SALDA GÖLÜNE DALIŞ HAVA MUHALEFETİNE TAKILDI.

SPOR 25.10.2018 - 18:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2705+ kez okundu.
 

SALDA GÖLÜNE DALIŞ HAVA MUHALEFETİNE TAKILDI.

Cumhuriyetin 95 yılı onuruna Salda gölüne dalış yapacak olan rekortmen sporcu Şahika Ercümen bu gün gerçekleştireceği rekor denemesi hava muhalefeti nedeniyle yarına ertelendi
  Burdur- Yeşilova Salda gölüne Cumhuriyetin 95 yılı onuruna yeni bir rekor denemesi için dalacak olan milli sporcu Şahika Ercümen ve ekibi gün boyu kötü olan hava şartlarının düzelmesini bekledi. Kendisini takip eden basın mensuplarına birkaç kez saat veren milli sporcu ve ekibi son olarak da hava şartlarının düzelmemesi üzerine basın mensuplarına dalış şartlarının oluşmadığını açıkladı. Ekibinin ve kendisinin moral motivasyonunun gayet yerinde olduğunu ancak hava şartlarının buna izin vermemesinin bir talihsizlik olduğunu dile getirdi. Aslında kendisinin ve ekibinin buna geçtiğimiz yıldan bu yana hazırlandığını sürekli deneme dalışları ile buna kanalize olduklarını dile getirdi. Biz olumsuz hava şartlarından dolayı göle giremiyoruz teknik ekibim ise göl üstünde oluşabilecek olan kötü hava şartlarından dolayı hata yapma olasılığından çekinmektedir. "Yarın sağlıklı ve güvenli bir dalış bekliyorum. En büyük gayem insanları spora teşvik etmek. Bizim bir amacımız da bu gölü su sporlarına kazandırmak. Örneğin burada yazları çocuklara, gençlere yüzme kursları verilebilir, yüzme antrenmanları veya kano, kürek sporları yapılabilir. Göl korunarak su sporlarına açılabilir. Salda Gölü, nefes tutularak yapılan serbest dalış branşı için gayet ideal bir antrenman alanı." Şahika Ercümen, antrenmanlarında serbest dalışta yaşanabilecek bütün risk senaryolarını Salda gölünde çalıştıklarına dikkati çekerek, bu riskler arasında en çok karşılaşılan sığ su bayılmasına karşı da güvenlik önlemleri aldıklarını anlattı.Kendini geliştirmek için gelecek yıllarda da Salda Gölü'nde dalış yapmak istediğini belirten milli sporcu, rekor dalışını, gölün korunması,kısa bir süre önce beyin kanaması geçiren ve hayati tehlikeyi atlatan annesine ithafen yapacağını sözlerine ekledi.
Cumhuriyetin 95 yılı onuruna Salda gölüne dalış yapacak olan rekortmen sporcu Şahika Ercümen bu gün gerçekleştireceği rekor denemesi hava muhalefeti nedeniyle yarına ertelendi

  Burdur- Yeşilova Salda gölüne Cumhuriyetin 95 yılı onuruna yeni bir rekor denemesi için dalacak olan milli sporcu Şahika Ercümen ve ekibi gün boyu kötü olan hava şartlarının düzelmesini bekledi. Kendisini takip eden basın mensuplarına birkaç kez saat veren milli sporcu ve ekibi son olarak da hava şartlarının düzelmemesi üzerine basın mensuplarına dalış şartlarının oluşmadığını açıkladı.

Ekibinin ve kendisinin moral motivasyonunun gayet yerinde olduğunu ancak hava şartlarının buna izin vermemesinin bir talihsizlik olduğunu dile getirdi. Aslında kendisinin ve ekibinin buna geçtiğimiz yıldan bu yana hazırlandığını sürekli deneme dalışları ile buna kanalize olduklarını dile getirdi. Biz olumsuz hava şartlarından dolayı göle giremiyoruz teknik ekibim ise göl üstünde oluşabilecek olan kötü hava şartlarından dolayı hata yapma olasılığından çekinmektedir.

"Yarın sağlıklı ve güvenli bir dalış bekliyorum. En büyük gayem insanları spora teşvik etmek. Bizim bir amacımız da bu gölü su sporlarına kazandırmak. Örneğin burada yazları çocuklara, gençlere yüzme kursları verilebilir, yüzme antrenmanları veya kano, kürek sporları yapılabilir. Göl korunarak su sporlarına açılabilir. Salda Gölü, nefes tutularak yapılan serbest dalış branşı için gayet ideal bir antrenman alanı."

Şahika Ercümen, antrenmanlarında serbest dalışta yaşanabilecek bütün risk senaryolarını Salda gölünde çalıştıklarına dikkati çekerek, bu riskler arasında en çok karşılaşılan sığ su bayılmasına karşı da güvenlik önlemleri aldıklarını anlattı.Kendini geliştirmek için gelecek yıllarda da Salda Gölü'nde dalış yapmak istediğini belirten milli sporcu, rekor dalışını, gölün korunması,kısa bir süre önce beyin kanaması geçiren ve hayati tehlikeyi atlatan annesine ithafen yapacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.