 VALİ ARSLANTAŞ MERKEZ MAHALLE MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

GÜNDEM 30.06.2021 - 14:31, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3228+ kez okundu.
 

 VALİ ARSLANTAŞ MERKEZ MAHALLE MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur Merkez ve merkeze bağlı köy muhtarları ile bir araya gelerek Serbestleşme dönemine girmeye yaklaştığımız bir dönem de maske, mesafe, temizlik kuralları konusunda uyarılarda bulundu .
Muhtarlar ile kahvaltılı toplantı yapan Vali Arslantaş,  toplantının açılışında yaptığı konuşmada,  Ülkemizin içerisinden geçmiş olduğu dünya ile birlikte üstesinden gelmeye çalıştığımız bir pandemi belasıyla karşı karşıyayız, iç içeyiz. Tedbirlerle yaşamaya çalışıyoruz. Bu süreçte yakınlarımızdan, mahallelerimizden, arkadaşımızdan, eşimizden dostumuzdan ve akrabamızdan vefat edenler oldu. Sizlerden de bu mücadeleyi toplumun geneline yayma sürecinde çok destekler gördük. Hem o  destekleriniz için teşekkür ediyorum, hem de sizlerle daha yakından hasbihal etmek üzere bugün bir araya geldik Herkese söz verip onu bir dinlemek istiyorum. Geldiğimiz nokta pandemile mücadelede Türkiye ortalamasına göre iyi bir noktayız. Bugün için 70 bin vatandaşımız ikinci aşısınıda yaptırdı. 130 bin vatandaşımız birinci aşısını yaptırdı, ikinci aşısını bekliyor. 18 yaşın üzeriyle birlikte 208 bin kişiyi aşılamamız gerekiyor. Neredeyse birinci doz aşılar tamamlanmak üzere. Ama yine yaptırmayanlar var. İhmal edenler var. Gelip aşı yaptıramayacak durumda olanlar var. Muhtarlarımızdan ricamız bu durumda olanları,  bizim sağlık ekiplerimiz gelip evlerinde aşı yapabilirler. Sizlerde alıp geldiğinizde randevu gerekmeden beklemeden hemen vatandaşımızın aşısını yaptırabiliyorsunuz” dedi.    Vali Arslantaş, toplantının devamında Muhtarların mahallelerindeki sıkıntılarını dinleyerek çözüm için ilgili kurumlara talimat verdi.  Aşı ile ilgili bilinmesi gerekenleri Muhtarlarla paylaşan Vali Arslantaş, aşı sırası gelenlerin aşılarını bir an önce olmaları hastalıkla mücadelede çok önemli olduğunu belirtti. Aşı ile ilgili kısır yapıyormuş gibi olumsuz dedikoduların yayıldığını dile getiren Vali Arslantaş bununla ilgili hiçbir bilimsel olgunun olmadığını vurguladı. Bir muhtarın sorusu üzerine,  aşılanmanın bazı vatandaşlar da rehavet yarattığını, aşılandık bize bir sey olmaz algısının yanlış olduğunu belirten Vali Arslantaş, herkesin maske, mesafe ve hijyen başta olmak üzerek bireysel olarak almaları ve dikkat etmeleri gereken tedbirler konusunda hassasiyet göstermelerini istedi. Muhtarlar tarafından dile getirilen düğünlerdeki pandemi tedbirleri ile ilgili sıkıntılarla ilgilide açıklama yapan Vali Arslantaş, gözlemleri ve tespitleri için kendilerine teşekkür ederek, gereğinin yapılması yönünde ilgili kurum müdürüne talimat verdi.  
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur Merkez ve merkeze bağlı köy muhtarları ile bir araya gelerek Serbestleşme dönemine girmeye yaklaştığımız bir dönem de maske, mesafe, temizlik kuralları konusunda uyarılarda bulundu .

Muhtarlar ile kahvaltılı toplantı yapan Vali Arslantaş,  toplantının açılışında yaptığı konuşmada,  Ülkemizin içerisinden geçmiş olduğu dünya ile birlikte üstesinden gelmeye çalıştığımız bir pandemi belasıyla karşı karşıyayız, iç içeyiz. Tedbirlerle yaşamaya çalışıyoruz. Bu süreçte yakınlarımızdan, mahallelerimizden, arkadaşımızdan, eşimizden dostumuzdan ve akrabamızdan vefat edenler oldu. Sizlerden de bu mücadeleyi toplumun geneline yayma sürecinde çok destekler gördük. Hem o  destekleriniz için teşekkür ediyorum, hem de sizlerle daha yakından hasbihal etmek üzere bugün bir araya geldik

Herkese söz verip onu bir dinlemek istiyorum. Geldiğimiz nokta pandemile mücadelede Türkiye ortalamasına göre iyi bir noktayız. Bugün için 70 bin vatandaşımız ikinci aşısınıda yaptırdı. 130 bin vatandaşımız birinci aşısını yaptırdı, ikinci aşısını bekliyor. 18 yaşın üzeriyle birlikte 208 bin kişiyi aşılamamız gerekiyor. Neredeyse birinci doz aşılar tamamlanmak üzere. Ama yine yaptırmayanlar var. İhmal edenler var. Gelip aşı yaptıramayacak durumda olanlar var. Muhtarlarımızdan ricamız bu durumda olanları,  bizim sağlık ekiplerimiz gelip evlerinde aşı yapabilirler. Sizlerde alıp geldiğinizde randevu gerekmeden beklemeden hemen vatandaşımızın aşısını yaptırabiliyorsunuz” dedi.   

Vali Arslantaş, toplantının devamında Muhtarların mahallelerindeki sıkıntılarını dinleyerek çözüm için ilgili kurumlara talimat verdi. 

Aşı ile ilgili bilinmesi gerekenleri Muhtarlarla paylaşan Vali Arslantaş, aşı sırası gelenlerin aşılarını bir an önce olmaları hastalıkla mücadelede çok önemli olduğunu belirtti.

Aşı ile ilgili kısır yapıyormuş gibi olumsuz dedikoduların yayıldığını dile getiren Vali Arslantaş bununla ilgili hiçbir bilimsel olgunun olmadığını vurguladı.

Bir muhtarın sorusu üzerine,  aşılanmanın bazı vatandaşlar da rehavet yarattığını, aşılandık bize bir sey olmaz algısının yanlış olduğunu belirten Vali Arslantaş, herkesin maske, mesafe ve hijyen başta olmak üzerek bireysel olarak almaları ve dikkat etmeleri gereken tedbirler konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Muhtarlar tarafından dile getirilen düğünlerdeki pandemi tedbirleri ile ilgili sıkıntılarla ilgilide açıklama yapan Vali Arslantaş, gözlemleri ve tespitleri için kendilerine teşekkür ederek, gereğinin yapılması yönünde ilgili kurum müdürüne talimat verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.