YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK ETKİNLİĞİ

GÜNDEM 07.05.2022 - 20:30, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3861+ kez okundu.
 

YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK ETKİNLİĞİ

İçişleri Bakanlığının koordinesinde 07-13 Mayıs 2022 Trafik Haftası çerçevesinde, 81 ilde eş zamanlı olarak 'Yayalar için 5 adımda Güvenli Trafik' etkinliği düzenlendi.
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Adliye Caddesinde düzenlenen etkinlikte yayalara  'Yayalar için 5 adımda Güvenli Trafik' kampanyası ile ilgili bilgilendirme yaptı. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdür V. Gökhan Körük, polis ve jandarma personelinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte durdurulan araç sürücülerine ve yayalara sözlü ve broşür dağıtılarak bilgilendirme yapıldı. Vali Arslantaş basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’mızın yaya güvenliğini esas alan ‘Yayalar için 5 adımda güvenli trafik etkinliğinde hep beraber bir aradayız. Bugün 81 ilde aynı anda saat 11.00’da kamuoyunun dikkatini çekecek bir uygulama için buradayız. Bu bilgilendirme faaliyetimiz 5 aşamadan oluşuyor. 1’inci adımda vatanlarımızın yaya yolunda ilerlemelerini tavsiye edeceğiz. İkincisi (2 adım) özellikle ışıklandırmanın yetersiz olduğu gece vakitlerinde görünür olmayı tavsiye ediyoruz. Gece ışığı ile araç ışığı ile seçilebilecek kıyafetlerin giyilmesini önereceğiz.  (3 adım) Trafik işaretlerini takip edip, (4 adım) yaya geçitlerini kullanmalarını (5 adım) hem yayaların hem şoförlerimizin trafiğe odaklanmalarını tavsiye edeceğiz. Her şey insan sağlığı ve insan güvenliği için.   Şehirler, araçlar, trafik, devletin düzeni var oluş amacı tamamen insanın güvenliğini sağlamak ve adaleti tesis etmek üzerine. Bunun için bugün yapılacak faaliyetin araç sürücülerinin yaya önceliği konusunda bilinçlenmesi, bilgilendirilmesinin hayırlı bir iş olduğunu düşünüyorum” dedi.
İçişleri Bakanlığının koordinesinde 07-13 Mayıs 2022 Trafik Haftası çerçevesinde, 81 ilde eş zamanlı olarak 'Yayalar için 5 adımda Güvenli Trafik' etkinliği düzenlendi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Adliye Caddesinde düzenlenen etkinlikte yayalara  'Yayalar için 5 adımda Güvenli Trafik' kampanyası ile ilgili bilgilendirme yaptı. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdür V. Gökhan Körük, polis ve jandarma personelinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte durdurulan araç sürücülerine ve yayalara sözlü ve broşür dağıtılarak bilgilendirme yapıldı.

Vali Arslantaş basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’mızın yaya güvenliğini esas alan ‘Yayalar için 5 adımda güvenli trafik etkinliğinde hep beraber bir aradayız. Bugün 81 ilde aynı anda saat 11.00’da kamuoyunun dikkatini çekecek bir uygulama için buradayız. Bu bilgilendirme faaliyetimiz 5 aşamadan oluşuyor. 1’inci adımda vatanlarımızın yaya yolunda ilerlemelerini tavsiye edeceğiz. İkincisi (2 adım) özellikle ışıklandırmanın yetersiz olduğu gece vakitlerinde görünür olmayı tavsiye ediyoruz. Gece ışığı ile araç ışığı ile seçilebilecek kıyafetlerin giyilmesini önereceğiz.  (3 adım) Trafik işaretlerini takip edip, (4 adım) yaya geçitlerini kullanmalarını (5 adım) hem yayaların hem şoförlerimizin trafiğe odaklanmalarını tavsiye edeceğiz. Her şey insan sağlığı ve insan güvenliği için.   Şehirler, araçlar, trafik, devletin düzeni var oluş amacı tamamen insanın güvenliğini sağlamak ve adaleti tesis etmek üzerine. Bunun için bugün yapılacak faaliyetin araç sürücülerinin yaya önceliği konusunda bilinçlenmesi, bilgilendirilmesinin hayırlı bir iş olduğunu düşünüyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.