TARIM ÜLKEMİZ İÇİN GEÇERLİ KALKINMA MODELİ

GÜNDEM 17.10.2021 - 10:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2910+ kez okundu.
 

TARIM ÜLKEMİZ İÇİN GEÇERLİ KALKINMA MODELİ

Vali Ali Arslantaş, Gölhisar İlçesi Karapınar Köyü'nde Nevzat Akcan Tarım Ürünleri İşletmesine ait sera ve tesislerde biber hasadı yaptı.
Burdur Valisi Tarım İl Müdürlüğü ve Gölhisar Tarım İlçe Müdürlüğü eliyle düzenlenen tarla günlerine katıldı. Sera incelemeleri sırasında Kaliforniya ve Kapia Biberi toplayan kadın işçilere eşlik eden Vali Arslantaş, bir süre sohbet ederek, iyi çalışmalar ve kolaylıklar diledi. Burdur Gölhisar ilçesi Karapınar köyü sınırları içerisindeki Gölhisar ovasında Örtü altı yetiştiriciliğinde Tarım ürünleri yetiştiriciliğinde  mesafeler alan Gölhisar İlçemizde ihracata yönelik ürün yetiştiren örnek bir sera ve tesisleri çevre yerleşim yerlerindeki çiftçilerimize örnek olacak kapasite ve büyüklüktedir. Bir soru üzerine biber salçası yaparak bunu ürünün ihraç imkanlarının olup olmadığının sorulması üzerine serada yetiştirilen ürünlerin pazarı nedeniyle şimdilik bunu düşünmediklerini söylediler. Burdur Valisi Ali Arslantaş, Gölhisar İlçemizde Tarım da ortaya konulan gelişmeler ülkemiz açısından önemli gelişmelerdir. Halen üreticimizin yetiştirdiği ürünler birçok ülke vatandaşının sofrasına gıda maddesi olarak ulaşmaktadır. Bizin görevimiz ise üreticimizin işini kolay kılmak amacı ile destek vermektir. Gölhisar İlçesinde 300 dekar alanda üretimlerini sürdüren, iç piyasada turistik oteller ve dış piyasada Rusya, Romanya ve Ukrayna gibi ülkelere ihracat gerçekleştiren işletme hakkında firma ortaklarından bilgi aldı, hayırlı bereketli sezon geçirmelerini diledi. sira incelemeleri sonrasında firma yetkilileri, ürün paketleme ve ihracata hazırlama ünitesini gezdirdiler. Çalışmalarını sürdüren işçilerden elinde bulunan firma damgası aletini alarak çalışma yaptı. Firma sahipleri sera ûretim alanını her geçen yıl attırdıklarını belirterek, 2021 yılında içerisinde sabit 40 kişiye ekim ve bakım alanında hasat döneminde yaklaşık 200 kişiye istihdam imkanı sağlayarak, bölge ve Ülke ekonomisine katkı sağladıklarını belirttiler.
Vali Ali Arslantaş, Gölhisar İlçesi Karapınar Köyü'nde Nevzat Akcan Tarım Ürünleri İşletmesine ait sera ve tesislerde biber hasadı yaptı.

Burdur Valisi Tarım İl Müdürlüğü ve Gölhisar Tarım İlçe Müdürlüğü eliyle düzenlenen tarla günlerine katıldı. Sera incelemeleri sırasında Kaliforniya ve Kapia Biberi toplayan kadın işçilere eşlik eden Vali Arslantaş, bir süre sohbet ederek, iyi çalışmalar ve kolaylıklar diledi.


Burdur Gölhisar ilçesi Karapınar köyü sınırları içerisindeki Gölhisar ovasında Örtü altı yetiştiriciliğinde Tarım ürünleri yetiştiriciliğinde  mesafeler alan Gölhisar İlçemizde ihracata yönelik ürün yetiştiren örnek bir sera ve tesisleri çevre yerleşim yerlerindeki çiftçilerimize örnek olacak kapasite ve büyüklüktedir. Bir soru üzerine biber salçası yaparak bunu ürünün ihraç imkanlarının olup olmadığının sorulması üzerine serada yetiştirilen ürünlerin pazarı nedeniyle şimdilik bunu düşünmediklerini söylediler. Burdur Valisi Ali Arslantaş, Gölhisar İlçemizde Tarım da ortaya konulan gelişmeler ülkemiz açısından önemli gelişmelerdir. Halen üreticimizin yetiştirdiği ürünler birçok ülke vatandaşının sofrasına gıda maddesi olarak ulaşmaktadır. Bizin görevimiz ise üreticimizin işini kolay kılmak amacı ile destek vermektir. Gölhisar İlçesinde 300 dekar alanda üretimlerini sürdüren, iç piyasada turistik oteller ve dış piyasada Rusya, Romanya ve Ukrayna gibi ülkelere ihracat gerçekleştiren işletme hakkında firma ortaklarından bilgi aldı, hayırlı bereketli sezon geçirmelerini diledi.

sira incelemeleri sonrasında firma yetkilileri, ürün paketleme ve ihracata hazırlama ünitesini gezdirdiler. Çalışmalarını sürdüren işçilerden elinde bulunan firma damgası aletini alarak çalışma yaptı. Firma sahipleri sera ûretim alanını her geçen yıl attırdıklarını belirterek, 2021 yılında içerisinde sabit 40 kişiye ekim ve bakım alanında hasat döneminde yaklaşık 200 kişiye istihdam imkanı sağlayarak, bölge ve Ülke ekonomisine katkı sağladıklarını belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.