TEDBİRLER YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLEREK SÜRE 60 AYA KADAR UZATILMALI

SİYASET 20.11.2020 - 14:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3474+ kez okundu.
 

TEDBİRLER YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLEREK SÜRE 60 AYA KADAR UZATILMALI

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan Covit-19 salgınını insanların sağlığını tehdit ettiği kadar, esnaf tüccar ve sanayicimizin de ekonomisini tehdit etmektedir.
Burdur CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, İlgili kurumlar tarafından yeniden Covit-19 Pandemi dönemi düzenlemeleri konusunda açıklamalarda bulundu. Şimşek yaptığı açıklamalarda; düzenlenen uygulamaların ve alınan kararların aksak ve eksik olduğunu vatandaşın sorunlarına çare ve çözümden uzak olduğunu belirterek mutlaka alınan ve alınacak önlemlerde muhalefet partilerinin söylemlerine ve açıklamalarına da dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. AK Parti Hükümeti geçmiş dönemdeki ekonomik etkilerini azaltmak adına kamu alacaklarında bir yapılandırmaya gitse de ne yazık ki muhalefetin söylemlerine yine kulak asmamış ve “ben bilir, ben yaparım” diyerek yapılandırma vadelerini kısa tutmuş ve esnafı yine bir çıkmazın içerisine sürüklemiştir. Son günlerde bilim kurulu tarafından önerilen bazı tedbirleri ayan hükümet ne yazık ki yine esnafımızı düşünmeden hareket ederek birçok insanımızı çaresizliğe ve yoksulluğa terk etmiştir. Alınan tedbirler kapsamında iş yerlerini kapatacak olan Kahveci, kafeterya işletmecisi, lokanta gibi işletme sahipleri kapalı oldukları sürece nasıl para kazanacaklarda yapılandırma taksitlerini ödeyecek, burada çalışan gündelik ücretli insanlarımız ise nasıl geçimlerini sağlayacaklar soruları yine havada ve askıda kalmıştır. Hal böyleyken AKP Hükümeti bir an önce muhalefetle masaya oturmalı ve önerilerini dinleyerek vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldıracak çözümleri bulmalıdır. Yeni bir revize ile derhal yapılandırma taksit süresi 60 aya kadar uzatılmalı, yapılandırmaların ilk taksit ödemesi iş yerlerinin kapalı olan esnaf için açılışını takip eden üç aylık dönemden itibaren başlatılacak şekilde düzenlemelidir. Süreç içerisinde BAĞ-KUR ve SGK Primleri ise af edilmelidir. Bu süreçte iş yerleri kapatılan kardeşlerimizin aile giderlerini ve yaşamlarını ettirmeleri için alternatif çözümlerin bir an önce devreye sokulması için çaba gösterilmelidir. Gerektiğinde devlet yardımları planlamaları için önlem alınmalıdır. Aksi takdirde esnafımız, emekçimiz yine geçim sıkıntısı içerisine girecek bu konuda dolaylı da olsa diğer sektörlerin de etki altına alacaktır Bu vesileyle salgından etkilenen tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, sizlerden yetkililerin uyarıları ve açıklamalarına kulak vererek mümkün olduğunca teması engellemek adına kurallara uymaya sağlık koşullarınızı riske atmama adına dikkat ederek günlük yaşamınıza devam etmenizi diliyorum.
Tüm Dünya’yı etkisi altına alan Covit-19 salgınını insanların sağlığını tehdit ettiği kadar, esnaf tüccar ve sanayicimizin de ekonomisini tehdit etmektedir.

Burdur CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, İlgili kurumlar tarafından yeniden Covit-19 Pandemi dönemi düzenlemeleri konusunda açıklamalarda bulundu. Şimşek yaptığı açıklamalarda; düzenlenen uygulamaların ve alınan kararların aksak ve eksik olduğunu vatandaşın sorunlarına çare ve çözümden uzak olduğunu belirterek mutlaka alınan ve alınacak önlemlerde muhalefet partilerinin söylemlerine ve açıklamalarına da dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.

AK Parti Hükümeti geçmiş dönemdeki ekonomik etkilerini azaltmak adına kamu alacaklarında bir yapılandırmaya gitse de ne yazık ki muhalefetin söylemlerine yine kulak asmamış ve “ben bilir, ben yaparım” diyerek yapılandırma vadelerini kısa tutmuş ve esnafı yine bir çıkmazın içerisine sürüklemiştir.

Son günlerde bilim kurulu tarafından önerilen bazı tedbirleri ayan hükümet ne yazık ki yine esnafımızı düşünmeden hareket ederek birçok insanımızı çaresizliğe ve yoksulluğa terk etmiştir.

Alınan tedbirler kapsamında iş yerlerini kapatacak olan Kahveci, kafeterya işletmecisi, lokanta gibi işletme sahipleri kapalı oldukları sürece nasıl para kazanacaklarda yapılandırma taksitlerini ödeyecek, burada çalışan gündelik ücretli insanlarımız ise nasıl geçimlerini sağlayacaklar soruları yine havada ve askıda kalmıştır.

Hal böyleyken AKP Hükümeti bir an önce muhalefetle masaya oturmalı ve önerilerini dinleyerek vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldıracak çözümleri bulmalıdır.

Yeni bir revize ile derhal yapılandırma taksit süresi 60 aya kadar uzatılmalı, yapılandırmaların ilk taksit ödemesi iş yerlerinin kapalı olan esnaf için açılışını takip eden üç aylık dönemden itibaren başlatılacak şekilde düzenlemelidir. Süreç içerisinde BAĞ-KUR ve SGK Primleri ise af edilmelidir. Bu süreçte iş yerleri kapatılan kardeşlerimizin aile giderlerini ve yaşamlarını ettirmeleri için alternatif çözümlerin bir an önce devreye sokulması için çaba gösterilmelidir. Gerektiğinde devlet yardımları planlamaları için önlem alınmalıdır.

Aksi takdirde esnafımız, emekçimiz yine geçim sıkıntısı içerisine girecek bu konuda dolaylı da olsa diğer sektörlerin de etki altına alacaktır

Bu vesileyle salgından etkilenen tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, sizlerden yetkililerin uyarıları ve açıklamalarına kulak vererek mümkün olduğunca teması engellemek adına kurallara uymaya sağlık koşullarınızı riske atmama adına dikkat ederek günlük yaşamınıza devam etmenizi diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.