MİLLETVEKİLİ GÖKER, TURİZM AMAÇLI BALON UÇUŞLARINI SORDU.

TURİZM 24.07.2017 - 12:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3383+ kez okundu.
 

MİLLETVEKİLİ GÖKER, TURİZM AMAÇLI BALON UÇUŞLARINI SORDU.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Turizm mevsiminin yoğun geçtiği bir dönemde Burdur’da yasaklanan balon uçuşlarını sordu
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yasaklanan balon uçuşları hakkında yazılı soru önergesi verdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün balon ile uçuş yapılabilen Kapadokya bölgesindeki yoğunluk ve ülke içinde diğer bölgelerde de balon uçuşlarına elverişli yerler olması nedeniyle sıcak hava balon uçuş faaliyetlerinin arttırılması amacıyla işletmeleri teşvik etme kararı aldığını belirten CHP’li Vekil, “Bunun üzerine Burdur ilimizde de balon uçuşlarına başlanabilmesi için Valilikten asayiş ve güvenlik, yine Valilikten Kültür Turizm açısından sakınca olmadığına dair izinler alınmış ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından bölge uçuşlara açılmıştır. Ardından özel bir firma tarafından kiralanan balonlarla Karamanlı – Gölhisar arasında ve Bucak ilçelerinde turizm amaçlı balon uçuşları başlamıştır. Ancak, 10 Haziran 2017 tarihinde Burdur Valiliği tarafından “asayiş” gerekçe gösterilerek süresiz olarak Burdur’da balon uçuşları yasaklanmıştır. Bir yıldır balon uçuşlarının sürdürüldüğü Burdur bölgesinde hiçbir balon kazası yaşanmamış ve halkın can ve mal güvenliği tehlikeye düşürülmemişken, alınan bu karar bölge açısından mağduriyet yaratmıştır” dedi. Turizm pazarının çeşitlendirilmesine ve Alternatif turizm modellerine ihtiyacımızın olan bu dönemde bu yapılanlara bir anlam veremediğini belirten GÖKER, Bakanlığa bazı sorular yöneltti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Gerekli yasal izinler alınmasına rağmen, turizm sezonu başlarken balon uçuşları niçin iptal edilmiştir? Burdur ilimizde konu ile ilgili olarak resmi makamlara yansıyan herhangi bir asayiş problemi yaşanmış mıdır? Turizm pazarının çeşitlendirilmesine ve Alternatif turizm modellerine ihtiyacımızın olduğu bu dönemde Burdur ilimiz neden turizm dışına itilmektedir?  
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Turizm mevsiminin yoğun geçtiği bir dönemde Burdur’da yasaklanan balon uçuşlarını sordu

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yasaklanan balon uçuşları hakkında yazılı soru önergesi verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün balon ile uçuş yapılabilen Kapadokya bölgesindeki yoğunluk ve ülke içinde diğer bölgelerde de balon uçuşlarına elverişli yerler olması nedeniyle sıcak hava balon uçuş faaliyetlerinin arttırılması amacıyla işletmeleri teşvik etme kararı aldığını belirten CHP’li Vekil, “Bunun üzerine Burdur ilimizde de balon uçuşlarına başlanabilmesi için Valilikten asayiş ve güvenlik, yine Valilikten Kültür Turizm açısından sakınca olmadığına dair izinler alınmış ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından bölge uçuşlara açılmıştır. Ardından özel bir firma tarafından kiralanan balonlarla Karamanlı – Gölhisar arasında ve Bucak ilçelerinde turizm amaçlı balon uçuşları başlamıştır. Ancak, 10 Haziran 2017 tarihinde Burdur Valiliği tarafından “asayiş” gerekçe gösterilerek süresiz olarak Burdur’da balon uçuşları yasaklanmıştır. Bir yıldır balon uçuşlarının sürdürüldüğü Burdur bölgesinde hiçbir balon kazası yaşanmamış ve halkın can ve mal güvenliği tehlikeye düşürülmemişken, alınan bu karar bölge açısından mağduriyet yaratmıştır” dedi.

Turizm pazarının çeşitlendirilmesine ve Alternatif turizm modellerine ihtiyacımızın olan bu dönemde bu yapılanlara bir anlam veremediğini belirten GÖKER, Bakanlığa bazı sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Gerekli yasal izinler alınmasına rağmen, turizm sezonu başlarken balon uçuşları niçin iptal edilmiştir?

Burdur ilimizde konu ile ilgili olarak resmi makamlara yansıyan herhangi bir asayiş problemi yaşanmış mıdır?

Turizm pazarının çeşitlendirilmesine ve Alternatif turizm modellerine ihtiyacımızın olduğu bu dönemde Burdur ilimiz neden turizm dışına itilmektedir?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.