MAKÜ YÖNETİMİNDEN 104 EMEKLİ AMİRALİN BİLDİRİSİNE TEPKİ

GÜNDEM 05.04.2021 - 16:01, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3934+ kez okundu.
 

MAKÜ YÖNETİMİNDEN 104 EMEKLİ AMİRALİN BİLDİRİSİNE TEPKİ

Emekli 104 amiralin yapmış olduğu açıklamaya Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) yönetiminden tepki geldi.
 MAKÜ Senato Odasında gerçekleştirilen basın açıklamasına Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ali Murat Alpaslan, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç ve basın mensupları katıldı. Açıklamasında “Halkın gücünü üstünde bir güç tanımıyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz yaptığı basın bildirisinde; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve millet iradesine geçmiş yıllarda yapılan saygısızlıklara bir yenisi daha eklenmiştir. Milli birliği ve istikrarı bozmaya, mazisi şan ve şerefle dolu Türk ordusunu kendisinden güç aldığı milleti ile karşı karşıya getirmeye çalışan emekli 104 Amiral zamanlaması manidar bir gece vakti, Montrö Boğazlar Sözleşmesi üzerinden muhtıra niteliğinde anti-demokratik bir bildiri yayınlamıştır. Türk milletinin iradesini hiçe sayarak toplum düzenini bozmaya ve kaos oluşturmaya yönelik olan bu girişimi, ifade özgürlüğü olarak nitelendirmek milletin aklı ile adeta dalga geçmektir. Bu bildirinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde hain ve sinsi planlar yapanların ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir etkisi ve anlamı yoktur. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ve Türk Milletinin ortak değeri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e atıflar yapmak, bu bedbaht bildiriyi meşrulaştırmak art niyetini taşımaktadır. Bu aziz millet; istiklali uğruna milyonlarca şehit verdiği bu kutsal toprakları müdafaa etmek için içerdeki hainlere ve dışardaki işbirlikçilerine tarih boyunca hadlerini nasıl bildirdiyse, nasıl 15 Temmuz’da tüm dünyaya ve içerde onların taşeronluklarını yapanlarına ağır bir ders verdiyse aynı kararlılığı göstermeye her zaman hazırdır. İstiklal şairinin adını taşıyan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak her zaman demokrasinin, halk iradesinin ve hukukun yanında olduğumuzu bir kere daha ifade ediyoruz. Halkın gücünün üstünde bir güç tanımıyoruz… Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi  
Emekli 104 amiralin yapmış olduğu açıklamaya Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) yönetiminden tepki geldi.

 MAKÜ Senato Odasında gerçekleştirilen basın açıklamasına Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ali Murat Alpaslan, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç ve basın mensupları katıldı.

Açıklamasında “Halkın gücünü üstünde bir güç tanımıyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz yaptığı basın bildirisinde;

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve millet iradesine geçmiş yıllarda yapılan saygısızlıklara bir yenisi daha eklenmiştir. Milli birliği ve istikrarı bozmaya, mazisi şan ve şerefle dolu Türk ordusunu kendisinden güç aldığı milleti ile karşı karşıya getirmeye çalışan emekli 104 Amiral zamanlaması manidar bir gece vakti, Montrö Boğazlar Sözleşmesi üzerinden muhtıra niteliğinde anti-demokratik bir bildiri yayınlamıştır.

Türk milletinin iradesini hiçe sayarak toplum düzenini bozmaya ve kaos oluşturmaya yönelik olan bu girişimi, ifade özgürlüğü olarak nitelendirmek milletin aklı ile adeta dalga geçmektir. Bu bildirinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde hain ve sinsi planlar yapanların ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir etkisi ve anlamı yoktur. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ve Türk Milletinin ortak değeri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e atıflar yapmak, bu bedbaht bildiriyi meşrulaştırmak art niyetini taşımaktadır.

Bu aziz millet; istiklali uğruna milyonlarca şehit verdiği bu kutsal toprakları müdafaa etmek için içerdeki hainlere ve dışardaki işbirlikçilerine tarih boyunca hadlerini nasıl bildirdiyse, nasıl 15 Temmuz’da tüm dünyaya ve içerde onların taşeronluklarını yapanlarına ağır bir ders verdiyse aynı kararlılığı göstermeye her zaman hazırdır.

İstiklal şairinin adını taşıyan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak her zaman demokrasinin, halk iradesinin ve hukukun yanında olduğumuzu bir kere daha ifade ediyoruz.

Halkın gücünün üstünde bir güç tanımıyoruz…

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.