METEOROLOJ’DEN KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

YAŞAM 12.08.2020 - 15:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4519+ kez okundu.
 

METEOROLOJ’DEN KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Tarım ve Orman Bakanlığı Antalya Meteoroloji 4.Bölge Müdürlüğü ,Altınyayla, Gölhisar, Çavdır, Tefenni, Karamanlı, Kemer, Yeşilova ilçelerinde aşırı yağmur yağışı ve rüzgara karşı uyardı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Antalya Meteoroloji 4.Bölge Müdürlüğü’nden Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinde Burdur’un güney ve batı ilçelerinde (Altınyayla, Gölhisar, Çavdır, Tefenni, Karamanlı, Kemer, Yeşilova çevrelerinde) görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/ m² ) olması beklendiğinden, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımızın ve ilgili kurumların yağışlar sonucu meydana gelebilecek sel ve su baskınlarından ve yağan yağmur sırasında ortaya çıkabilecek rüzgar nedeniyle vatandaşlarımızın dere yataklarında ağaç altlarında meydana gelebilecek şimşek hatta saçak altlarında bulunmamaları rüzgarla çatılardan aşağı düşebilecek cisimler nedeniyle yaralanmalara karşı tedbir alınmalıdır. Yağışların Sınıflandırılması:  Hafif Yağış : 1-5 kg/m² Orta Kuvvette Yağış : 6-20 kg/m² Kuvvetli Yağış :21-50 kg/m²  Çok Kuvvetli Yağış :51-75 kg/m² Şiddetli Yağış :76-100 kg/m²  Aşırı yağış :100 kg/m² üzeri
Tarım ve Orman Bakanlığı Antalya Meteoroloji 4.Bölge Müdürlüğü ,Altınyayla, Gölhisar, Çavdır, Tefenni, Karamanlı, Kemer, Yeşilova ilçelerinde aşırı yağmur yağışı ve rüzgara karşı uyardı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Antalya Meteoroloji 4.Bölge Müdürlüğü’nden Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinde Burdur’un güney ve batı ilçelerinde (Altınyayla, Gölhisar, Çavdır, Tefenni, Karamanlı, Kemer, Yeşilova çevrelerinde) görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/ m² ) olması beklendiğinden, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Vatandaşlarımızın ve ilgili kurumların yağışlar sonucu meydana gelebilecek sel ve su baskınlarından ve yağan yağmur sırasında ortaya çıkabilecek rüzgar nedeniyle vatandaşlarımızın dere yataklarında ağaç altlarında meydana gelebilecek şimşek hatta saçak altlarında bulunmamaları rüzgarla çatılardan aşağı düşebilecek cisimler nedeniyle yaralanmalara karşı tedbir alınmalıdır.

Yağışların Sınıflandırılması:

 Hafif Yağış : 1-5 kg/m²

Orta Kuvvette Yağış : 6-20 kg/m²

Kuvvetli Yağış :21-50 kg/m²

 Çok Kuvvetli Yağış :51-75 kg/m²

Şiddetli Yağış :76-100 kg/m²

 Aşırı yağış :100 kg/m² üzeri

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.