VALİLİK VATANDAŞI DOLANDIRICILARA KARŞI GEREKLİ UYARILARI YAPTI

ASAYİŞ 31.05.2019 - 19:31, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3737+ kez okundu.
 

VALİLİK VATANDAŞI DOLANDIRICILARA KARŞI GEREKLİ UYARILARI YAPTI

Kendilerini Asker, Polis, Savcı ve Jandarma, Astsubay olarak tanıtan bu şekilde arayanları zaman kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmeleri veya ilgili Kolluk Kuvvetlerine en seri şekilde bilgi aktarmalıdır.
Kendisini Asker, Polis, Savcı ve Jandarma, Astsubay olarak tanıtan bazı dolandırıcıların son günlerde, gerek telefonla arayarak hesaplarına para yatırılması talebinde bulunarak, gerekse telefon ile tuzak kurarak ağına düşürdükleri kişi ve kişilerin evlerine giderek para veya altın talep etmek suretiyle dolandırmaktadırlar bilhassa köylerimizde yaşayan yaşlı ve savunmasız vatandaşlarımızı dolandırmaya çalıştıkları güvenlik birimlerimize intikal eden ihbar ve başvurulardan anlaşılmaktadır. Vatandaşlarımızın yakınları, komşuları en kısa sürede kolluk kuvvetlerine bildirmelidir.  Devlet kurumlarında çalışan hiçbir kamu görevlisinin, terör örgütleri ile bağlantı iddiasıyla veya vb. konuları öne sürerek vatandaşlarımızı telefonla arayarak para talep etmesi veya evlerine giderek yardım edeceklerini belirterek kıymetli ziynet eşyalarını istemesi kesinlikle söz konusu olamaz. Köy muhtarları ve köy öğretmenleri mutlaka bu konuda vatandaşlarımızı yeterli şekilde bilgilendirmelidir. .   Bu tarz dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmesi açısından Vatandaşlarımızın köylerine gelen şüphe çeken yabancı  şahıslar ve araçları, kendilerini bu şekilde arayanları zaman kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmeleri veya ilgili Kolluk Kuvvetlerine en seri şekilde bilgi vermeleri, bu tarz olayların yaşanmaması, dolandırıcıların yakalanması açısından büyük önem arz etmektedir.  
Kendilerini Asker, Polis, Savcı ve Jandarma, Astsubay olarak tanıtan bu şekilde arayanları zaman kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmeleri veya ilgili Kolluk Kuvvetlerine en seri şekilde bilgi aktarmalıdır.

Kendisini Asker, Polis, Savcı ve Jandarma, Astsubay olarak tanıtan bazı dolandırıcıların son günlerde, gerek telefonla arayarak hesaplarına para yatırılması talebinde bulunarak, gerekse telefon ile tuzak kurarak ağına düşürdükleri kişi ve kişilerin evlerine giderek para veya altın talep etmek suretiyle dolandırmaktadırlar bilhassa köylerimizde yaşayan yaşlı ve savunmasız vatandaşlarımızı dolandırmaya çalıştıkları güvenlik birimlerimize intikal eden ihbar ve başvurulardan anlaşılmaktadır. Vatandaşlarımızın yakınları, komşuları en kısa sürede kolluk kuvvetlerine bildirmelidir. 

Devlet kurumlarında çalışan hiçbir kamu görevlisinin, terör örgütleri ile bağlantı iddiasıyla veya vb. konuları öne sürerek vatandaşlarımızı telefonla arayarak para talep etmesi veya evlerine giderek yardım edeceklerini belirterek kıymetli ziynet eşyalarını istemesi kesinlikle söz konusu olamaz. Köy muhtarları ve köy öğretmenleri mutlaka bu konuda vatandaşlarımızı yeterli şekilde bilgilendirmelidir. .  

Bu tarz dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmesi açısından Vatandaşlarımızın köylerine gelen şüphe çeken yabancı  şahıslar ve araçları, kendilerini bu şekilde arayanları zaman kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmeleri veya ilgili Kolluk Kuvvetlerine en seri şekilde bilgi vermeleri, bu tarz olayların yaşanmaması, dolandırıcıların yakalanması açısından büyük önem arz etmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.