Geçtiğimiz hafta, Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz ve Muhtarımız Yunus Bilgiç, Armağan İlci Mahallesi için değeri büyük olan ‘Semt Pazarı’ çalışmalarını yerinde denetlediler. Kendilerini karşılayan Mahalle sakinleri, halen Pazar günleri, geçici olarak cadde üzerinde işlemekte olan Pazar ile kendileri için değerli bir hizmet sağlandığını belirterek, Başkan ve Muhtara teşekkürlerini ifade ettiler.
Mahalle sakinlerinden biri olarak, ben de sevgili Başkan ve Muhtarıma teşekkürlerimi ifade ediyorum. Özellikle, her an ulaşıp, derdimizi anlatabildiğimiz ve çok yönlü samimi gayretlerini sürekli gördüğümüz Muhtarımız ve dostumuz Yunus Bilgiç’e, hassaten teşekkürlerimi bir kez daha belirtiyorum.
Örnek muhtar bu olsa gerek diyorum:
Muhtarımız, ilk günkü heyecanını hiç kaybetmeden ve hatta artarak, hizmetlerini sürdürmektedir. 24 saat telefonla ulaşılabilen ve gelmesi istendiğinde, mahalle sakinlerinin ayağına koşan Muhtar Bilgiç; mahalle halkının bulunduğu Camilerde, pazar yerinde, kahvede, cenazede-taziyede yer almaktadır. Mahallenin sevincinde ve üzüntüsünde daima yanında bulunmaktadır. Muhtarımızın, büyüyen Mahallede, ihtiyacın giderek arttığı yeni bir cami arayışını da kendine dert edindiğini biliyorum.
Özel bir güzellik olan, Ramazanlarda, Kandil gecelerinde, Cumalarda, parklarda ve Pazar pazarında, geleneksel ikramlarımız olan helva, aşure, Osmanlı şerbeti, dondurma, lokma, çay gibi ikramlar sağlamakta; bu vesile ile mahallelinin sohbet etmesini, mahalleye geleni gideni öğrenmesine ve birbirinin derdini-sevincini dinlemesine fırsat sağlamaktadır. Dolayısıyla, idari ve sosyal bir çevre olan mahalleye, “Mahallecilik” kültürü de katmakta ve nitelik kazandırmaktadır. 60-70’li yaşlarda olanlar bilir; Bu günkü Armağan İlci Mahallesi gibi, bir zamanlar, “Yenice Mahalleli’lik” ayrıcalığı vardı…
Berber Yunus Bilgiç, bütçesi olmayan Muhtarlığın, neler yapabileceğini gösteren güzel bir prototip olmuştur.
Değerli Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’in de takdir edilecek çalışmaları vardır: Burdur’un caddelerini, parklarını çiçek bahçesine çevirmiş; asfalt ve kaldırım yenilemelerini, sürekli hale getirmiştir. Cenaze Namazı kılınan yere yapılan gölgelik ve cenaze sahibine değişik desteklerden başka, Sultanderesi’ndeki hizmet şantiye ve atölyeleri takdire şayan çalışmalardır. Muhtarların Başkan’a veya ilgililere ulaşabildiklerini biliyorum. Burdur Halkından her isteyenin, ulaşıp ulaşamadığını ise, bilmiyorum… Ulaştığında, hangi sıkıntı ve önerilerini söyleyeceğini de…
Ben ulaşabilseydim, şunları söylemek isterdim:
Ulu Cami civarını canlandırılabileceğini, turizm ve ticarete de katkı sağlayabileceğini düşündüğüm, kültürel niteliği de olan ‘Tirkemiş Pazarı’ taslağını anlatmak isterdim…
Şelalelerin olduğu, su bisikleti binilebildiği, yürüyüş ve bisiklet yolları olan ‘Cıvlaz Mesireliği’ önerimi, yerinde gösterip, değerlendirmek ve bir plan sürecinde gerçekleştirilebileceğini belirtmek isterdim…
Tüm Pazar yerlerindeki ‘naylon poşet’ yanlışından kurtulmanın mümkün olabileceğini söylemek ve inşaat pislikleri ile birlikte varsa bu konulardaki çalışmaları öğrenmek isterdim…
Özellikle THK uçağının ve motosikletlilerin çıkardığı ‘gürültü kirliliği’nin önleminin mümkün olup-olmadığını, öğrenmek isterdim.
Mahalle aralarında nizami olmayan, (çocukların oynadığı) küçük, ‘top, voleybol ve basket sahaları’ ihtiyacını velilerden ve çocuklardan dinlemesini isterdim…
En olmaz diye düşünülen konularda bile, halkla diyalog önemlidir…