AVUKATLIK MESLEĞİNİN İTİBARI AVUKATLARIN OLMALIDIR

GÜNDEM 05.04.2022 - 09:53, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3122+ kez okundu.
 

AVUKATLIK MESLEĞİNİN İTİBARI AVUKATLARIN OLMALIDIR

YARGI BAĞIMSIZLIĞI ve tarafsızlığının sağlanamaması; yargıya güven ve hukuka inancı azaltırken, avukatlık mesleğinin itibarını zayıflattı.
YARGI BAĞIMSIZLIĞINI, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ, İNSAN HAKLARINI SAVUNACAĞIZ. AVUKATLIK MESLEĞİNİN İTİBARINI KİMSEYE TESLİM ETMEYECEĞİZ.  AVUKATA YÖNELİK ŞİDDET mesleğimizi icra ettiğimiz mekanların sınırlarını aşarak, meslek grubumuzu hedef haline getiren ve can alan, ülke çapına yayılmış bir şiddet türü haline geldi.  AVUKATA YÖNELİK ŞİDDETİ NE OLURSA OLSUN DURDURACAĞIZ. MESLEKTAŞLARIMIZI EKONOMİK, SOSYAL VE PSİKOLOJİK ŞİDDET KARŞISINDA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ.  AVUKATLIK ÜCRETLERİ insan onuruna yaraşır şekilde, avukatın sarf ettiği emeği ve üstlendiği sorumluluğu karşılamıyor. ÜCRET TARİFELERİNDE OLMASI GEREKEN ARTIŞLARI; ÖDEMELERİN ZAMANINDA YAPILMASINI SAĞLAYACAĞIZ.  KAMU AVUKATLARI ek gösterge, mobbing ve mesleki bağımsızlıklarının korunması sorunu hâlâ çözülmedi.  BAROLARI KAMU AVUKATLARININ MESLEK ÖRGÜTÜ HALİNE GETİRECEK, SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ. HUKUK FAKÜLTESİ kontenjan ve sayılarının ihtiyaç durumu gözetilmeden ve barolara danışılmadan artırılması, avukatlık mesleğinde nitelik kaybına sebep oluyor ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVINDA HUKUK FAKÜLTESİ BARAJININ YÜKSELTİLMESİNİ SAĞLAYARAK MESLEKTEKİ NİTELİKSİZLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ.  BAĞLI ÇALIŞAN AVUKATLARIN ücret ve özlük hakları kanuni bir statüye; STAJYER AVUKATLAR eşit nitelikteki diğer hukuk mesleklerinin stajyerleri ile eşit koşullara sahip değil.  BAĞLI ÇALIŞAN AVUKATLARIN EMEK MÜCADELESİNİ SAHİPLENECEĞİZ. STAJYER AVUKATLARIN ÖNÜNDEKİ KANUNİ ENGELLERİN KALDIRILMASINI SAĞLAYACAĞIZ.  ADALETE ERİŞİM avukatlar ve yurttaşlar için ekonomiye, mekâna ve zamana dayalı engellerle doludur. ADALETE ERİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN YETKİLİ MAKAMLARLA KURULACAK KESİNTİSİZ İŞBİRLİĞİ İLE ÇÖZÜMLERİ BİRLİKTE HAYATA GEÇİRECEĞİZ.  ÇOKLU BARO Kanunu ile meslek örgütlerimiz bölündü.  BAROLARI BİRLİĞİMİZDE BİRLEŞTİRECEĞİZ.     
YARGI BAĞIMSIZLIĞI ve tarafsızlığının sağlanamaması; yargıya güven ve hukuka inancı azaltırken, avukatlık mesleğinin itibarını zayıflattı.

YARGI BAĞIMSIZLIĞINI, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ, İNSAN HAKLARINI SAVUNACAĞIZ. AVUKATLIK MESLEĞİNİN İTİBARINI KİMSEYE TESLİM ETMEYECEĞİZ. 

AVUKATA YÖNELİK ŞİDDET mesleğimizi icra ettiğimiz mekanların sınırlarını aşarak, meslek grubumuzu hedef haline getiren ve can alan, ülke çapına yayılmış bir şiddet türü haline geldi. 

AVUKATA YÖNELİK ŞİDDETİ NE OLURSA OLSUN DURDURACAĞIZ. MESLEKTAŞLARIMIZI EKONOMİK, SOSYAL VE PSİKOLOJİK ŞİDDET KARŞISINDA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ. 

AVUKATLIK ÜCRETLERİ insan onuruna yaraşır şekilde, avukatın sarf ettiği emeği ve üstlendiği sorumluluğu karşılamıyor. ÜCRET TARİFELERİNDE OLMASI GEREKEN ARTIŞLARI; ÖDEMELERİN ZAMANINDA YAPILMASINI SAĞLAYACAĞIZ. 

KAMU AVUKATLARI ek gösterge, mobbing ve mesleki bağımsızlıklarının korunması sorunu hâlâ çözülmedi. 

BAROLARI KAMU AVUKATLARININ MESLEK ÖRGÜTÜ HALİNE GETİRECEK, SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ.

HUKUK FAKÜLTESİ kontenjan ve sayılarının ihtiyaç durumu gözetilmeden ve barolara danışılmadan artırılması, avukatlık mesleğinde nitelik kaybına sebep oluyor

ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVINDA HUKUK FAKÜLTESİ BARAJININ YÜKSELTİLMESİNİ SAĞLAYARAK MESLEKTEKİ NİTELİKSİZLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ. 

BAĞLI ÇALIŞAN AVUKATLARIN ücret ve özlük hakları kanuni bir statüye; STAJYER AVUKATLAR eşit nitelikteki diğer hukuk mesleklerinin stajyerleri ile eşit koşullara sahip değil. 

BAĞLI ÇALIŞAN AVUKATLARIN EMEK MÜCADELESİNİ SAHİPLENECEĞİZ. STAJYER AVUKATLARIN ÖNÜNDEKİ KANUNİ ENGELLERİN KALDIRILMASINI SAĞLAYACAĞIZ. 

ADALETE ERİŞİM avukatlar ve yurttaşlar için ekonomiye, mekâna ve zamana dayalı engellerle doludur.

ADALETE ERİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN YETKİLİ MAKAMLARLA KURULACAK KESİNTİSİZ İŞBİRLİĞİ İLE ÇÖZÜMLERİ BİRLİKTE HAYATA GEÇİRECEĞİZ. 

ÇOKLU BARO Kanunu ile meslek örgütlerimiz bölündü. 

BAROLARI BİRLİĞİMİZDE BİRLEŞTİRECEĞİZ. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.