Özgür KARAKAYA
Köşe Yazarı
Özgür KARAKAYA
 

RAHATLAMAK

 “Üzerimden nasıl bir yük kalktı, nasıl büyük bir rahatlık hissettim anlatamam”.    Ahmet Ümit   Rahatlamanın, ilk adımı da  kendini anlamaktır.  Kişi üzerinde baskı yaratan unsurun da  kalkmasıdır.      Daha uygun  bir duruma geçiş yapmadır.  Sıkıntının üstesinden de  gelmektir.   Günlük koşuşturmalardan ,arınmaya, kendine zaman ayırmaya, bedenleri ve zihinleri dinlendirmeyi  de  içine alır.  İyi bir durum da olmadır.   Var olduğu sanılan yüklerden  de kurtulmadır. Problemlerin de çözülmesidir.     Huzura ermeği de getirir. Hissedilen hafifliği de söyletir.   Ferahlamayı da anımsatır.  İçindekinin de dışa vurumudur.  Gerginlikten ve üzüntüden kurtulma durumudur.     Biriken tüm yorgunluğun da   kalkmasıdır.   Vücudun gevşemesi,   sakinleşmesidir.  Sıkmamayı, zorlamamayı, kontrolü bırakmayı  da hatırlatandır. Zihni rahatlatmak ise, düşüncelerin arka planda  kalması  anlamına   gelir.  Hareket gerçekleştikten sonra  vereceğiniz tepkiyi de kapsar.      Olumlu bir ortamın oluşmasına da katkı sağlar.   Stresle başa çıkmayı iyi hissetmeye   de yardımcı olmaktadır. Rahatlamak sağlığı da    zihinsel, fiziksel ve fizyolojik olarak   etkiler.  Ayrıca   ruh halini de olumlu yönde  etki eder.   Yaşanılan hızlı tempolu  ve telaşlı yaşam tarzı mola ve rahatlama  ihtiyacını da  getirmektedir. 15 Ağustos’da “ Dünya Rahatlama Günü” olarak  da  kabul edilmiştir.       Akıllara da yüreği rahatlamak deyimini de getirir anlamı ise:  Üzüntü ve kaygının azalması, kalmamasıdır.   Acılara ve sorunlara da soğukkanlı yaklaşmayı   da getirir.      Mutlu ve sağlıklı yaşamın da anahtarıdır.   Özgür Karakaya ozgur694@hotmail.com    
Ekleme Tarihi: 22 January 2025 - Wednesday

RAHATLAMAK

 “Üzerimden nasıl bir yük kalktı, nasıl büyük bir rahatlık hissettim anlatamam”.    Ahmet Ümit

 

Rahatlamanın, ilk adımı da  kendini anlamaktır.  Kişi üzerinde baskı yaratan unsurun da  kalkmasıdır.      Daha uygun  bir duruma geçiş yapmadır.  Sıkıntının üstesinden de  gelmektir.

 

Günlük koşuşturmalardan ,arınmaya, kendine zaman ayırmaya, bedenleri ve zihinleri dinlendirmeyi  de  içine alır.  İyi bir durum da olmadır.   Var olduğu sanılan yüklerden  de kurtulmadır. Problemlerin de çözülmesidir. 

 

 Huzura ermeği de getirir. Hissedilen hafifliği de söyletir.   Ferahlamayı da anımsatır.  İçindekinin de dışa vurumudur.  Gerginlikten ve üzüntüden kurtulma durumudur.     Biriken tüm yorgunluğun da   kalkmasıdır.

 

Vücudun gevşemesi,   sakinleşmesidir.  Sıkmamayı, zorlamamayı, kontrolü bırakmayı  da hatırlatandır. Zihni rahatlatmak ise, düşüncelerin arka planda  kalması  anlamına   gelir.  Hareket gerçekleştikten sonra  vereceğiniz tepkiyi de kapsar.   

 

Olumlu bir ortamın oluşmasına da katkı sağlar.   Stresle başa çıkmayı iyi hissetmeye   de yardımcı olmaktadır. Rahatlamak sağlığı da    zihinsel, fiziksel ve fizyolojik olarak   etkiler.  Ayrıca   ruh halini de olumlu yönde  etki eder.

 

Yaşanılan hızlı tempolu  ve telaşlı yaşam tarzı mola ve rahatlama  ihtiyacını da  getirmektedir. 15 Ağustos’da “ Dünya Rahatlama Günü” olarak  da  kabul edilmiştir.       Akıllara da yüreği rahatlamak deyimini de getirir anlamı ise:  Üzüntü ve kaygının azalması, kalmamasıdır.   Acılara ve sorunlara da soğukkanlı yaklaşmayı   da getirir.      Mutlu ve sağlıklı yaşamın da anahtarıdır.

 

Özgür Karakaya

ozgur694@hotmail.com

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

21
April
02
April
16
March
22
February
02
February
22
January
19
January
03
January
18
December
03
December
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.