ÖĞRENCİLER SU TASARRUFUNA DİKKAT ÇEKTİLER

GÜNDEM 08.01.2016 - 15:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4476+ kez okundu.
 

ÖĞRENCİLER SU TASARRUFUNA DİKKAT ÇEKTİLER

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi PDR 4 Sınıf öğrencileri “SU” tasarrufuna dikkat çekmek için bildiri okudular ve conta dağıttılar.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi PDR 4 Sınıf öğrencileri eski Belediye binası önünde bir araya gelerek “SU” Tasarrufuna dikkat çekerek basın açıklaması yaparak suyun kullanımı konusunda hazırladıkları bildirilerin yanı sıra musluk için conta tabir edilen malzemeleri halka dağıttılar. Topluluk adına bir öğrenci tarafından basın metni okundu; “ Su öncelikle canlılar açısından yaşamımız için gerekli temel bir maddedir ve herkesin bu maddeye kesin n olarak ulaşmaya hakkı olduğu gibi, suyun, korunması, savunulması ve doğru şekilde kullanılması gerekmektedir. Su devletin yönetimindedir ve ekonomik değerinin yüksek olmasıo ile birlikte asla ve sadece ticari bir mal olarak görülmemeli, ekolojik sistemin bir parçası olduğunun bilinci, etkinleştirerek yaygınlaştırılmalıdır. Bilindiği üzere susuzluk yalnız bu günün değil, geleceğin sorunudur. Boşa kullanılan ve israf edilen su çölleşmeye doğru atılan bir adımdır. Su insan hakkı olduğu kadar tüm doğal yaşama ait bir haktır. Ülkemiz sanıldığı gibi su zengini bir ülke değildir. Su zengini bir coğrafya da kişi başına düşen yıllık su miktarı 8000-10 000 metreküptür oysa ülkemizde bu değer 1700 metreküp civarındadır. Oysa Dünya da 705 milyon insan içecek suya erişebilmektedir. Su herkes için hayattır ve olmazsa olmazdır. Bir damla su hayat demektir. Boşa akan damlalar yok olan hayatların habercisidir. Bugün dünyada yaklaşık 1.1 milyar insan temiz içme ve kullanım suyundan mahrumdur. Her yıl yaklaşık 5 milyon insan temiz su yoksunluğu ile ilgili hastalıklardan ölmektedir. 2025 yılında dünya nüfusunun üçte biri şiddetli şekilde su sıkıntısı çekecektir. Musluklarınızdaki su sızıntılarını önemseyin. Önemsediğiniz her damla Burdur Gölü’nün yok olmasını önleyecektir. Öyleyse haydi bizler de suyumuza sahip çıkalım. Onu dikkatli kullanmaya, israf etmemeye ve onu korumaya çalışalım.    
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi PDR 4 Sınıf öğrencileri “SU” tasarrufuna dikkat çekmek için bildiri okudular ve conta dağıttılar.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi PDR 4 Sınıf öğrencileri eski Belediye binası önünde bir araya gelerek “SU” Tasarrufuna dikkat çekerek basın açıklaması yaparak suyun kullanımı konusunda hazırladıkları bildirilerin yanı sıra musluk için conta tabir edilen malzemeleri halka dağıttılar.

Topluluk adına bir öğrenci tarafından basın metni okundu; “ Su öncelikle canlılar açısından yaşamımız için gerekli temel bir maddedir ve herkesin bu maddeye kesin n olarak ulaşmaya hakkı olduğu gibi, suyun, korunması, savunulması ve doğru şekilde kullanılması gerekmektedir. Su devletin yönetimindedir ve ekonomik değerinin yüksek olmasıo ile birlikte asla ve sadece ticari bir mal olarak görülmemeli, ekolojik sistemin bir parçası olduğunun bilinci, etkinleştirerek yaygınlaştırılmalıdır.

Bilindiği üzere susuzluk yalnız bu günün değil, geleceğin sorunudur. Boşa kullanılan ve israf edilen su çölleşmeye doğru atılan bir adımdır. Su insan hakkı olduğu kadar tüm doğal yaşama ait bir haktır. Ülkemiz sanıldığı gibi su zengini bir ülke değildir. Su zengini bir coğrafya da kişi başına düşen yıllık su miktarı 8000-10 000 metreküptür oysa ülkemizde bu değer 1700 metreküp civarındadır. Oysa Dünya da 705 milyon insan içecek suya erişebilmektedir.

Su herkes için hayattır ve olmazsa olmazdır.

Bir damla su hayat demektir. Boşa akan damlalar yok olan hayatların habercisidir. Bugün dünyada yaklaşık 1.1 milyar insan temiz içme ve kullanım suyundan mahrumdur.

Her yıl yaklaşık 5 milyon insan temiz su yoksunluğu ile ilgili hastalıklardan ölmektedir.

2025 yılında dünya nüfusunun üçte biri şiddetli şekilde su sıkıntısı çekecektir.

Musluklarınızdaki su sızıntılarını önemseyin. Önemsediğiniz her damla Burdur Gölü’nün yok olmasını önleyecektir. Öyleyse haydi bizler de suyumuza sahip çıkalım. Onu dikkatli kullanmaya, israf etmemeye ve onu korumaya çalışalım.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.