VATANDAŞA VE PAZAR ESNAFINA SICAK ÇORBA DAĞITILDI

GÜNDEM 25.01.2022 - 14:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4335+ kez okundu.
 

VATANDAŞA VE PAZAR ESNAFINA SICAK ÇORBA DAĞITILDI

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz çetin kış şartlarında vatandaşın ve Pazar esnafının içini ısıtmak için sıcak çorba dağıtımı geleneğini sürdürdü.
Burdur Belediye Başkanı Ercengiz çetin geçen kış şartlarını düşünerek Salı pazarı esnafına ve pazara gelen vatandaşlara sıcak çorba ikramını sürdürdü. Çorba dağıtımına CHP İl Başkanı İzzet Akbulut ve Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek ile partililer katıldı: Başkan Ercengiz, Basın mensuplarını yaptığı açıklamada;  “ Bölgemiz de sert iklim koşulları nedeniyle çevre illerden ve ilçelerimizden Burdur’a gelişleri hava koşulları engellemiştir. Vatandaşımızın pazarda üreticimizin ve esnafımızın satışlarında pahalılık olduğundan şikayet ettiklerini duyuyorum. Ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Pazarımızdaki esnafımız da şartların kendilerine dayattığı nedenlerden dolayı zorlanmaktadır. Bilhassa bölgesel üretime önem vermeliyiz. Ayrıca üreticiyi ve üretimi desteklemeliyiz. Ürün bol olursa bereketli olur. Bu yıl bilhassa ilimiz de kar yağıyor karın yağışından dolayı da mutluyuz, yer altı su stoklarımızın ve rezervinin bu yağışlarla güçleneceğini düşünüyoruz. Suyumuzu da ürettiğimiz ürünü de doğru şekilde kumlanmalıyız. Aksi halde bölge insanı da ülke insanı olarak da şikayet etmek zorunda kalacağız  gerek gıda ürünlerinde gerekse olmazsa olmaz doğanın bize sağladığı su konusunda tasarruf etmek için çaba göstermeliyiz. Burdur’un en ucuz gıda temini için buluşma noktası Salı pazarıdır. Bu gün dahi vatandaşımızın gıda temininde ulaştığı yer olarak önemini korumaktadır.                 VATANDAŞIMIZ YARINLARI DÜŞÜNEREK İHTİYAÇ FAZLASI GIDA ALMAMALIDIR Gerçekten kış şarlarında gıda üretmek çok zor bir de bunun yanında Akaryakıta gelen zamlar gıdanın üretim merkezlerinden bir başka yere taşınması da maliyetleri artırmaktadır. Bu nedenle de israfın önüne geçmek zorundayız gıdamızı etkin bir şekilde kullanmak zorundayız. Gıdanın etkin şekildeki kullanımının enflasyonunu düşüreceği gibi gıdaya gereksiz ilginin gıda fiyatlarını yükselteceğini ve fiyat artışlarına neden olacağını biliyoruz. Stoklama mantığı ile kış koşullarında gıdayı daha fazla koruma şansımız yok. Kış bitkilerine yönelik daha az tüketim alışkanlığını kazanmamız gerek
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz çetin kış şartlarında vatandaşın ve Pazar esnafının içini ısıtmak için sıcak çorba dağıtımı geleneğini sürdürdü.

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz çetin geçen kış şartlarını düşünerek Salı pazarı esnafına ve pazara gelen vatandaşlara sıcak çorba ikramını sürdürdü. Çorba dağıtımına CHP İl Başkanı İzzet Akbulut ve Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek ile partililer katıldı: Başkan Ercengiz, Basın mensuplarını yaptığı açıklamada;  “ Bölgemiz de sert iklim koşulları nedeniyle çevre illerden ve ilçelerimizden Burdur’a gelişleri hava koşulları engellemiştir. Vatandaşımızın pazarda üreticimizin ve esnafımızın satışlarında pahalılık olduğundan şikayet ettiklerini duyuyorum. Ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Pazarımızdaki esnafımız da şartların kendilerine dayattığı nedenlerden dolayı zorlanmaktadır. Bilhassa bölgesel üretime önem vermeliyiz. Ayrıca üreticiyi ve üretimi desteklemeliyiz. Ürün bol olursa bereketli olur. Bu yıl bilhassa ilimiz de kar yağıyor karın yağışından dolayı da mutluyuz, yer altı su stoklarımızın ve rezervinin bu yağışlarla güçleneceğini düşünüyoruz. Suyumuzu da ürettiğimiz ürünü de doğru şekilde kumlanmalıyız. Aksi halde bölge insanı da ülke insanı olarak da şikayet etmek zorunda kalacağız  gerek gıda ürünlerinde gerekse olmazsa olmaz doğanın bize sağladığı su konusunda tasarruf etmek için çaba göstermeliyiz. Burdur’un en ucuz gıda temini için buluşma noktası Salı pazarıdır. Bu gün dahi vatandaşımızın gıda temininde ulaştığı yer olarak önemini korumaktadır.

                VATANDAŞIMIZ YARINLARI DÜŞÜNEREK İHTİYAÇ FAZLASI GIDA ALMAMALIDIR

Gerçekten kış şarlarında gıda üretmek çok zor bir de bunun yanında Akaryakıta gelen zamlar gıdanın üretim merkezlerinden bir başka yere taşınması da maliyetleri artırmaktadır. Bu nedenle de israfın önüne geçmek zorundayız gıdamızı etkin bir şekilde kullanmak zorundayız. Gıdanın etkin şekildeki kullanımının enflasyonunu düşüreceği gibi gıdaya gereksiz ilginin gıda fiyatlarını yükselteceğini ve fiyat artışlarına neden olacağını biliyoruz. Stoklama mantığı ile kış koşullarında gıdayı daha fazla koruma şansımız yok. Kış bitkilerine yönelik daha az tüketim alışkanlığını kazanmamız gerek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.