ŞAHİKA ERCÜMEN CUMHURİYETİN 95 YILI ONURUNA DALIŞ YAPACAK

SPOR 25.10.2018 - 07:28, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2250+ kez okundu.
 

ŞAHİKA ERCÜMEN CUMHURİYETİN 95 YILI ONURUNA DALIŞ YAPACAK

Türkiye'nin en derin 3'üncü gölü olan Salda'da; tek nefeste tüpsüz ve paletsiz dalış yapacak olan Şahika Ercümen, ekibiyle 'tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekoru' kıracak..
Milli sporcu Şahika Ercümen, Salda gölü kıyısında konakladığı otelde ekibiyle yaptığı basın açıklamasında; Dünya rekoru sınırı 55 metre olarak belirlendiğini; bugüne kadar bu rekorun geçilmediğini biz yarın Cumhuriyetin 95 yılı onuruna bu rekoru 10 metre daha geçerek hem dünya rekoru kırmış olacağız hem de ilk kez Salda gölünde bunu deneyerek dikkatleri buraya çekmiş olacağız. Ercümen, bütün çabamız "Cumhuriyetimizin 95'inci yılı onuruna bu rekoru ülkemize getirmek istiyoruz. Antrenmanlarımız da bu derinliğe ulaştık bütün mesele uluslar arası gözlemciler ve hakemlerimiz ile umudum 25 Ekim günü bu rekoru kıracağız. Kadınlar dünya rekoru 55 metre olarak belirlendi; ama şu ana kadar bu rekorun üstünde bir deneme yapan çıkmadı. Bizim hedefimiz bunu en az 10 metre artırmak. Antrenörlerimiz ve uluslararası hakemlerle ne kadar derine dalma konusunda çalışmalar sürdürülmektedir. Tek nefeste tüpsüz ve paletsiz dalış olacak" diye konuştu.  Şahika Ercümen, "Göl suyu sıcaklığı 18 derece civarında. Derinlere indikçe 20 metreden sonra sıcaklık 7- 8 dereceye düşüyor. Soğukla da mücadele ediyorum. Bu da performansımı etkiliyor. Şu ana kadar yaptığımız antreman maksatlı dalışlarımızda sorun çıkmadı. Doğa her yönden zorluğunu gösteriyor" dedi. Yarın Salda Gölü içinde uluslar arası gözlemcilerinde hazır bulunacağı dalış rekor denemesi gerçekleşir ise Salda Gölü bizim rekor denememiz sonrasında dikkatleri üzerine çekecektir dedi. Şu anda ülkemizdeki en güzel tatlı bu kaynakları arasında yer alan Salda Gölü umarım nedeni ne olursa olsun kirlenmesine göz yumulmaz dedi. Şahika Ercümen’nin, Teknik ekibi ise konu hakkında yaptıkları açıklamalarda Salda gölünde yapılacak dalış her yönüyle planlandığı şekilde gidecektir. Deniz suyunda olduğu gibi bir “Vurgun” tehdidinin olmadığını biz bu konuda 4 aşamalı bir su yüzüne çıkış planı yaptık. Şahika tek nefes alarak rekor denemesi yapacağı için son noktaya geldiğinde su içinde nefes almayacak ve yaklaşık 2.5 dakika da su yüzeyine çıkmış alacak. Su yüzeyine çıkması esnasında ise dalgıçlar kendisine eşlik edecek. Bir tehlike anında ikinci bir ağırlık atılarak duruma müdahale edilecek. Şu ana kadar yapılan denemelerde sorun çıkmadı. Umuyoruz yarın Dünya tatlı su rekor denememiz başarı ile tamamlanacaktır şeklinde konuştular  
Türkiye'nin en derin 3'üncü gölü olan Salda'da; tek nefeste tüpsüz ve paletsiz dalış yapacak olan Şahika Ercümen, ekibiyle 'tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekoru' kıracak..

Milli sporcu Şahika Ercümen, Salda gölü kıyısında konakladığı otelde ekibiyle yaptığı basın açıklamasında; Dünya rekoru sınırı 55 metre olarak belirlendiğini; bugüne kadar bu rekorun geçilmediğini biz yarın Cumhuriyetin 95 yılı onuruna bu rekoru 10 metre daha geçerek hem dünya rekoru kırmış olacağız hem de ilk kez Salda gölünde bunu deneyerek dikkatleri buraya çekmiş olacağız. Ercümen, bütün çabamız "Cumhuriyetimizin 95'inci yılı onuruna bu rekoru ülkemize getirmek istiyoruz. Antrenmanlarımız da bu derinliğe ulaştık bütün mesele uluslar arası gözlemciler ve hakemlerimiz ile umudum 25 Ekim günü bu rekoru kıracağız. Kadınlar dünya rekoru 55 metre olarak belirlendi; ama şu ana kadar bu rekorun üstünde bir deneme yapan çıkmadı. Bizim hedefimiz bunu en az 10 metre artırmak. Antrenörlerimiz ve uluslararası hakemlerle ne kadar derine dalma konusunda çalışmalar sürdürülmektedir. Tek nefeste tüpsüz ve paletsiz dalış olacak" diye konuştu. 

Şahika Ercümen, "Göl suyu sıcaklığı 18 derece civarında. Derinlere indikçe 20 metreden sonra sıcaklık 7- 8 dereceye düşüyor. Soğukla da mücadele ediyorum. Bu da performansımı etkiliyor. Şu ana kadar yaptığımız antreman maksatlı dalışlarımızda sorun çıkmadı. Doğa her yönden zorluğunu gösteriyor" dedi. Yarın Salda Gölü içinde uluslar arası gözlemcilerinde hazır bulunacağı dalış rekor denemesi gerçekleşir ise Salda Gölü bizim rekor denememiz sonrasında dikkatleri üzerine çekecektir dedi. Şu anda ülkemizdeki en güzel tatlı bu kaynakları arasında yer alan Salda Gölü umarım nedeni ne olursa olsun kirlenmesine göz yumulmaz dedi.

Şahika Ercümen’nin, Teknik ekibi ise konu hakkında yaptıkları açıklamalarda Salda gölünde yapılacak dalış her yönüyle planlandığı şekilde gidecektir. Deniz suyunda olduğu gibi bir “Vurgun” tehdidinin olmadığını biz bu konuda 4 aşamalı bir su yüzüne çıkış planı yaptık. Şahika tek nefes alarak rekor denemesi yapacağı için son noktaya geldiğinde su içinde nefes almayacak ve yaklaşık 2.5 dakika da su yüzeyine çıkmış alacak. Su yüzeyine çıkması esnasında ise dalgıçlar kendisine eşlik edecek. Bir tehlike anında ikinci bir ağırlık atılarak duruma müdahale edilecek. Şu ana kadar yapılan denemelerde sorun çıkmadı. Umuyoruz yarın Dünya tatlı su rekor denememiz başarı ile tamamlanacaktır şeklinde konuştular  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.