Burdur’da bir el emeği daha kayboluyor!

Yeni ahır yapan herkesin hayvanlarını bağlamak için yaptırdığı toklalar açık besi ve şakşak sisteminin gelişmesiyle yemlik tokaları artık üretilmiyor.
Zamana ve teknolojiye direnen Demirci Ustası Serdal Korkmaz 10 yıl önce ayda binlerce hayvan yemlik tokası yaptıklarını anlattı.
Gelişen teknoloji nedeniyle yılda 100-200 siparişe kadar düştüklerini anlatan Demirci Serdal Korkmaz, “Eskiden babamla birlikte aylık binlerce yemlik tokası yapardık. Gelişen teknoloji ve yeniliklerle artık hayvancılık yapanlar açık besi ve şakşak sistemine geçti. Köylerde yeni ahır yapanlar bu sistemleri kullanıyor. Eski tip yemlik ve kapalı sistem yapan çok az çiftçi kaldı. Onlardan da yılda 100-200 ancak sipariş geliyor” dedi.
Son 10 yıldır demircilik mesleğine insanların hevesinin kalmadığını söyleyen Demir Ustası Korkmaz, “Son 10 yıldan beri bu mesleğe heves kalmadı. Yetişen eleman olmadığı için eski elemanlar devam ettiriyor. Eski çalışan elemanlarda öldüğü zaman iş unutulmaya doğru gidecek. Çünkü maliyetler arttı, el emeğine kıymet veren yok.” Şeklinde konuştu.