YENİ TEKNOLOJİ HIZLI HİZMET; KANAL AÇMA ARACI FAALİYETTE

GÜNDEM 03.09.2021 - 14:34, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4732+ kez okundu.
 

YENİ TEKNOLOJİ HIZLI HİZMET; KANAL AÇMA ARACI FAALİYETTE

Bucak Belediyesi tarafından satın alınarak, geçtiğimiz günlerde hizmete sunulan Kanal açama aracı faaliyetlerine başladı. Yörükler Mahallesinde tıkanan hat kanal açma aracı ile kısa sürede açıldı.
Yörükler Mahallesinde meydana gelen kanalizasyon hattı tıkanma arızasına Bucak Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler, Kanal açma aracı ile müdahale ettiler. Kısa sürede kanal açama aracı ile hat açılarak, sorun giderildi.  Bucak Belediyesinin kanal açma aracının özellikleri ise, Kuka adı verilen kanal açma aracı 2021 model sıfır ford marka kamyon üzerine monte edildi. Kanalizasyon hatlarını ve yağmur suyu hatlarını basınçlı su ile açmak üzere tasarlanmış ve özel olarak donatılmış araç üstü ekipmandır. Araç üzerine monte edilen su tankının hacmi taşıtın dingil ve azami yük ağırlığı göz önüne alınarak imal edildi. Tanktan alınan su yüksek basınç kanal açma hortumu vasıtasıyla yüksek basınçlı su pompasıyla foseptik kanallarına pompalanırken. pompaya güç aktarımı ara şanzıman kullanılarak yapılmaktadır. Ekipmanda bulunan kanal açma ve hortum makaraları istenilen uzunluktaki hortumları sarmaya uygun olup hidrolik veya mekanik olarak çalıştırılabilmekte. Ayrıca ekipman da yıkama amaçlı kullanılabilen yıkama tabancası mevcut. Su tankları hidrattan veya başka bir araçtan tank dolum vanaları ile veya tank üzerindeki menhol kapağından dolum yapılabilir. Araç üzerindeki su tankları 5 ton kirli batık su alma 3 ton temiz su alma kapasitesine sahiptir. Kanal açma aracını 1.172,043,60 tl bedelle DMO aracılığı ile satın aldık. Araç ford marka kamyon olup; üzerindeki makina aksamı karba firması tarafından monte edildi.  
Bucak Belediyesi tarafından satın alınarak, geçtiğimiz günlerde hizmete sunulan Kanal açama aracı faaliyetlerine başladı. Yörükler Mahallesinde tıkanan hat kanal açma aracı ile kısa sürede açıldı.

Yörükler Mahallesinde meydana gelen kanalizasyon hattı tıkanma arızasına Bucak Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler, Kanal açma aracı ile müdahale ettiler. Kısa sürede kanal açama aracı ile hat açılarak, sorun giderildi.

 Bucak Belediyesinin kanal açma aracının özellikleri ise, Kuka adı verilen kanal açma aracı 2021 model sıfır ford marka kamyon üzerine monte edildi. Kanalizasyon hatlarını ve yağmur suyu hatlarını basınçlı su ile açmak üzere tasarlanmış ve özel olarak donatılmış araç üstü ekipmandır. Araç üzerine monte edilen su tankının hacmi taşıtın dingil ve azami yük ağırlığı göz önüne alınarak imal edildi. Tanktan alınan su yüksek basınç kanal açma hortumu vasıtasıyla yüksek basınçlı su pompasıyla foseptik kanallarına pompalanırken. pompaya güç aktarımı ara şanzıman kullanılarak yapılmaktadır. Ekipmanda bulunan kanal açma ve hortum makaraları istenilen uzunluktaki hortumları sarmaya uygun olup hidrolik veya mekanik olarak çalıştırılabilmekte. Ayrıca ekipman da yıkama amaçlı kullanılabilen yıkama tabancası mevcut. Su tankları hidrattan veya başka bir araçtan tank dolum vanaları ile veya tank üzerindeki menhol kapağından dolum yapılabilir. Araç üzerindeki su tankları 5 ton kirli batık su alma 3 ton temiz su alma kapasitesine sahiptir. Kanal açma aracını 1.172,043,60 tl bedelle DMO aracılığı ile satın aldık. Araç ford marka kamyon olup; üzerindeki makina aksamı karba firması tarafından monte edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.