PROFESÖR HAVA IŞIK KÜLTÜR TURİZMİNE DİKKAT ÇEKTİ

TURİZM 16.01.2017 - 12:01, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4037+ kez okundu.
 

PROFESÖR HAVA IŞIK KÜLTÜR TURİZMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva Işık, bölge açısından kültür turizmine dikkat çekti
 Bir dönem Gölhisar İlçe sınırları içinde bulunan Kibyra Antik kenti kazılarının danışmanlığını da yapan Prof Dr. Fikri Işık’ın eşi olan Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva Işık "bölgenin ve Antalya'nın deniz, güneş, kumsal üçgeni açmazından çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Sektörün kurtuluşu kültür turizminde. Bunun ekonomimiz açısından çok büyük getirisi olacak ”dedi. Işık turizmde ilerlemek için Türkiye'nin kültür varlıklarının, tarihi ve doğal değerlerinin öne çıkarılması gerektiğini söyledi.  Kriz içindeki Türk Turizminin kurtuluşunun ancak “kültür turizmiyle” mümkün olabileceği belirtildi. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva Işık, Türk turizminin deniz ve güneş ikileminden kurtulması gerektiğini ifade etti. Işık, "Antalya'nın deniz, güneş, kumsal üçgeni açmazından çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Sektörün kurtuluşu kültür turizminde. Bunun ekonomimiz açısından çok büyük getirisi olacak. Sadece deniz, güneş ve kuma gelen turist, ülkelerdeki en ufak sorunda bir daha gelmekten vazgeçebiliyor. Ama bir ülkeyi kendi kültürüyle, gelenekleriyle sevmeyi başaran turistlerin, tekrar gelmekle ilgili bir korkuları asla olmuyor." diye konuştu.  
Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva Işık, bölge açısından kültür turizmine dikkat çekti

 Bir dönem Gölhisar İlçe sınırları içinde bulunan Kibyra Antik kenti kazılarının danışmanlığını da yapan Prof Dr. Fikri Işık’ın eşi olan Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva Işık "bölgenin ve Antalya'nın deniz, güneş, kumsal üçgeni açmazından çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Sektörün kurtuluşu kültür turizminde. Bunun ekonomimiz açısından çok büyük getirisi olacak ”dedi. Işık turizmde ilerlemek için Türkiye'nin kültür varlıklarının, tarihi ve doğal değerlerinin öne çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Kriz içindeki Türk Turizminin kurtuluşunun ancak “kültür turizmiyle” mümkün olabileceği belirtildi. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva Işık, Türk turizminin deniz ve güneş ikileminden kurtulması gerektiğini ifade etti. Işık, "Antalya'nın deniz, güneş, kumsal üçgeni açmazından çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Sektörün kurtuluşu kültür turizminde. Bunun ekonomimiz açısından çok büyük getirisi olacak. Sadece deniz, güneş ve kuma gelen turist, ülkelerdeki en ufak sorunda bir daha gelmekten vazgeçebiliyor. Ama bir ülkeyi kendi kültürüyle, gelenekleriyle sevmeyi başaran turistlerin, tekrar gelmekle ilgili bir korkuları asla olmuyor." diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.