BUCAK BELEDİYE BAŞKANI MUTLU, “BİZ MAĞDUR’UN YANINDAYIZ”

YAŞAM 21.01.2016 - 13:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4355+ kez okundu.
 

BUCAK BELEDİYE BAŞKANI MUTLU, “BİZ MAĞDUR’UN YANINDAYIZ”

Bucak Belediyesi tarafından Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 1 TIR yardım malzemesi dualarla yola çıktı.
Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, “Dünyanın neresinde bir mazlum varsa biz Bucaklı olarak onun yanındayız” dedi. Bucak Belediyesi uluslararası bir sosyal sorumluluk örneği daha göstererek Suriye’de zor durumda olan Bayır Bucak Türkmenlerine yardım TIR’ı gönderdi. Suriye’de Esad rejimi ile İran ve Rusya’nın tehdidi altında olan ve bombalı saldırılar sonucu köylerini terk eden Bayır Bucak Türkmenlerine Bucak’tan yardım eli uzandı. Bucak İlçesinde bir tır dolusu yardım Bayırbucak Türkmenleri için yola çıktı. Bucak Belediyesi tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü başlatılan ve Perşembe gününe kadar devam eden yardım kampanyasına vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende konuşan Başkan Mutlu, “Suriye’nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmenlerinin zulüm altında yaşadığını ifade ederek “Gün, zulüm gören soydaşlarımızın, Müslüman kardeşlerimizin yanında olma günüdür. Bu anlayışla Bucak Belediyesi bir büyük hizmete imza atma yoluna gitmiştir.”açıklamasında bulundu. Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Bayırbucak Türkmenlerinin Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nin karşısından başlayarak Lazkiye’ye kadar uzanan bölgede bulunan 36 köy ve 2 nahiyede yaşadıklarını belirterek, bu bölgede yaşayan Türkmenlerin bombardıman altında olduğunu ve buradaki Türkmenlerin acil ihtiyacı olan kuru gıda, çocuk bezi, çocuk maması, un, şeker, yağ gibi gıdalardan oluşan yardımın bugün yola çıktığını söyledi. Bayırbucak Türkmen kardeşlerimizin son birkaç ayda yerlerinden edinmelerine kadar varan sıkıntılar yaşadığını ifade eden Başkan Mutlu, “Bir taraftar terör örgütü İŞİD, diğer taraftan Rus bombardımanın etkisi altında yerlerinden edinmiş Türkmen kardeşlerimiz var. Belediyemiz koordinesinde burada yaşayan Türkmen kardeşlerimize özellikle sınırın Suriye tarafından çadırlarda yaşayan kardeşlerimize yardım kampanyası faaliyeti başlattık. Ve yardımda bulunmak isteyen hem vatandaşlarımızı, hem sivil toplum kuruluşlarımızı bu yönde yönlendirdik. Bütün Bucaklı vatandaşlarımıza gösterdikleri duyarlılıktan ötürü çok teşekkür ediyorum.”dedi.  
Bucak Belediyesi tarafından Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 1 TIR yardım malzemesi dualarla yola çıktı.

Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, “Dünyanın neresinde bir mazlum varsa biz Bucaklı olarak onun yanındayız” dedi. Bucak Belediyesi uluslararası bir sosyal sorumluluk örneği daha göstererek Suriye’de zor durumda olan Bayır Bucak Türkmenlerine yardım TIR’ı gönderdi.

Suriye’de Esad rejimi ile İran ve Rusya’nın tehdidi altında olan ve bombalı saldırılar sonucu köylerini terk eden Bayır Bucak Türkmenlerine Bucak’tan yardım eli uzandı. Bucak İlçesinde bir tır dolusu yardım Bayırbucak Türkmenleri için yola çıktı. Bucak Belediyesi tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü başlatılan ve Perşembe gününe kadar devam eden yardım kampanyasına vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende konuşan Başkan Mutlu, “Suriye’nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmenlerinin zulüm altında yaşadığını ifade ederek “Gün, zulüm gören soydaşlarımızın, Müslüman kardeşlerimizin yanında olma günüdür. Bu anlayışla Bucak Belediyesi bir büyük hizmete imza atma yoluna gitmiştir.”açıklamasında bulundu.

Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Bayırbucak Türkmenlerinin Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nin karşısından başlayarak Lazkiye’ye kadar uzanan bölgede bulunan 36 köy ve 2 nahiyede yaşadıklarını belirterek, bu bölgede yaşayan Türkmenlerin bombardıman altında olduğunu ve buradaki Türkmenlerin acil ihtiyacı olan kuru gıda, çocuk bezi, çocuk maması, un, şeker, yağ gibi gıdalardan oluşan yardımın bugün yola çıktığını söyledi. Bayırbucak Türkmen kardeşlerimizin son birkaç ayda yerlerinden edinmelerine kadar varan sıkıntılar yaşadığını ifade eden Başkan Mutlu, “Bir taraftar terör örgütü İŞİD, diğer taraftan Rus bombardımanın etkisi altında yerlerinden edinmiş Türkmen kardeşlerimiz var. Belediyemiz koordinesinde burada yaşayan Türkmen kardeşlerimize özellikle sınırın Suriye tarafından çadırlarda yaşayan kardeşlerimize yardım kampanyası faaliyeti başlattık. Ve yardımda bulunmak isteyen hem vatandaşlarımızı, hem sivil toplum kuruluşlarımızı bu yönde yönlendirdik. Bütün Bucaklı vatandaşlarımıza gösterdikleri duyarlılıktan ötürü çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.