konferans verdi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Avşarhan Sinema Salonunda gerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Yusuf Örnek iklim değişikliğinin 21. yüzyılda doğa ve insanlığın karşı karşıya kaldığı tehdit olduğunu belirtti. İklim değişikliğinin etkileri hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Örnek, iklim değişikliğinin sağlık açısından da etkilerini öğrencilerle paylaştı.

Prof. Dr. Örnek, iklim değişikliğinin sağlık açısından yaratacağı en önemli sorunlar arasında, daha yoğun ısı dalgaları ve yangınlar nedeniyle yaralanma, hastalık ve ölüm riskinin artması; yoksul bölgelerde gıda üretiminin azalması sonucunda yetersiz beslenme riskinin artması ve gıda, su ve vektörlerle bulaşan hastalıklar olduğunun altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.