WOLKSWAGEN TÜRKİYE DE VW FABRİKASI KURACAK

TEKNOLOJİ 16.08.2019 - 13:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3258+ kez okundu.
 

WOLKSWAGEN TÜRKİYE DE VW FABRİKASI KURACAK

Volkswagen’in Türkiye’den yeni otomobillerde çok yüksek tüketim vergisine karşısında bir imtiyaz beklediği gözlemlenmektedir.
Uzun zamandır tahmin yapılıyordu. Şimdi yeni VW Tesisi’nin Türkiye’de kurulacak görünüşe göre Ankara’dan tavizlerden sonra. Suudi Arabistan ve Bulgaristan eli boş kaldı. Uzun zamandır tahmin ediliyordu, ancak şimdi yeni VW Tesisi’nin Türkiye’de kurulacağına dair işaretler var – anlaşılan Ankara’dan imtiyazlardan sonra. Suudi Arabistan ve Bulgaristan eli boş kaldı. Tagesschau hükümet çevrelerini öne sürerek günlük rapor vermeye devam ettikçe, Volkswagen’in Türkiye’den yeni otomobillerde çok yüksek tüketim vergisine karşısında bir imtiyaz beklediği gözlemlenmektedir. Bu, bir Passat Sedan için, motorun gücüne bağlı olarak toplam fiyatın yüzde 41’ine kadar olabilir. Türkiye Pazarı’nın büyük olmasından dolayı, Bulgaristan’daki daha düşük işgücü maliyetine rağmen, İzmir yakınında Manisa için karar verildi. Tagesschau’un bildirdiğine göre VW, Türkiye’de yalnızca yılda yaklaşık 40.000 Passat Limuzin satışı bekliyor. Ayrıca Passat Skoda ve Seat modelleri de fabrikada üretilecektir. Türk Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, VW ile yapılan tüm sözleşmelere bir tür devlet garantisi vermeye olağanüstü düzeyde hazır. Tagesschau’un bildirdiğine göre, konuyla ilgili olarak Almanya’ da Ankara için Lobi Faliyetleri’nde bulunan bir Lobici’nin açıklamalarına atıfta bulunarak, böyle bir teminat için “Olağanüstü” talep olması yanında, VW’ın tüm talepleri dikkate alındı. Türkiye’de basında daha önce çıkan haberlere rağmen VW, kuruluş yeri hakkında henüz kesin bir açıklama yapmamıştı. Haziran sonunda VW Basın Bürosu’nun yazdığına göre, kurulacak yer seçimi açık uçlu bir konu olmaya devam etmektedir.  
Volkswagen’in Türkiye’den yeni otomobillerde çok yüksek tüketim vergisine karşısında bir imtiyaz beklediği gözlemlenmektedir.

Uzun zamandır tahmin yapılıyordu. Şimdi yeni VW Tesisi’nin Türkiye’de kurulacak görünüşe göre Ankara’dan tavizlerden sonra. Suudi Arabistan ve Bulgaristan eli boş kaldı. Uzun zamandır tahmin ediliyordu, ancak şimdi yeni VW Tesisi’nin Türkiye’de kurulacağına dair işaretler var – anlaşılan Ankara’dan imtiyazlardan sonra. Suudi Arabistan ve Bulgaristan eli boş kaldı.

Tagesschau hükümet çevrelerini öne sürerek günlük rapor vermeye devam ettikçe, Volkswagen’in Türkiye’den yeni otomobillerde çok yüksek tüketim vergisine karşısında bir imtiyaz beklediği gözlemlenmektedir. Bu, bir Passat Sedan için, motorun gücüne bağlı olarak toplam fiyatın yüzde 41’ine kadar olabilir.

Türkiye Pazarı’nın büyük olmasından dolayı, Bulgaristan’daki daha düşük işgücü maliyetine rağmen, İzmir yakınında Manisa için karar verildi. Tagesschau’un bildirdiğine göre VW, Türkiye’de yalnızca yılda yaklaşık 40.000 Passat Limuzin satışı bekliyor. Ayrıca Passat Skoda ve Seat modelleri de fabrikada üretilecektir.

Türk Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, VW ile yapılan tüm sözleşmelere bir tür devlet garantisi vermeye olağanüstü düzeyde hazır. Tagesschau’un bildirdiğine göre, konuyla ilgili olarak Almanya’ da Ankara için Lobi Faliyetleri’nde bulunan bir Lobici’nin açıklamalarına atıfta bulunarak, böyle bir teminat için “Olağanüstü” talep olması yanında, VW’ın tüm talepleri dikkate alındı.

Türkiye’de basında daha önce çıkan haberlere rağmen VW, kuruluş yeri hakkında henüz kesin bir açıklama yapmamıştı. Haziran sonunda VW Basın Bürosu’nun yazdığına göre, kurulacak yer seçimi açık uçlu bir konu olmaya devam etmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.