MÜŞTERİLER BALIK TEZGAHLARINA DEĞİL, BALIKLAR MÜŞTERİLERE BAKIYOR

GÜNDEM 05.10.2021 - 15:33, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2445+ kez okundu.
 

MÜŞTERİLER BALIK TEZGAHLARINA DEĞİL, BALIKLAR MÜŞTERİLERE BAKIYOR

Sonbahar mevsiminin iyiden iyiye kendini gösterdiği şu günlerde mevsim balıkları da yerini tezgahlarda almaya başladı ama fiyatlar müşteri kaçırtıyor
     Burdur’un en büyük pazarı sayılan halk pazarının hemen altında bulunan balık pazarında tezgah açan balıkçılar adeta müşteri avında. Geçtiğimiz yıllarda balık pazarındaki balıkçıların çalışanları müşterilerinin taleplerine yetişmede zorluk çekerken fiyatların yüksek olmasından dolayı tezgahların başına gelmeye korkuyor. Denizlerin kuru fasulyesi, fakirin besin kaynağını oluşturan hamsi ve istavrit 30 TL üzerinden fiyatlandırılırken mevsim balıklarının bir çoğunun cep yakması nedeniyle tercin edilen balıklar 30 ile 40 TL arası deniz balıkları olmaktır. Burdur’un ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Hakan su ürünlerinin sahibi ise balık fiyatını mevsimin ilk balık ürünlerinin doldurduğu bu mevsim de başta hava şarlarının kötü gitmesine bağlarken Denize çıkan balık tekneleri fırtına nedeni ile ağ atamamaktadırlar. Öte yandan ise bu yıl yeni getirilen kurallar içinde yer alan tekne sahiplerine getirilen projektör yasağı bunun içinde balığın ışığa gelmesi engellenmektedir. Buna benzer birçok nedenler sıralanabilir. Balık hassas bir hayvan en küçük bir sorunla karşılaştığı anda kaçabiliyor Bizim müşteri potansiyelimiz belli müşterilerimizin büyük bölümü memur ve asgari ücretli ve düşük gelir gurubuna girenler. Bu yıl gıda maddelerine gelen zamlar gibi şartların zorladığı ve imkansızlıklardan dolayı balık fiyatları da yüksek. Örneğin bir kasa borsa da 400 TL kasasından 13 Kilo hamsi çıkar inanın 30 liradan satıldığında zarar etmektedir. Bu nedenle biz bu gün kar amaçlı satış yapmıyoruz. İleri ki günlerde fiyatlar biraz daha düşer ama bütün çabamız eldeki müşterimizi kaybetmemek onun için zararı üstleniyoruz.
Sonbahar mevsiminin iyiden iyiye kendini gösterdiği şu günlerde mevsim balıkları da yerini tezgahlarda almaya başladı ama fiyatlar müşteri kaçırtıyor

     Burdur’un en büyük pazarı sayılan halk pazarının hemen altında bulunan balık pazarında tezgah açan balıkçılar adeta müşteri avında. Geçtiğimiz yıllarda balık pazarındaki balıkçıların çalışanları müşterilerinin taleplerine yetişmede zorluk çekerken fiyatların yüksek olmasından dolayı tezgahların başına gelmeye korkuyor. Denizlerin kuru fasulyesi, fakirin besin kaynağını oluşturan hamsi ve istavrit 30 TL üzerinden fiyatlandırılırken mevsim balıklarının bir çoğunun cep yakması nedeniyle tercin edilen balıklar 30 ile 40 TL arası deniz balıkları olmaktır.

Burdur’un ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Hakan su ürünlerinin sahibi ise balık fiyatını mevsimin ilk balık ürünlerinin doldurduğu bu mevsim de başta hava şarlarının kötü gitmesine bağlarken Denize çıkan balık tekneleri fırtına nedeni ile ağ atamamaktadırlar. Öte yandan ise bu yıl yeni getirilen kurallar içinde yer alan tekne sahiplerine getirilen projektör yasağı bunun içinde balığın ışığa gelmesi engellenmektedir. Buna benzer birçok nedenler sıralanabilir. Balık hassas bir hayvan en küçük bir sorunla karşılaştığı anda kaçabiliyor

Bizim müşteri potansiyelimiz belli müşterilerimizin büyük bölümü memur ve asgari ücretli ve düşük gelir gurubuna girenler. Bu yıl gıda maddelerine gelen zamlar gibi şartların zorladığı ve imkansızlıklardan dolayı balık fiyatları da yüksek. Örneğin bir kasa borsa da 400 TL kasasından 13 Kilo hamsi çıkar inanın 30 liradan satıldığında zarar etmektedir. Bu nedenle biz bu gün kar amaçlı satış yapmıyoruz. İleri ki günlerde fiyatlar biraz daha düşer ama bütün çabamız eldeki müşterimizi kaybetmemek onun için zararı üstleniyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.