Mahalli seçimler yaklaşıyor. Belediye Başkan adayları (Muhtarlar dâhil) seçmenlerine görev sürelerince döneminde ne gibi hizmetler yaptıklarını veya yapabileceklerini anlatmaktalar.
Isparta ve Burdur’da, ilçe ve kasabalarında, köylerinde aynı kaygı söz konusu.
Eğirdir, Yalvaç ve Uluborlu’dan her zaman iletişim kurduğum öğretmen meslektaşlarım çoğunlukta. Söz konusu aday veya aday adayı başkan adaylarının ortak duygularını tespit eden öğretmen arkadaşlarımın ortak görüşlerini şahsıma da duyurmak istemişler.
Şöyle ki:
Isparta Belediyeciliğinde iktidar avantajını da kullanan Başkan Başdeğirmen kalıcı evladiyelik eserleri Isparta’ya kazandırdı. Kazandırmaya devam ediyor. Başımızı nereye çevirsek; Isparta’nın her bir mahallesinde, sokağında sosyal belediyecilik anlayışından hareketle kalıcı eserler karşımıza çıkmakta.
Başkan Mehmet Aybatılı dönemindeki gibi içinde yaşadığımız şehrimiz Isparta da dev eserler önümüze çıkmakta. Isparta’nın uzak yakın yerlere götürülen hizmetleri de unutmuyoruz.
Eğirdir, Yalvaç, Uluborlu’dan, çeşitli partilerden aday adaylıklarını koyacak başkan adaylarının Başkan Başdeğirmen’ in Isparta’daki kalıcı hizmetlerden örnek alma gibi niyetlerini öğrenmiş saygıdeğer öğretmen arkadaşlarımız. Ona göre başkanlık adaylıkları ilan edildiğinde Başkan Başdeğirmen’ in belediyecilik anlayışını örnek alacakları şeklinde.
Tabi bu durum çok sevindirici.
Şöyle bir Isparta’nın veya çevresinde, uzak yakın yerlerindeki Isparta Belediye’ mızın Sayın Başkanının hizmetlerini bakacak olursak ya da yöre insanlarından dinlemeye çalışırsak; çok önemli durum ortaya çıkacaktır. Başkan Başdeğirmen’ in insani, sosyal yaklaşımı ve hizmetlerinin unutulmaz örneklikte olduğudur. Bu sağduyulu görüşler şaşımın olduğu kadar hizmet alan bölgelerdeki insanımızın, adaletli tarafsızlığının vicdani görüşleridir.
Bu tür belediyecilik hizmeti hangi partiden olursa olsan sadece Türkiye’mizin tamamında benzeri örneğini nin birkaçını görebiliriz.
Bir örnek! Yıllarca kendi haline bırakılan, içinde evine ekmek götüren esnafımızın yer aldığı Üzüm pazarı çarşısının tarihi dokusu, yenileştirme ile ortaya çıkarıldı. Pırıl pırıl esnafımıza teslim edildi. Dışarıdan Isparta’ mıza gelen misafirlerimizin memnun olabilecekleri, gittiklerinde Isparta’dan bahsedebilecekleri bir mekân oldu.
***
Şimdiye kadar hiçbir başkanın ele almadığı bir yüzyıllık hizmet ortaya kondu!
Bu şekilde tarihi mekânları yenileştirme çalışmaları Afyonkarahisar Kocatepe üniversitesi Yüksek Lisans tezine girecek kadar bir önemli araştırma konusu olmuştur. Komşu vilayetten gelen bir grup Yüksek Lisans ve Doktora aday adayı öğrencisi Isparta’mıza gelerek Belediye’mizin O’nun çalışkan Sayın başkanı Başdeğirmen’ın bu belediyecilikteki kalıcı yüzyıllık çalışmalarını Tüksek Lisans ve Doktora araştırma konusu seçmişler.
Önümüzdeki yazılarımda bununla ilgili haber-yorumumu okuma imkânı bulabilirsiniz. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Tarihi Üzüm Pazarı'nı yenileştirdi. Tarihi dokusuna kavuştu çarşımız. 1561 yılında Mimar Sinan Camisi'ne gelir elde etmek için yapılan çarşımız bugünkü haliyle Kanuni Sultan Süleyman’ın yıllarını hatırlatıyor. Muhteşem Süleyman’ın ruhu rahat edecek. Üzüm Çarşısı saygıdeğer esnafı ve Isparta halkı gereken teşekkürlerini Mart mahalli serçinlerinde elbette gösterecektir. Başkan Başdeğirmen’ in hizmetlerinden çok memnun olan Isparta halkı gereken takdiri mahalle seçimlerinde gösterecektir.
Sadece yaşayan inanlarımız değil; partili partisiz, siyaset dışında olanlar bile memnunlardı Başkan’dan, belediyemizden. Allah rahmet eylesin!
Vaktinden önce Allah’a giden insanlarımız da memnunlardı Başkan Başdeğirmen’ den.
Başkan’ın adını anarak, titrek dudaklarıyla yolculuklarını devam ettiler. Çünkü yanlarında Belediye’ mizin sağlık destek birimleri vardı; doktoruyla, yardımcı personeliyle, ambulansıyla… Duvarda hırkaları, tespihleri asılı kaldı. Başkan Başdeğirmen’ e dua eden sesleriyle, sevdiklerini bırakarak gittiler. Belediye’mizin O’nun Başkanı Başdeğirmen’ in kalıcı hizmetlerini dünyalık gözleriyle görerek gittiler. Haber-Yorum: Bayram AYGÜN:2024-Isparta