BURDUR TSO YILIN EN SON SEMİNERİNİ VERDİ.

EĞİTİM 27.12.2017 - 11:20, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2759+ kez okundu.
 

BURDUR TSO YILIN EN SON SEMİNERİNİ VERDİ.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine yılın en son semineri olarak “profesyonel yöneticilik ve liderlik eğitimi” konusunda oda üyelerine bilgiler aktardı.
BUTSO Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde İlker Kaldı Eğitim Danışmanlık’tan İlker Kaldı ve Miray Samanyolu konu hakkında konuşmalar yaptı. Eğitim toplantısında “Yönetici kimdir, Yönetici Nasıl Davranmalıdır, Yönetici Özellikleri nelerdir” gibi konuları içeren sunumlar ile Türkiye’deki ekonomik tablo ile KOBİ ve Büyük Şirketlerin yapıları ve konu üzerindeki detayların ele alındığı sunumlarda Aile Şirketleri ele alınırken, çeşitli örneklerle liderlik ve yöneticilik konularında detaylar verildi. Herkes beğendiği bir şahsiyete bakarak onu lider olarak görüyor, ondaki özellikleri abartıyor, yüceltiyor ve liderlik vasıfları olarak öne sürüyor. Doğal olarak birisinin liderlik olarak öne sürdüğü özellikler bir başkasınınkiyle örtüşmüyor. Oysa bilim tanımla başlar. Tanımını yapamadığınız bir şeyin teorisini oluşturamazsınız, teorisi olmayan şeyi geliştiremezsiniz. Ben konuya iş dünyası boyutuyla bakarım. Son yıllarda iş dünyasında “lider, liderlik” kavramını olur olmaz her durumda kullanma, neredeyse okuma yazma bilen herkesten liderlik eğitimi alma modası giderek yayıldı. Oysa iş dünyası, genellemelerle, soyut önerilerle yürütülecek bir alan değildir. Liderlik gibi içini her şekilde doldurabileceğiniz bir kavram iş dünyasının somutluğuna aykırıdır. O nedenle piyasadaki lider tanımlarına hiç uymayan, ne yaptığını bilen, aklı başında yöneticilerin elinde büyüyen, kâr eden bir çok şirket; lider özellikleri olduğu düşünülen insanların elinde batmış ya da batma noktasına gelmiştir.  
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine yılın en son semineri olarak “profesyonel yöneticilik ve liderlik eğitimi” konusunda oda üyelerine bilgiler aktardı.

BUTSO Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde İlker Kaldı Eğitim Danışmanlık’tan İlker Kaldı ve Miray Samanyolu konu hakkında konuşmalar yaptı. Eğitim toplantısında “Yönetici kimdir, Yönetici Nasıl Davranmalıdır, Yönetici Özellikleri nelerdir” gibi konuları içeren sunumlar ile Türkiye’deki ekonomik tablo ile KOBİ ve Büyük Şirketlerin yapıları ve konu üzerindeki detayların ele alındığı sunumlarda Aile Şirketleri ele alınırken, çeşitli örneklerle liderlik ve yöneticilik konularında detaylar verildi.

Herkes beğendiği bir şahsiyete bakarak onu lider olarak görüyor, ondaki özellikleri abartıyor, yüceltiyor ve liderlik vasıfları olarak öne sürüyor. Doğal olarak birisinin liderlik olarak öne sürdüğü özellikler bir başkasınınkiyle örtüşmüyor. Oysa bilim tanımla başlar. Tanımını yapamadığınız bir şeyin teorisini oluşturamazsınız, teorisi olmayan şeyi geliştiremezsiniz.

Ben konuya iş dünyası boyutuyla bakarım. Son yıllarda iş dünyasında “lider, liderlik” kavramını olur olmaz her durumda kullanma, neredeyse okuma yazma bilen herkesten liderlik eğitimi alma modası giderek yayıldı. Oysa iş dünyası, genellemelerle, soyut önerilerle yürütülecek bir alan değildir. Liderlik gibi içini her şekilde doldurabileceğiniz bir kavram iş dünyasının somutluğuna aykırıdır. O nedenle piyasadaki lider tanımlarına hiç uymayan, ne yaptığını bilen, aklı başında yöneticilerin elinde büyüyen, kâr eden bir çok şirket; lider özellikleri olduğu düşünülen insanların elinde batmış ya da batma noktasına gelmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.