VALİLİK ÇOCUKLARA ÇAKMAK GAZI VE ÇAKMAK SATIŞINI YAŞAKLADI

YAŞAM 08.05.2017 - 16:15, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3676+ kez okundu.
 

VALİLİK ÇOCUKLARA ÇAKMAK GAZI VE ÇAKMAK SATIŞINI YAŞAKLADI

Burdur İli sınırları içerisinde kimyasal gaz ihtiva eden çakmak, çakmak gazı satışı ile yeniden doldurulmasının önlenmesi ve yasaklanması ile denetlenmesi hususlarını kapsamaktadır.
Bu Kararın amacı, Burdur İli sınırları içerisinde çocukları ve gençleri solumak, koklamak yoluyla bağımlılık yapan, fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen, çakmak ve çakmak gazının zararlarından korumak, bu maddelere çocukların erişimini önlemek ve onları bu maddelerden uzak tutmaktır.           Bağımlılık: Bir maddenin belirgin bir etkiyi elde etmek için alınması sürecinde ortaya çıkan bedensel, ruhsal ya da sosyal sorunlara rağmen madde alımının devam etmesi, bırakma isteğine rağmen bırakılamaması, aynı etkiyi elde edebilmek için giderek madde miktarının artırılması ve maddeyi alma isteğinin durdurulamaması durumunu, Çakmak gazı (Bütan gazı): Solumak, koklamak, suretiyle kişilerde bağımlılık yapabilen uçucu madde ihtiva eden ürünleri, Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile, on sekiz yaşını doldurmamış kişiyi, işyeri: Bu yönerge kapsamında yer alan ürünlerin satışının yapıldığı yerleri, ifade eder.             GENEL ESASLAR    Çakmak ve çakmak gazının hangi amaç için olursa olsun iş yerleri ve sokakta çocuklara dolumu ve satışı yapılamaz.  Çocuklara satışı yapıldığı tespit edilen çakmak ve çakmak gazı ürünleri, gerekli işlemler yapıldıktan sonra bu ürünler kanuni temsilcilerine teslim edilir.             
Burdur İli sınırları içerisinde kimyasal gaz ihtiva eden çakmak, çakmak gazı satışı ile yeniden doldurulmasının önlenmesi ve yasaklanması ile denetlenmesi hususlarını kapsamaktadır.

Bu Kararın amacı, Burdur İli sınırları içerisinde çocukları ve gençleri solumak, koklamak yoluyla bağımlılık yapan, fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen, çakmak ve çakmak gazının zararlarından korumak, bu maddelere çocukların erişimini önlemek ve onları bu maddelerden uzak tutmaktır.          

Bağımlılık: Bir maddenin belirgin bir etkiyi elde etmek için alınması sürecinde ortaya çıkan bedensel, ruhsal ya da sosyal sorunlara rağmen madde alımının devam etmesi, bırakma isteğine rağmen bırakılamaması, aynı etkiyi elde edebilmek için giderek madde miktarının artırılması ve maddeyi alma isteğinin durdurulamaması durumunu,

Çakmak gazı (Bütan gazı): Solumak, koklamak, suretiyle kişilerde bağımlılık yapabilen uçucu madde ihtiva eden ürünleri,

Çocuk: Daha erken yaşta ergin olsa bile, on sekiz yaşını doldurmamış kişiyi, işyeri: Bu yönerge kapsamında yer alan ürünlerin satışının yapıldığı yerleri, ifade eder.


            GENEL ESASLAR  

 Çakmak ve çakmak gazının hangi amaç için olursa olsun iş yerleri ve sokakta çocuklara dolumu ve satışı yapılamaz.

 Çocuklara satışı yapıldığı tespit edilen çakmak ve çakmak gazı ürünleri, gerekli işlemler yapıldıktan sonra bu ürünler kanuni temsilcilerine teslim edilir.

            

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.