TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU VOLEYBOL 1. LİG MÜSABAKALARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

SPOR 29.03.2022 - 12:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3349+ kez okundu.
 

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU VOLEYBOL 1. LİG MÜSABAKALARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Voleybol 1. Lig Müsabakaları Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) başladı.
28 Mart – 01 Nisan 2022 tarihleri arasında MAKÜ Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan müsabakalara Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi olmak üzere kadınlarda 7, erkeklerde ise 5 takım katılıyor. 28 Mart Pazartesi günü başlayan müsabakaların ilk gününde kadınlarda Manisa Celal Bayar Üniversitesi - İzmir Ekonomi Üniversitesi ile, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi - Ege Üniversitesi ile mücadele ederken, erkeklerde ise Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi -  Süleyman Demirel Üniversitesi ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile mücadele etti. 3 set halinde oynanan maçlarda kadınlarda Manisa Celal Bayar Üniversitesi - İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni 3-0, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ni 3-0,  Ege Üniversitesi - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni 3-0 yenerek günün kazananları oldular. Erkeklerde ise Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi - Süleyman Demirel Üniversitesi’ni 3-0 ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni 3-2 yenerek kazanan takım oldular. Müsabakaların ilk gününde oynanan maçları Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer Tekşen ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç ile akademisyenler ve öğrenciler izledi. Birinci olan takımlar Mayıs ayında Manisa’da yapılacak Süper Lige terfi maçlarına katılmaya hak kazanacaklar.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Voleybol 1. Lig Müsabakaları Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) başladı.

28 Mart – 01 Nisan 2022 tarihleri arasında MAKÜ Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan müsabakalara Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi olmak üzere kadınlarda 7, erkeklerde ise 5 takım katılıyor.

28 Mart Pazartesi günü başlayan müsabakaların ilk gününde kadınlarda Manisa Celal Bayar Üniversitesi - İzmir Ekonomi Üniversitesi ile, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi - Ege Üniversitesi ile mücadele ederken, erkeklerde ise Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi -  Süleyman Demirel Üniversitesi ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile mücadele etti.

3 set halinde oynanan maçlarda kadınlarda Manisa Celal Bayar Üniversitesi - İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni 3-0, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ni 3-0,  Ege Üniversitesi - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni 3-0 yenerek günün kazananları oldular.

Erkeklerde ise Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi - Süleyman Demirel Üniversitesi’ni 3-0 ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni 3-2 yenerek kazanan takım oldular.

Müsabakaların ilk gününde oynanan maçları Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer Tekşen ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç ile akademisyenler ve öğrenciler izledi.

Birinci olan takımlar Mayıs ayında Manisa’da yapılacak Süper Lige terfi maçlarına katılmaya hak kazanacaklar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.