ORMAN YANGINLARI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI.

DİĞER 18.04.2021 - 22:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3088+ kez okundu.
 

ORMAN YANGINLARI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü 2021 yılı bölgedeki Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlıklarını Tamamlandı
Isparta Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı İşletme Müdürlüklerinde personele yönelik Orman Yangınlarıyla Mücadele eğitimleri tamamlandı. Eğitim programları, Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy, Bölge Müdür Yardımcısı Nuri Maraş, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Abdülkadir Taşer, Şube Mühendisleri, Bölge Müdürlüğümüze bağlı 7 Orman İşletme Müdürlüğünden; İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ve orman yangınlarına müdahale personelinin katılımı ile Isparta, Eğirdir, Sütçüler, Burdur, Bucak Gölhisar ve Dinar Orman İşletme Müdürlüklerinde gerçekleştirildi. Programlarda; Orman yangınlarıyla mücadele, Haberleşme, Orman yangınlarını etkileyen faktörler, Mücadele stratejisi, Su-köpük kullanımı ve şerit açma, Arazi Şekillerine göre yangınlar, Yangın çeşitleri ve söndürme metotları, Soğutma, Yangın ekip araçları, El aletleri, Kişisel koruyucu donanım malzemeleriyle ilgili katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Isparta Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy eğitim programlarına iştirak edip katılımcılara mesleki tecrübelerini aktararak yapmış olduğu açıklamalarda “Doğal kaynaklarımız olan ormanlara en çok zarar veren etmenlerden birinin orman yangınları olduğunu, çıkan yangınlar nedeniyle can ve mal kayıplarının yaşandığını, Orman yangınlarının biyolojik zenginliklerle birlikte içinde barındırdığı flora ve faunaya da zarar verdiğini, Orman yangınlarıyla mücadelenin tehlikeli ve zor bir çalışma olması nedeniyle mücadele tekniklerinin çok iyi öğrenilip araç, gereç, malzeme, beden ve beyin olarak hazırlıklı olunması gerektiği talimatında bulunarak, daha önce yaşamış olduğu orman yangınlarıyla ilgili arşiv videolarından sunum eşliğinde tecrübelerini aktarmıştır. Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy eğitimin hazırlanması ve sunumunda görevli personele teşekkür ederek 2021 yılının, Ülkemiz, Orman Genel Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüğümüz için yangınsız geçmesini ve tüm personele de kazasız, belasız, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl olmasını diledi.  
Isparta Orman Bölge Müdürlüğü 2021 yılı bölgedeki Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlıklarını Tamamlandı

Isparta Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı İşletme Müdürlüklerinde personele yönelik Orman Yangınlarıyla Mücadele eğitimleri tamamlandı.

Eğitim programları, Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy, Bölge Müdür Yardımcısı Nuri Maraş, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Abdülkadir Taşer, Şube Mühendisleri, Bölge Müdürlüğümüze bağlı 7 Orman İşletme Müdürlüğünden; İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ve orman yangınlarına müdahale personelinin katılımı ile Isparta, Eğirdir, Sütçüler, Burdur, Bucak Gölhisar ve Dinar Orman İşletme Müdürlüklerinde gerçekleştirildi.

Programlarda; Orman yangınlarıyla mücadele, Haberleşme, Orman yangınlarını etkileyen faktörler, Mücadele stratejisi, Su-köpük kullanımı ve şerit açma, Arazi Şekillerine göre yangınlar, Yangın çeşitleri ve söndürme metotları, Soğutma, Yangın ekip araçları, El aletleri, Kişisel koruyucu donanım malzemeleriyle ilgili katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Isparta Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy eğitim programlarına iştirak edip katılımcılara mesleki tecrübelerini aktararak yapmış olduğu açıklamalarda “Doğal kaynaklarımız olan ormanlara en çok zarar veren etmenlerden birinin orman yangınları olduğunu, çıkan yangınlar nedeniyle can ve mal kayıplarının yaşandığını, Orman yangınlarının biyolojik zenginliklerle birlikte içinde barındırdığı flora ve faunaya da zarar verdiğini, Orman yangınlarıyla mücadelenin tehlikeli ve zor bir çalışma olması nedeniyle mücadele tekniklerinin çok iyi öğrenilip araç, gereç, malzeme, beden ve beyin olarak hazırlıklı olunması gerektiği talimatında bulunarak, daha önce yaşamış olduğu orman yangınlarıyla ilgili arşiv videolarından sunum eşliğinde tecrübelerini aktarmıştır.

Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy eğitimin hazırlanması ve sunumunda görevli personele teşekkür ederek 2021 yılının, Ülkemiz, Orman Genel Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüğümüz için yangınsız geçmesini ve tüm personele de kazasız, belasız, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl olmasını diledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.