SUUDİ İŞ ADAMLARI BURDUR DA TURİZM YATIRIMLARI İLE İLGİLENDİ

TURİZM 03.06.2016 - 12:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4274+ kez okundu.
 

SUUDİ İŞ ADAMLARI BURDUR DA TURİZM YATIRIMLARI İLE İLGİLENDİ

BUTSO Başkanı Keyik’le görüşen Suudi, İş Adamları Burdur'daki Turizm yatırımları ile ilgilinerek Başkan Yusuf Keyik'den bilgi aldılar.
Daha çok turizm sektöründe çalışan Arap işadamları, Suudi Arabistan’dan Faiz İkram, Zeher Sideyu, Tarık, Saad Ali ve Kuveyt’ten Arami Sadiya, BAKA Burdur Koordinatörü Mehmet Candan ile birlikte Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve Meclis Başkanı Feyzi Oktay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, BUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Faruk Gündüzalp, Hasan Ali Daldal ve Aykut Acun da yer aldılar. Suudi Arabistanlı ve Kuveyt’li Turizm Acentası sahibi iş adamları, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın yaptığı bir proje kapsamında, şehrin turistik bölgelerini yerinde görmek ve yatırım değerlendirmeleri yapmak üzere, Burdur’a geldi. Arap işadamları, BAKA’nin davetlisi olarak Antalya, Isparta ve Burdur’u içine alan Batı Akdeniz Bölgesi’nde altı günlük bir iş gezisi gerçekleştirdi. Bu kapsamda, geçtiğimiz gün BUTSO’yu ziyaret eden işadamları, Başkan Keyik’ten, Burdur ekonomisi ve turizmine ilişkin bilgi aldılar. Heyet, yatırım alanları konusunda, fikir alışverişinde bulundu. TURİZME YATIRIM Oda ve Burdur ekonomisi hakkında genel bir bilgi veren BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, yaptığı açıklamada, Burdur’un turizm yatırımlarına ihtiyacı olduğunu vurguladı. Keyik; “Odamız 13 meslek grubunda 2500 faal üyemize hizmet vermekteyiz. Burdur’un ekonomik yapısı başta Tarım ve Hayvancılığa dayanmaktadır. İkinci olarak Doğaltaş-Mermercilik sektörüdür. Üçüncü ana sektör olarak, 25 bin öğrenci kapasitesi ile Burdur bir eğitim kentidir. Dördüncü olarak; son yıllarda önemli gelişim kaydetmeye başlayan Turizm sektöründen bahsedebiliriz. Burdur, Antalya’ya 120 km mesafede, deniz ve güneş turizmine alternatif bir turizm potansiyeline sahiptir. Burdur eşsiz gölleri, barajları, yaylaları, mağarası, müzesi, ören yerleri, Kibyra, Sagalassos antik kentleri, Teke Yöresi Folklorik yaşamı ile tam bir alternatif turizm değerine sahiptir. Ancak Turizm sektörümüzün alt yapı eksiklerimiz bulunmakta. Fakat bu eksiklerimizi giderme çalışması içindeyiz. Mesela; 15-20 gün içinde, Kapadokya’daki gibi balonla uçma hareketi başlayacak. Özellikle siz işadamlarını, otel yatırımına davet ediyorum” dedi. Suudi İşadamları ise; Burdur’u çok sevdiklerini, özellikle yıldızlı otel yatırımına ilgi duyduklarını ve Burdur’a tekrar gelmek istediklerini belirtti. “Burdur’la ilgili önemli bilgiler aldık” diyen Suudi ve Kuveytli işadamları; “Bunları değerlendireceğiz ve yatırım açısından değerlendirmeler yapacağız” dedi.
BUTSO Başkanı Keyik’le görüşen Suudi, İş Adamları Burdur'daki Turizm yatırımları ile ilgilinerek Başkan Yusuf Keyik'den bilgi aldılar.

Daha çok turizm sektöründe çalışan Arap işadamları, Suudi Arabistan’dan Faiz İkram, Zeher Sideyu, Tarık, Saad Ali ve Kuveyt’ten Arami Sadiya, BAKA Burdur Koordinatörü Mehmet Candan ile birlikte Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve Meclis Başkanı Feyzi Oktay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, BUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Faruk Gündüzalp, Hasan Ali Daldal ve Aykut Acun da yer aldılar.

Suudi Arabistanlı ve Kuveyt’li Turizm Acentası sahibi iş adamları, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın yaptığı bir proje kapsamında, şehrin turistik bölgelerini yerinde görmek ve yatırım değerlendirmeleri yapmak üzere, Burdur’a geldi. Arap işadamları, BAKA’nin davetlisi olarak Antalya, Isparta ve Burdur’u içine alan Batı Akdeniz Bölgesi’nde altı günlük bir iş gezisi gerçekleştirdi. Bu kapsamda, geçtiğimiz gün BUTSO’yu ziyaret eden işadamları, Başkan Keyik’ten, Burdur ekonomisi ve turizmine ilişkin bilgi aldılar. Heyet, yatırım alanları konusunda, fikir alışverişinde bulundu.

TURİZME YATIRIM

Oda ve Burdur ekonomisi hakkında genel bir bilgi veren BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, yaptığı açıklamada, Burdur’un turizm yatırımlarına ihtiyacı olduğunu vurguladı. Keyik; “Odamız 13 meslek grubunda 2500 faal üyemize hizmet vermekteyiz. Burdur’un ekonomik yapısı başta Tarım ve Hayvancılığa dayanmaktadır. İkinci olarak Doğaltaş-Mermercilik sektörüdür. Üçüncü ana sektör olarak, 25 bin öğrenci kapasitesi ile Burdur bir eğitim kentidir. Dördüncü olarak; son yıllarda önemli gelişim kaydetmeye başlayan Turizm sektöründen bahsedebiliriz. Burdur, Antalya’ya 120 km mesafede, deniz ve güneş turizmine alternatif bir turizm potansiyeline sahiptir. Burdur eşsiz gölleri, barajları, yaylaları, mağarası, müzesi, ören yerleri, Kibyra, Sagalassos antik kentleri, Teke Yöresi Folklorik yaşamı ile tam bir alternatif turizm değerine sahiptir. Ancak Turizm sektörümüzün alt yapı eksiklerimiz bulunmakta. Fakat bu eksiklerimizi giderme çalışması içindeyiz. Mesela; 15-20 gün içinde, Kapadokya’daki gibi balonla uçma hareketi başlayacak. Özellikle siz işadamlarını, otel yatırımına davet ediyorum” dedi.

Suudi İşadamları ise; Burdur’u çok sevdiklerini, özellikle yıldızlı otel yatırımına ilgi duyduklarını ve Burdur’a tekrar gelmek istediklerini belirtti. “Burdur’la ilgili önemli bilgiler aldık” diyen Suudi ve Kuveytli işadamları; “Bunları değerlendireceğiz ve yatırım açısından değerlendirmeler yapacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.