SALGINI DÜNYAYA İLK DUYURAN DR. ZHANG: TÜM BİLGİLERİ EKSİKSİZ PAYLAŞTIK

SAĞLIK 30.12.2020 - 14:07, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2872+ kez okundu.
 

SALGINI DÜNYAYA İLK DUYURAN DR. ZHANG: TÜM BİLGİLERİ EKSİKSİZ PAYLAŞTIK

Dünyaya Covid-19 salgınını ilk bildiren kişi olan Dr. Zhang Jixian, bazı iddiaların aksine Çin’in salgınla ilgili bilgileri saklamadığını söyledi.
Çin devlet medyası tarafından Covid-19 salgınını bildiren ilk kişi olarak selamlanan Wuhanlı doktor Zhang Jixian, Global Times gazetesine verdiği röportajda ile geniş çapta dolaşan bir röportajda, “Salgın durumunu ilk kez bildirdikten sonra, 3 Ocak 2020’den itibaren salgın bilgilerini dünyaya düzenli olarak bildirmeye başladık…Gerçekler çok açık, buna nasıl örtbas denilebilir?” dedi. Hubei İl Entegre Çin ve Batı Tıbbı Hastanesi Solunum Tıbbı Direktörü olan Dr. Zhang Jixian, “Salgının başlangıcının üzerinden tam olarak bir yıl geçti. Hala bu konudaki araştırmalar sürüyor, biz salgını saptar saptamaz elde ettiğimiz tüm bilgileri Dünya Sağlık Örgütü ve diğer uluslararası kuruluşlarla paylaştık” şeklinde konuştu.   Bu arada, Çin’deki salgının erken safhasını inceleyen iki uluslararası soruşturma da sürüyor. Virüsün kökenlerini ortaya çıkarma misyonunun bir parçası olan 10 uluslararası bilim insanının, virüsün hayvanlardan insanlara nasıl sıçradığını keşfetme girişiminin bir parçası olarak kısa bir süre sonra Çin’e gitmesi bekleniyor. Bu araştırma, erken dönem hastalarla görüşerek, bu hastaların raporlarını inceleyerek ipuçları arayacak. Ayrıca ilk vakaların saptandığı yer olan deniz ürünleri pazarını ziyaret edecek.
Dünyaya Covid-19 salgınını ilk bildiren kişi olan Dr. Zhang Jixian, bazı iddiaların aksine Çin’in salgınla ilgili bilgileri saklamadığını söyledi.

Çin devlet medyası tarafından Covid-19 salgınını bildiren ilk kişi olarak selamlanan Wuhanlı doktor Zhang Jixian, Global Times gazetesine verdiği röportajda ile geniş çapta dolaşan bir röportajda, “Salgın durumunu ilk kez bildirdikten sonra, 3 Ocak 2020’den itibaren salgın bilgilerini dünyaya düzenli olarak bildirmeye başladık…Gerçekler çok açık, buna nasıl örtbas denilebilir?” dedi. Hubei İl Entegre Çin ve Batı Tıbbı Hastanesi Solunum Tıbbı Direktörü olan Dr. Zhang Jixian, “Salgının başlangıcının üzerinden tam olarak bir yıl geçti. Hala bu konudaki araştırmalar sürüyor, biz salgını saptar saptamaz elde ettiğimiz tüm bilgileri Dünya Sağlık Örgütü ve diğer uluslararası kuruluşlarla paylaştık” şeklinde konuştu.
 
Bu arada, Çin’deki salgının erken safhasını inceleyen iki uluslararası soruşturma da sürüyor. Virüsün kökenlerini ortaya çıkarma misyonunun bir parçası olan 10 uluslararası bilim insanının, virüsün hayvanlardan insanlara nasıl sıçradığını keşfetme girişiminin bir parçası olarak kısa bir süre sonra Çin’e gitmesi bekleniyor. Bu araştırma, erken dönem hastalarla görüşerek, bu hastaların raporlarını inceleyerek ipuçları arayacak. Ayrıca ilk vakaların saptandığı yer olan deniz ürünleri pazarını ziyaret edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.