BURDUR CHP İL ÖRGÜTÜ 128 MİLYAR DOLARI PANKARTLA SORDU

GÜNDEM 20.04.2021 - 23:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3269+ kez okundu.
 

BURDUR CHP İL ÖRGÜTÜ 128 MİLYAR DOLARI PANKARTLA SORDU

Burdur CHP İl ve Merkez İlçe Örgütleri Parti İl Başkanlığına üzerinde 128 Milyar nerede şeklinde yazı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayının sülieti bulunan pankartı astılar.
Burdur CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, yaptığı açıklamada; Tüm Türkiye’ye Duyurmak üzere bu soruyu içeren pankartı partimize İl ve Merkez İlçe örgütlerimizin katılımı ile asıyoruz. Hepinizin huzurunda bu soruyu soruyoruz. 128 milyar dolar nerede Türkiye Cumhuriyeti parlamenter sistem ile yönetilirken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası rezervinde bulunan 128 milyar doların nerede olduğunu halkın adına soruyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çevreleri ilk olarak harcadık dediler. Daha sonra ise yaptıkları açıklamalarda merkez bankamızın kasasında dediler. Daha sonra döviz kurlarının artışını baskılamak amacı ile kullandık dediler. Bu güne kadar en yetkili ağızdan bizleri tatmin edecek cevabın Türk halkına verilmesini bekliyoruz. Biz bu paranın ne olduğunu sadece CHP adına sormuyoruz kurucu iradenin kurucu partinin bizlere yüklemiş olduğu misyonla anayasanın bizlere hak ile 84 milyon vatandaşımızın bize verdiği yetkilere dayanarak soruyoruz.  10 milyon işsiz vatandaşımız adına soruyoruz. Bir kilo süt parasıyla 1. Kilo yem alabilen hayvancılık yapan üreticimiz adına soruyoruz. Polis memurlarımıza 3600 ek gösterge sözünü veren ve hala kılını kıpırdatmayan sorunu çözmesi gereken kişilere soruyorum. Bu gün 1500 liralık emekli maaşı ile geçinme mücadelesi veren emekli için soruyorum. Bu gün sattığı malı sattığı fiyata alamayan tüccar ve esnaf için soruyorum. Bağ-kur primini ödeyemeyen siftah bile etmeden kepenk kapatan esnaflarımız adına soruyorum. Bu sorun sadece CHP’lilerin sorunu değil hep birlikte bizler cevabını beklediğimiz en etkili makamdan cevap alana kadar bu soruyu sormaya devam edeceğiz   Açıklamanın ardından, Emniyet yetkilileri asılan 128 milyar dolar yazılı pankartın indirilmesini talep ettiler CHP İl Başkanlığının balkonunda gençlik kolları üyeleri tarafından asılan pankartı polislere bu konuda indirilmesi konusunda kanuni bir emir varsa pankartı siz indirin teklifinde bulundular parti avukatı ve İl Başkanı bir müddet polisler ile yetki konusunda istişarede bulundular 1,5 saati geçen bir zamandan sonra İl Başkanı İzzet Akbulut’un emri ile pankart partililer tarafından indirildi.      
Burdur CHP İl ve Merkez İlçe Örgütleri Parti İl Başkanlığına üzerinde 128 Milyar nerede şeklinde yazı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayının sülieti bulunan pankartı astılar.

Burdur CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, yaptığı açıklamada; Tüm Türkiye’ye Duyurmak üzere bu soruyu içeren pankartı partimize İl ve Merkez İlçe örgütlerimizin katılımı ile asıyoruz. Hepinizin huzurunda bu soruyu soruyoruz. 128 milyar dolar nerede Türkiye Cumhuriyeti parlamenter sistem ile yönetilirken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası rezervinde bulunan 128 milyar doların nerede olduğunu halkın adına soruyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çevreleri ilk olarak harcadık dediler. Daha sonra ise yaptıkları açıklamalarda merkez bankamızın kasasında dediler. Daha sonra döviz kurlarının artışını baskılamak amacı ile kullandık dediler. Bu güne kadar en yetkili ağızdan bizleri tatmin edecek cevabın Türk halkına verilmesini bekliyoruz.

Biz bu paranın ne olduğunu sadece CHP adına sormuyoruz kurucu iradenin kurucu partinin bizlere yüklemiş olduğu misyonla anayasanın bizlere hak ile 84 milyon vatandaşımızın bize verdiği yetkilere dayanarak soruyoruz.  10 milyon işsiz vatandaşımız adına soruyoruz. Bir kilo süt parasıyla 1. Kilo yem alabilen hayvancılık yapan üreticimiz adına soruyoruz. Polis memurlarımıza 3600 ek gösterge sözünü veren ve hala kılını kıpırdatmayan sorunu çözmesi gereken kişilere soruyorum. Bu gün 1500 liralık emekli maaşı ile geçinme mücadelesi veren emekli için soruyorum. Bu gün sattığı malı sattığı fiyata alamayan tüccar ve esnaf için soruyorum. Bağ-kur primini ödeyemeyen siftah bile etmeden kepenk kapatan esnaflarımız adına soruyorum. Bu sorun sadece CHP’lilerin sorunu değil hep birlikte bizler cevabını beklediğimiz en etkili makamdan cevap alana kadar bu soruyu sormaya devam edeceğiz  

Açıklamanın ardından, Emniyet yetkilileri asılan 128 milyar dolar yazılı pankartın indirilmesini talep ettiler CHP İl Başkanlığının balkonunda gençlik kolları üyeleri tarafından asılan pankartı polislere bu konuda indirilmesi konusunda kanuni bir emir varsa pankartı siz indirin teklifinde bulundular parti avukatı ve İl Başkanı bir müddet polisler ile yetki konusunda istişarede bulundular 1,5 saati geçen bir zamandan sonra İl Başkanı İzzet Akbulut’un emri ile pankart partililer tarafından indirildi.    

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.