SAĞLIK ALANINDA ÇALIŞAN AİLE HEKİMLERİNE BİR DOKUN BİN AH İŞİT

SAĞLIK 17.02.2022 - 13:53, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4365+ kez okundu.
 

SAĞLIK ALANINDA ÇALIŞAN AİLE HEKİMLERİNE BİR DOKUN BİN AH İŞİT

Ülke genelinde olduğu gibi Burdur da sağlık alanında görev yapan Aile hekimleri iki günlük iş bırakma eylemi başlatarak basın açıklaması yaptılar.
  Burdur da haklarının verilmediğini ileri sürerek hastane acil karşısında bir araya gelen ilçeler ve il merkezinde görev yapan aile hekimleri ülke çapında iki günlük iş bırakma eylemi nedeni ile iş bırakarak basın açıklaması yaptılar. Sağlık sektöründeki sendikaların yanında Eğitim-İş ve Eğitim-Sen gibi öğretmen sendikaları da Aile hakimlerinin iş bırakma eylemine destek verdi. Sağlık alanında görev yapan aile hekimlerinin bağlı olduğu sendika ve temsilcilerin yaptıkları açıklamalarda bu güne kadar taleplerinin yalnızca ücret olmadığını vurgulayarak bizler hasta yakınlarının ve hasta kisvesi altında tedavi için gelenlerin şiddetine maruz kalıyoruz. Hekime malpratis davaları konusunda düzenlemeler hakkında yoğun bir gayret gösterdikleriniz hekim camiasına belirtmelerine rağmen bu güne kadar bir arpa boyu yol alınmamıştır. Sağlık Bakanlığı ve ilgililer sorunların çözüleceğini belirten açıklamalarda bulunmuşlar ancak bu güne kadar yeterince beklendiğini belirterek kronikleşen tüm sorunlara çözüm üretilmeli Tüm sağlık çalışanları için harekete geçilmelidir. Ülkemiz de sağlık sektörü her geçen gün kan kaybetmektedir. Son bir yılda yaklaşık 1400’ün üzerinde hekim yurtdışında daha cazip imkanlarla çalışmak için istifa etmişlerdir. Ülkemiz de hekimlik yapma yerine yurtdışında garsonluk gibi alanlarda çalışmayı tercih etmişlerdir. Kamu hastanelerinde ilaç ve sarf malzeme eksikliği yaşanmakta hastaların ihtiyacı olan malzemeler bazı kurumlarda hasta yakınlarından istenmektedir. Yine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde malzeme eksikliği nedeniyle tedaviler yapılamamakta bu konudaki sıkıntıların acilen giderilmesi gerekmektedir. Aralık ayında hekimlere yapılacağı söylenen zam aradan üç ay geçmesine karşılık 3 aylık zaman geçmesine karşılık  en küçük bir adım dahi atılmamıştır. Mevcut durumda sağlık sistemi çökme noktasına gelmiş ancak sağlık hizmetlerinin bel kemiği olan sağlık emekçileri, çalışmaktan, hasta bakmaktan can kurtarma için gayret göstermekten vazgeçmemiştir. Aile hakimleri olarak tüm sağlık çalışanları ve paydaşları ile birlikte tüm yurtta 4 defa görevi bırakma 3 defa da miting yaparak kamuoyuna ve Sağlık Bakanlığı’na sesimizi duyurmaya ve sorunlarımızı aktarmaya çalıştık. Buna karşılık sağlık bakanlığı halen sesimizi duymamakta ve aile hekimliği sistemini çökertmekte ısrar etmektedir. Sağlıkta dönüşüm ile birlikte halkımıza verilen sözler unutulmuş modernize edilme yerine kaderine tark edilmiştir. Birçok aile sağlık merkezi astronomik artan elektrik , doğalgaz kira gibi giderleri ödeyememektedir. Personel giderlerini ise karşılayamamaktadır. Yakın zaman içerisinde Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan ücretleri aile hekimleri tarafından karşılanan 20.000 civarında yetişmiş sağlık çalışanı işsiz kalacak aile sağlığı merkezlerinde verilen birçok hizmet durma noktasına gelecektir.  
Ülke genelinde olduğu gibi Burdur da sağlık alanında görev yapan Aile hekimleri iki günlük iş bırakma eylemi başlatarak basın açıklaması yaptılar.

