SUNİ 3D KALP KAPAKÇIĞI

TEKNOLOJİ 19.08.2019 - 10:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3907+ kez okundu.
 

SUNİ 3D KALP KAPAKÇIĞI

ABD’li araştırmacılar kendi bilgilerine göre biyolojik 3D yazıcıda, çalışan bir kalp kapakçığı yaptılar.
Bunun için bir gün 3D baskı sürecinde tüm organların oluşturulmasını mümkün kılacak çığır açan bir teknik geliştirdiler. ABD’li Araştırmacılar 3D Yazıcıdan Çalışan Kalp Kapakçığı Yapmayı Başardılar ABD’li araştırmacılar, Biyolojik 3D yazıcıda, çalışan bir kalp kapakçığı yaptılar. Bunun için, “Science” Dergisinde açıklandığı gibi, bir gün 3D baskı sürecinde tüm organların oluşturulmasını mümkün kılacak bir teknik geliştirdiler: Yöntem, insan vücudunun karmaşık biyolojik yapılarını kopyalamak için kolajen kullanmaktadır. AFP Haber Ajansı ortak yazarlarında, Carnegie Mellon Üniversitesi Biyotıp Uzmanı Adam Feinberg, “3D baskıda gerçekten çalışan bir kalp valfinden kollajen yapmanın mümkün olduğunu gösterebildik” açıklamasını yaptı. Zaten Nisan Ayı’nda, İsrailli Bilim Adamları, 3D yazıcıda küçük bir Kalp Dokusu ve Kan Damarı Prototipi’ni yaptılar, ancak kendi kendine pompalayamadı. Diğer girişimler başarısız oldu, çünkü bu çözünürlük ve hassasiyet, insan dokusunu ve organlarını en küçük ayrıntıya kadar sadık bir şekilde çoğaltmak için yeterli değildi. Her ne kadar kolajen böyle bir görev için ideal bir biyomateryal olsa da, kelimenin tam anlamıyla insan vücudunun her dokusunda bulunur. Fakat ilk başta akışkandır ve tüm baskı girişimleri, küçük bir jig benzeri malzeme havuzunda sona erer. Bununla birlikte ABD Takımı, kolajeni şekle sokmak için FRESH (hidrojellerin serbest şekilde geri dönüşümlü gömülmesi) olarak adlandırılan yöntemini kullanmayı başardı. Feinberg, “Bu kalp kapakçıklarının ilk sürümüdür,” açıklamasını yaptı. Ancak süreci daha da iyileştirmek için pozitif düşünmekteydi. Ancak Araştırmacı, tam ve işlevsel bir kalbin basılmasının daha uzun bir yolu olduğunu ifade etti. Bununla birlikte, kısa vadede prosedür, enfarktüsten sonra belirli fonksiyonları yitirmiş kalpler ya da zarar görmüş karaciğerler gibi hasarlı organları “Yamamaya” yardımcı olabilir.
ABD’li araştırmacılar kendi bilgilerine göre biyolojik 3D yazıcıda, çalışan bir kalp kapakçığı yaptılar.

Bunun için bir gün 3D baskı sürecinde tüm organların oluşturulmasını mümkün kılacak çığır açan bir teknik geliştirdiler.

ABD’li Araştırmacılar 3D Yazıcıdan Çalışan Kalp Kapakçığı Yapmayı Başardılar

ABD’li araştırmacılar, Biyolojik 3D yazıcıda, çalışan bir kalp kapakçığı yaptılar. Bunun için, “Science” Dergisinde açıklandığı gibi, bir gün 3D baskı sürecinde tüm organların oluşturulmasını mümkün kılacak bir teknik geliştirdiler: Yöntem, insan vücudunun karmaşık biyolojik yapılarını kopyalamak için kolajen kullanmaktadır.

AFP Haber Ajansı ortak yazarlarında, Carnegie Mellon Üniversitesi Biyotıp Uzmanı Adam Feinberg, “3D baskıda gerçekten çalışan bir kalp valfinden kollajen yapmanın mümkün olduğunu gösterebildik” açıklamasını yaptı.

Zaten Nisan Ayı’nda, İsrailli Bilim Adamları, 3D yazıcıda küçük bir Kalp Dokusu ve Kan Damarı Prototipi’ni yaptılar, ancak kendi kendine pompalayamadı. Diğer girişimler başarısız oldu, çünkü bu çözünürlük ve hassasiyet, insan dokusunu ve organlarını en küçük ayrıntıya kadar sadık bir şekilde çoğaltmak için yeterli değildi.

Her ne kadar kolajen böyle bir görev için ideal bir biyomateryal olsa da, kelimenin tam anlamıyla insan vücudunun her dokusunda bulunur. Fakat ilk başta akışkandır ve tüm baskı girişimleri, küçük bir jig benzeri malzeme havuzunda sona erer. Bununla birlikte ABD Takımı, kolajeni şekle sokmak için FRESH (hidrojellerin serbest şekilde geri dönüşümlü gömülmesi) olarak adlandırılan yöntemini kullanmayı başardı.

Feinberg, “Bu kalp kapakçıklarının ilk sürümüdür,” açıklamasını yaptı. Ancak süreci daha da iyileştirmek için pozitif düşünmekteydi. Ancak Araştırmacı, tam ve işlevsel bir kalbin basılmasının daha uzun bir yolu olduğunu ifade etti. Bununla birlikte, kısa vadede prosedür, enfarktüsten sonra belirli fonksiyonları yitirmiş kalpler ya da zarar görmüş karaciğerler gibi hasarlı organları “Yamamaya” yardımcı olabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.