DOĞA SALDA GÖLÜNDE İNTİKAM MI? ALIYOR

YAŞAM 30.05.2021 - 10:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3664+ kez okundu.
 

DOĞA SALDA GÖLÜNDE İNTİKAM MI? ALIYOR

Burdur Yeşilova İlçesi sınırları içinde yer alan salda gölü havzasında son yılların en önemli doğa değişiklikleri meydana gelmeye başladı.
Geçmiş yıllarda doğaseverlerin uyarılarına kulak tıkayan yetkililer ülke genelinde yaşanan mevsim kuraklıları gölü besleyen kaynakların önünün gölet ve sulama amaçlı barajlar ile önünün kesilmesi de ileri sürülen nedenler arasında olduğu ileri sürülmektedir. Göl kıyısın da yapılan tesisler ve millet bahçesi zamanında tamamlanamaması nedeniyle bölge turizmi açısından bu yıl kayıp yıl olarak değerlendirilmektedir.   Ülkemizin en değerli doğal miraslarından biri olan İlimiz Yeşilova İlçesi sınırlarında yer alan Salda Gölü’nde, yaşanan mevsimsel kuraklık dolayısıyla göl su seviyesinde düşüşler yaşanmış, bundan kaynaklı olarak Belediye Plajı olarak bilinen alanda göl tabanında balçıklar oluşmuştur. Bunun yanı sıra Salda Gölü çevresinde geniş bir şekilde yer alan çamlık ve sazlık alanlardan kaynaklı polenlerin göl suyuna karışması sonucunda göl kıyısında suyun sarardığı alanlar görülmeye başlanmıştır. Polen sebebiyle oluşan sarımtrak görüntü mevsimseldir ve her yıl aynı dönemde görülmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlık Birimi tarafından mikrobiyolojik ve kimyasal inceleme yapılmak üzere Gölden numune alınmıştır. Ayrıca Salda Gölü ve havzasını atıksu kaynaklı kirlilik ve bozulmalara karşı korumak, burada bulunan köylerin ve Yeşilova ilçesinin atıksularını bertaraf etmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından sağlanan hibe ve desteklerle arıtma tesislerinin yapılması çalışmalarına başlanılmıştır  
Burdur Yeşilova İlçesi sınırları içinde yer alan salda gölü havzasında son yılların en önemli doğa değişiklikleri meydana gelmeye başladı.

Geçmiş yıllarda doğaseverlerin uyarılarına kulak tıkayan yetkililer ülke genelinde yaşanan mevsim kuraklıları gölü besleyen kaynakların önünün gölet ve sulama amaçlı barajlar ile önünün kesilmesi de ileri sürülen nedenler arasında olduğu ileri sürülmektedir. Göl kıyısın da yapılan tesisler ve millet bahçesi zamanında tamamlanamaması nedeniyle bölge turizmi açısından bu yıl kayıp yıl olarak değerlendirilmektedir.

 

Ülkemizin en değerli doğal miraslarından biri olan İlimiz Yeşilova İlçesi sınırlarında yer alan Salda Gölü’nde, yaşanan mevsimsel kuraklık dolayısıyla göl su seviyesinde düşüşler yaşanmış, bundan kaynaklı olarak Belediye Plajı olarak bilinen alanda göl tabanında balçıklar oluşmuştur.

Bunun yanı sıra Salda Gölü çevresinde geniş bir şekilde yer alan çamlık ve sazlık alanlardan kaynaklı polenlerin göl suyuna karışması sonucunda göl kıyısında suyun sarardığı alanlar görülmeye başlanmıştır. Polen sebebiyle oluşan sarımtrak görüntü mevsimseldir ve her yıl aynı dönemde görülmektedir.

İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlık Birimi tarafından mikrobiyolojik ve kimyasal inceleme yapılmak üzere Gölden numune alınmıştır.

Ayrıca Salda Gölü ve havzasını atıksu kaynaklı kirlilik ve bozulmalara karşı korumak, burada bulunan köylerin ve Yeşilova ilçesinin atıksularını bertaraf etmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından sağlanan hibe ve desteklerle arıtma tesislerinin yapılması çalışmalarına başlanılmıştır

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.