MİNİKLERİN BAŞARISI GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI .

EĞİTİM 26.07.2019 - 11:14, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4210+ kez okundu.
 

MİNİKLERİN BAŞARISI GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI .

Bucak Zübeyde Hanım Anaokulu Minik Dahiler Sınıfı ise Ülkemizde akreditasyon alan ilk Anaokulu olma başarısını göstermişlerdir.
Burdur Kışla İlkokulu “BİLGE FCL Sınıfı” ve Bucak Zübeyde Hanım Anaokulu “Minik Dahiler FCL Sınıfı”, Future Classroom Lab (FCL) projesi kapsamında Ülkemizin de üyesi olduğu Avrupa Okul Ağın’dan akreditasyon alma başarısı gösterdiler. Okul idarecileri ve öğretmenleri ile, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi koordinesinde oluşturulan Kışla İlkokulu “BİLGE FCL Sınıfı” ülkemizde akreditasyon almaya hak kazanan 6 FCL sınıfından biri olmakla birlikte, ilimizin ilk FCL sınıfı olmuştur. Zübeyde Hanım Anaokulu Minik “Dahiler FCL Sınıfı” ise Türkiye'de FCL akreditasyonu alan ilk anaokulu olmuştur. Brüksel’deki Avrupa Okul Ağı tarafından desteklenen çalışmaları temel alan, Future Classroom Lab (FCL) projesi, öğrenmeye ve öğretmeye 21. Yüzyıl becerilerini dahil ederek, eğitimde değişen stilleri desteklemek ve geleneksel dersliklerin ve diğer öğrenme alanlarının yeniden düzenlenmesini sağlamak için oluşturulmuş bir projedir. Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin okullara entegre edildiği bir “Yaşayan Laboratuvar” olarak tasarlanmıştır. Ayrıca fiziksel alanların, kaynakların, öğrenci ve öğretmenlerin değişen rollerinin ve farklı öğrenme stillerinin gelişimini desteklemektedir. 6 farklı öğrenme alanından oluşan Future Classroom Lab (Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı) projesi kapsamında Avrupa’da akreditasyon almaya hak kazanan toplam 39 FCL sınıfı bulunmaktadır. Avrupa Okul Ağı koordinesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Ülkemizde ki Future Classroom Lab (FCL) projesi çalışmaları kapsamında Kışla İlkokulu Wise Class (Kışla Bilge Sınıfı) ile Türkiye’de FCL akreditasyonu alan 6 okuldan biri olmuş; Bucak Zübeyde Hanım Anaokulu Minik Dahiler Sınıfı ise Ülkemizde akreditasyon alan ilk Anaokulu olma başarısını göstermişlerdir.  
Bucak Zübeyde Hanım Anaokulu Minik Dahiler Sınıfı ise Ülkemizde akreditasyon alan ilk Anaokulu olma başarısını göstermişlerdir.

Burdur Kışla İlkokulu “BİLGE FCL Sınıfı” ve Bucak Zübeyde Hanım Anaokulu “Minik Dahiler FCL Sınıfı”, Future Classroom Lab (FCL) projesi kapsamında Ülkemizin de üyesi olduğu Avrupa Okul Ağın’dan akreditasyon alma başarısı gösterdiler.

Okul idarecileri ve öğretmenleri ile, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi koordinesinde oluşturulan Kışla İlkokulu “BİLGE FCL Sınıfı” ülkemizde akreditasyon almaya hak kazanan 6 FCL sınıfından biri olmakla birlikte, ilimizin ilk FCL sınıfı olmuştur. Zübeyde Hanım Anaokulu Minik “Dahiler FCL Sınıfı” ise Türkiye'de FCL akreditasyonu alan ilk anaokulu olmuştur.

Brüksel’deki Avrupa Okul Ağı tarafından desteklenen çalışmaları temel alan, Future Classroom Lab (FCL) projesi, öğrenmeye ve öğretmeye 21. Yüzyıl becerilerini dahil ederek, eğitimde değişen stilleri desteklemek ve geleneksel dersliklerin ve diğer öğrenme alanlarının yeniden düzenlenmesini sağlamak için oluşturulmuş bir projedir. Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin okullara entegre edildiği bir “Yaşayan Laboratuvar” olarak tasarlanmıştır. Ayrıca fiziksel alanların, kaynakların, öğrenci ve öğretmenlerin değişen rollerinin ve farklı öğrenme stillerinin gelişimini desteklemektedir.

6 farklı öğrenme alanından oluşan Future Classroom Lab (Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı) projesi kapsamında Avrupa’da akreditasyon almaya hak kazanan toplam 39 FCL sınıfı bulunmaktadır.

Avrupa Okul Ağı koordinesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Ülkemizde ki Future Classroom Lab (FCL) projesi çalışmaları kapsamında Kışla İlkokulu Wise Class (Kışla Bilge Sınıfı) ile Türkiye’de FCL akreditasyonu alan 6 okuldan biri olmuş; Bucak Zübeyde Hanım Anaokulu Minik Dahiler Sınıfı ise Ülkemizde akreditasyon alan ilk Anaokulu olma başarısını göstermişlerdir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.