SİMENTAL IRKI SIĞIRLARIN VÜCUT KONDİSYONU DEĞERLENDİRİLDİ

GÜNDEM 23.02.2022 - 16:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3250+ kez okundu.
 

SİMENTAL IRKI SIĞIRLARIN VÜCUT KONDİSYONU DEĞERLENDİRİLDİ

Simental Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi Afyonkarahisar’da Gerçekleştirildi
Tarım ve Orman Bakanlığı ve Merkez Birliğimizce ortaklaşa yürütülen Soy Kütüğü ve Döl Kontrolü Projeleri kapsamında sığırlarda dış görünüşe göre değerlendirme çalışmaları çerçevesinde “Simental Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme (Fleckscore) Eğitimi” düzenlendi. Eğitim Afyonkarahisar’da 14-19 Şubat 2022 tarihleri arasında iki grup halinde gerçekleştirildi. Afyonkarahisar İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Simental Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi’nin açılış toplantısına Genel Başkan Kamil ÖZCAN, Genel Sekreter İbrahim KARAKOYUNLU, Teknik İşler Şube Müdürü Onur YİĞİT, Afyonkarahisar DSYB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim GÖBEL ve Birlik Sorumlu Müdürü Koray PAMUK katılım sağladı. Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur ŞAHİN tarafından verilen eğitimin birinci grubuna 12 İl Birliğinden 46 personel, ikinci grubuna 16 İl Birliğinden 42 personel katılım sağladı. Eğitim başlangıçta teorik olarak verilip, devam eden eğitim günlerinde Afyonkarahisar’da bulunan AFBİR işletmesinde ineklerde uygulama eğitimi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eğitimin Birlik personellerine ve Birlik üyelerine hayırlı olmasını dileriz.  
Simental Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi Afyonkarahisar’da Gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Merkez Birliğimizce ortaklaşa yürütülen Soy Kütüğü ve Döl Kontrolü Projeleri kapsamında sığırlarda dış görünüşe göre değerlendirme çalışmaları çerçevesinde “Simental Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme (Fleckscore) Eğitimi” düzenlendi. Eğitim Afyonkarahisar’da 14-19 Şubat 2022 tarihleri arasında iki grup halinde gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Simental Irkı Sığırlarda Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi’nin açılış toplantısına Genel Başkan Kamil ÖZCAN, Genel Sekreter İbrahim KARAKOYUNLU, Teknik İşler Şube Müdürü Onur YİĞİT, Afyonkarahisar DSYB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim GÖBEL ve Birlik Sorumlu Müdürü Koray PAMUK katılım sağladı. Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur ŞAHİN tarafından verilen eğitimin birinci grubuna 12 İl Birliğinden 46 personel, ikinci grubuna 16 İl Birliğinden 42 personel katılım sağladı.

Eğitim başlangıçta teorik olarak verilip, devam eden eğitim günlerinde Afyonkarahisar’da bulunan AFBİR işletmesinde ineklerde uygulama eğitimi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eğitimin Birlik personellerine ve Birlik üyelerine hayırlı olmasını dileriz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.