  Burdur da haklarının verilmediğini ileri sürerek hastane acil karşısında bir araya gelen ilçeler ve il merkezinde görev yapan aile hekimleri ülke çapında iki günlük iş bırakma eylemi nedeni ile iş bırakarak basın açıklaması yaptılar. Sağlık sektöründeki sendikaların yanında Eğitim-İş ve Eğitim-Sen gibi öğretmen sendikaları da Aile hakimlerinin iş bırakma eylemine destek verdi.

Sağlık alanında görev yapan aile hekimlerinin bağlı olduğu sendika ve temsilcilerin yaptıkları açıklamalarda bu güne kadar taleplerinin yalnızca ücret olmadığını vurgulayarak bizler hasta yakınlarının ve hasta kisvesi altında tedavi için gelenlerin şiddetine maruz kalıyoruz. Hekime malpratis davaları konusunda düzenlemeler hakkında yoğun bir gayret gösterdikleriniz hekim camiasına belirtmelerine rağmen bu güne kadar bir arpa boyu yol alınmamıştır.

Sağlık Bakanlığı ve ilgililer sorunların çözüleceğini belirten açıklamalarda bulunmuşlar ancak bu güne kadar yeterince beklendiğini belirterek kronikleşen tüm sorunlara çözüm üretilmeli Tüm sağlık çalışanları için harekete geçilmelidir.

Ülkemiz de sağlık sektörü her geçen gün kan kaybetmektedir. Son bir yılda yaklaşık 1400’ün üzerinde hekim yurtdışında daha cazip imkanlarla çalışmak için istifa etmişlerdir. Ülkemiz de hekimlik yapma yerine yurtdışında garsonluk gibi alanlarda çalışmayı tercih etmişlerdir. Kamu hastanelerinde ilaç ve sarf malzeme eksikliği yaşanmakta hastaların ihtiyacı olan malzemeler bazı kurumlarda hasta yakınlarından istenmektedir.

Yine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde malzeme eksikliği nedeniyle tedaviler yapılamamakta bu konudaki sıkıntıların acilen giderilmesi gerekmektedir. Aralık ayında hekimlere yapılacağı söylenen zam aradan üç ay geçmesine karşılık 3 aylık zaman geçmesine karşılık  en küçük bir adım dahi atılmamıştır. Mevcut durumda sağlık sistemi çökme noktasına gelmiş ancak sağlık hizmetlerinin bel kemiği olan sağlık emekçileri, çalışmaktan, hasta bakmaktan can kurtarma için gayret göstermekten vazgeçmemiştir.

Aile hakimleri olarak tüm sağlık çalışanları ve paydaşları ile birlikte tüm yurtta 4 defa görevi bırakma 3 defa da miting yaparak kamuoyuna ve Sağlık Bakanlığı’na sesimizi duyurmaya ve sorunlarımızı aktarmaya çalıştık. Buna karşılık sağlık bakanlığı halen sesimizi duymamakta ve aile hekimliği sistemini çökertmekte ısrar etmektedir. Sağlıkta dönüşüm ile birlikte halkımıza verilen sözler unutulmuş modernize edilme yerine kaderine tark edilmiştir. Birçok aile sağlık merkezi astronomik artan elektrik , doğalgaz kira gibi giderleri ödeyememektedir. Personel giderlerini ise karşılayamamaktadır. Yakın zaman içerisinde Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan ücretleri aile hekimleri tarafından karşılanan 20.000 civarında yetişmiş sağlık çalışanı işsiz kalacak aile sağlığı merkezlerinde verilen birçok hizmet durma noktasına gelecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.