BURDUR DA ÇANAKKALE ZAFERİNİN 106 YILI TÖRENLE KUTLANDI

GÜNDEM 18.03.2021 - 13:18, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3731+ kez okundu.
 

BURDUR DA ÇANAKKALE ZAFERİNİN 106 YILI TÖRENLE KUTLANDI

Çanakkale Zaferinin 106 yılı Burdur şehitliğin de düzenlenen tören ile şehitlik anıtına Valilik, Garnizon, Komutanlığı Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği çelenkleri konuldu.
Çanakkale Zaferinin 106 yılı dolaysı ile 81 ilde olduğu gibi Burdur da şehitlikte düzenlenen törenlerle kutlandı. Anıta çelenklerin konulması ile başlayan tören ihtiram atışı ile devam etti. Günün anlamı ve önemini Tank Yüzbaşı Murat Evran tarafından okundu. Bir muharip gazi tarafından okunan şiir Burdur Valisi Ali Arslantaş tarafından anıt özel defteri imzalandı. Şehit mezarları ziyaret edilerek mezarlarının üzerine karanfillerin bırakılmasının ardından Kur-an tilaveti ve duası okunarak sonlandırıldı. Çanakkale Zaferinin 106 yılı nedeniyle düzenlenen törenler de Tank Yüzbaşı Murat Evran tarafından günün anlam ve önemini belirten metin de Türk milleti ve onun orduları tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen milletimizin kahraman evlatlarının şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer İstiklalimizi ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyetine giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tüm dünyaya karşı azmin cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sergilendiği Çanakkale savaşı vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğu zaman Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir. Burdur Valisi Ali Arslantaş Şehitlik Özel Defterine yazdığı ve imzaladığı yazıda;  Türk milletinin vatanı, dini, istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğini ve neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösteren, yazdığımız en büyük kahramanlık destanı olan Çanakkale zaferinin 106 yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. “Çanakkale Geçilmez” dedirten bir inancın mirasçıları olarak, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla 15 Temmuz’da vatanını koruma, istiklaline Cumhuriyetine, demokrasisine sahip çıkma kararlılığını bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. Şehit mezarları ziyareti ve karanfillerin bırakılmasının ardandan Tören okunan Kur- an tilaveti ve ardından edilen duanın ardından sona ermiştir
Çanakkale Zaferinin 106 yılı Burdur şehitliğin de düzenlenen tören ile şehitlik anıtına Valilik, Garnizon, Komutanlığı Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği çelenkleri konuldu.

Çanakkale Zaferinin 106 yılı dolaysı ile 81 ilde olduğu gibi Burdur da şehitlikte düzenlenen törenlerle kutlandı. Anıta çelenklerin konulması ile başlayan tören ihtiram atışı ile devam etti. Günün anlamı ve önemini Tank Yüzbaşı Murat Evran tarafından okundu. Bir muharip gazi tarafından okunan şiir Burdur Valisi Ali Arslantaş tarafından anıt özel defteri imzalandı. Şehit mezarları ziyaret edilerek mezarlarının üzerine karanfillerin bırakılmasının ardından Kur-an tilaveti ve duası okunarak sonlandırıldı.

Çanakkale Zaferinin 106 yılı nedeniyle düzenlenen törenler de Tank Yüzbaşı Murat Evran tarafından günün anlam ve önemini belirten metin de Türk milleti ve onun orduları tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen milletimizin kahraman evlatlarının şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer İstiklalimizi ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyetine giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur.

Şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tüm dünyaya karşı azmin cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sergilendiği Çanakkale savaşı vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğu zaman Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir.

Burdur Valisi Ali Arslantaş Şehitlik Özel Defterine yazdığı ve imzaladığı yazıda;  Türk milletinin vatanı, dini, istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğini ve neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösteren, yazdığımız en büyük kahramanlık destanı olan Çanakkale zaferinin 106 yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. “Çanakkale Geçilmez” dedirten bir inancın mirasçıları olarak, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla 15 Temmuz’da vatanını koruma, istiklaline Cumhuriyetine, demokrasisine sahip çıkma kararlılığını bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. Şehit mezarları ziyareti ve karanfillerin bırakılmasının ardandan Tören okunan Kur- an tilaveti ve ardından edilen duanın ardından sona ermiştir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.