TELEFON DOLANDIRICILARINA JANDARMA BALYOZ HAREKATI

ASAYİŞ 19.06.2019 - 14:23, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3372+ kez okundu.
 

TELEFON DOLANDIRICILARINA JANDARMA BALYOZ HAREKATI

Burdur İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından, farklı tarihlerde meydana gelen telefon dolandırıcılığı olaylarının faalinin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar
Burdur Valiliği yaptığı açıklama da Burdur İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri bilhassa kırsal da ağına düşürdükleri kişileri telefon dolandırıcılığı yöntemi ile ağına düşürdükleri kişileri çeşitli tarihlerde dökümü yapılan miktarlarda paralarını aldıkları ortaya çıktı. Jandarmanın ısrarlı takibi sonucunda yakalanarak adalete teslim edilmişlerdir. Jandarma yetkilileri çeşitli basın yayın araçları vasıtasıyla uyarılmasına karşılık kendilerini Jandarma, Polis  veya Savcı olarak tanıttıkları bilinmektedir. Jandarma tarafından dökümü yapılan listeye göre çeşitli tarihlerde yapılan dolandırıcılık olayları 29.03.2019 tarihinde Çavdır İlçesi Büyükalan Köyü’nde 3.500 TL, 25.05.2019 tarihinde Çavdır İlçesi Söğüt Beldesi’nde 30.000 TL, 28.05.2019 tarihinde Gölhisar İlçesi Yeşildere Köyü’nde 5.000 TL nakit para ile yaklaşık değeri 24.000 TL olan (6) adet Altın bilezik, 30.05.2019 tarihinde Karamanlı İlçesi Mürseller Köyü’nde (19) adet altın bilezik, (1) adet altın set gerdanlık, (4) adet altın küpe, (4) adet altın yüzük, (2) adet altın bileklik, (2) adet altın kolye ve (2) adet kol saati olmak üzere toplam 80.000 TL olmak üzere, 4 farklı dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen şüpheli şahıs yakalanmıştır. Jandarma ekiplerimiz tarafından yürütülen titiz ve detaylı çalışmalar neticesinde; söz konusu olayların failinin O.N.S. isimli şahıs olduğunun tespit edilmesi üzerine; 18.06.2019 tarihinde şüpheli şahıs Denizli İli Acıpayam İlçesinde yakalanarak, adli işlemlerin ardından mevcutlu olarak Tefenni Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir. Şüpheli O.N.S isimli şahıs çıkarıldığı Tefenni Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanarak,18.06.2019 tarihinde Burdur E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. Vatandaşlarımızın telefon dolandırıcılığı konusunda, mağduriyet yaşamaması için kendilerini “asker, polis, savcı vb. meslek adıyla tanıtmak suretiyle, telefonla arayarak para, ziynet eşyası vb. isteyen kişi veya kişilere inanmaması ve itibar etmemesi, kimlik bilgilerini, kredi kartı veya banka hesap bilgilerini vermemeleri” bu tür olaylarla karşılaşılması durumunda en yakın güvenlik kuvvetine bilgi vermeleri, duyarlı olmaları bu ve benzeri dolandırıcılık olaylarının yaşanmaması açısında büyük önem arz etmektedir.  
Burdur İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından, farklı tarihlerde meydana gelen telefon dolandırıcılığı olaylarının faalinin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar

Burdur Valiliği yaptığı açıklama da Burdur İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri bilhassa kırsal da ağına düşürdükleri kişileri telefon dolandırıcılığı yöntemi ile ağına düşürdükleri kişileri çeşitli tarihlerde dökümü yapılan miktarlarda paralarını aldıkları ortaya çıktı. Jandarmanın ısrarlı takibi sonucunda yakalanarak adalete teslim edilmişlerdir. Jandarma yetkilileri çeşitli basın yayın araçları vasıtasıyla uyarılmasına karşılık kendilerini Jandarma, Polis  veya Savcı olarak tanıttıkları bilinmektedir.

Jandarma tarafından dökümü yapılan listeye göre çeşitli tarihlerde yapılan dolandırıcılık olayları 29.03.2019 tarihinde Çavdır İlçesi Büyükalan Köyü’nde 3.500 TL,

25.05.2019 tarihinde Çavdır İlçesi Söğüt Beldesi’nde 30.000 TL,

28.05.2019 tarihinde Gölhisar İlçesi Yeşildere Köyü’nde 5.000 TL nakit para ile yaklaşık değeri 24.000 TL olan (6) adet Altın bilezik,

30.05.2019 tarihinde Karamanlı İlçesi Mürseller Köyü’nde (19) adet altın bilezik, (1) adet altın set gerdanlık, (4) adet altın küpe, (4) adet altın yüzük, (2) adet altın bileklik, (2) adet altın kolye ve (2) adet kol saati olmak üzere toplam 80.000 TL olmak üzere, 4 farklı dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen şüpheli şahıs yakalanmıştır.

Jandarma ekiplerimiz tarafından yürütülen titiz ve detaylı çalışmalar neticesinde; söz konusu olayların failinin O.N.S. isimli şahıs olduğunun tespit edilmesi üzerine; 18.06.2019 tarihinde şüpheli şahıs Denizli İli Acıpayam İlçesinde yakalanarak, adli işlemlerin ardından mevcutlu olarak Tefenni Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.

Şüpheli O.N.S isimli şahıs çıkarıldığı Tefenni Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanarak,18.06.2019 tarihinde Burdur E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Vatandaşlarımızın telefon dolandırıcılığı konusunda, mağduriyet yaşamaması için kendilerini “asker, polis, savcı vb. meslek adıyla tanıtmak suretiyle, telefonla arayarak para, ziynet eşyası vb. isteyen kişi veya kişilere inanmaması ve itibar etmemesi, kimlik bilgilerini, kredi kartı veya banka hesap bilgilerini vermemeleri” bu tür olaylarla karşılaşılması durumunda en yakın güvenlik kuvvetine bilgi vermeleri, duyarlı olmaları bu ve benzeri dolandırıcılık olaylarının yaşanmaması açısında büyük önem arz etmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.