MİLYARLIK RANT SİSTEMİ DEŞİFRE OLDU!

SİYASET 10.10.2022 - 10:18, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2724+ kez okundu.
 

MİLYARLIK RANT SİSTEMİ DEŞİFRE OLDU!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Ulaştırma Bakanlığı hakkında ciddi ve çarpıcı açıklamalar yaptı.
Karabat’ın sosyal medya hesabında gündeme getirdiği usulsüzlüklerin Sayıştay raporlarına dayandırıldığı ifade edildi. CHP istanbul Milletvekili Özgür Karabat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Hakkında sosyal medya hesabından önemli iddialar dile getirdi. AKP’nin kilit kurumlarından olduğunu ifade edilen Bakanlığın pek çok usulsüz işlemine işaret eden Karabat, Bakanlık bürokratların bu duruma seyirci kaldığını belirterek usulsüzlükleri izleyenlerin de sorumluluktan kaçamayacağını vurguladı. “İBB’YE PARALEL BAKANLIK” İhale Kanuna aykırılıkların tespit edildiği açıklamalarda inşaat rantını yöneten Bakanlığın İstanbul’da paralel bir belediye gibi çalıştığı da ifade edildi. Karabat, “İBB’yi kaybetmenin derin acısını yaşayan AKP’ye önerim, Ulaştırma Bakanlığı’nı paralel bir belediye gibi konumlandıracağına yolsuzluk musluklarını kapatması ve halka hizmet etmesi.” dedi. İhale yolsuzluklarına dikkat çekilen açıklamalarda dev bütçeli pek çok ihalenin adrese teslim yapıldığı savunuldu. Karabat, “İhaleler on milyarlarca lirayı buluyor ama gizli! Anlaşılan bu ihalelere ilişkin bilgilere kamuoyunun ulaşması istenmiyor. Sayıştay’dan ve Kamu İhale Kurumu’ndan bile gizleniyor.” dedi.  
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Ulaştırma Bakanlığı hakkında ciddi ve çarpıcı açıklamalar yaptı.

Karabat’ın sosyal medya hesabında gündeme getirdiği usulsüzlüklerin Sayıştay raporlarına dayandırıldığı ifade edildi.

CHP istanbul Milletvekili Özgür Karabat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Hakkında sosyal medya hesabından önemli iddialar dile getirdi. AKP’nin kilit kurumlarından olduğunu ifade edilen Bakanlığın pek çok usulsüz işlemine işaret eden Karabat, Bakanlık bürokratların bu duruma seyirci kaldığını belirterek usulsüzlükleri izleyenlerin de sorumluluktan kaçamayacağını vurguladı.

“İBB’YE PARALEL BAKANLIK”

İhale Kanuna aykırılıkların tespit edildiği açıklamalarda inşaat rantını yöneten Bakanlığın İstanbul’da paralel bir belediye gibi çalıştığı da ifade edildi. Karabat, “İBB’yi kaybetmenin derin acısını yaşayan AKP’ye önerim, Ulaştırma Bakanlığı’nı paralel bir belediye gibi konumlandıracağına yolsuzluk musluklarını kapatması ve halka hizmet etmesi.” dedi.

İhale yolsuzluklarına dikkat çekilen açıklamalarda dev bütçeli pek çok ihalenin adrese teslim yapıldığı savunuldu. Karabat, “İhaleler on milyarlarca lirayı buluyor ama gizli! Anlaşılan bu ihalelere ilişkin bilgilere kamuoyunun ulaşması istenmiyor. Sayıştay’dan ve Kamu İhale Kurumu’ndan bile gizleniyor.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.