MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ OLMAYAN ÇALIŞAMAYACAKTIR.

GÜNDEM 27.01.2016 - 12:11, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3358+ kez okundu.
 

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ OLMAYAN ÇALIŞAMAYACAKTIR.

Burdur İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016 Ocak ayı toplantısı Vali Hasan Kürklü’nün Başkanlığında gerçekleşti.
Vali Kürklü’nün Başkanlığında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Deveci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Recep Kalkan ve kurul üyeleri katıldı. Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün sekretaryasını yaptığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu gündem maddelerine göre Müdür Deveci, İŞKUR çalışmaları hakkında bilgi verdi. Deveci, " Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen mesleklere ilişkin tebliğ 25 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanmıştır. Tebligde 'Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve belirtilen mesleklerde, mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip oymayan kişiler iş bu tebliğin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra çalıştırılamazlar.' denildiğinden bu süre 25 Mayıs 2016 tarihinde sona erecektir. 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göe ustalık belgesi almış olanlar ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin mesleki ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar için birinci fıkradaki belge şartı aranmaz. Bu tebliğe ilişkin denetimler iş müfettişlerince yapılır. Bu tebliğ hükümlerine aykırı davranan işveren veya işveren vekillerine Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü tarafından her bir çalışan için beş yüz türklirası idari para cezası verilir. Bu tebliğ hükümlerine göre verilen idari para cezaları tebligattan itibaren bir ay içinde ödenir. İşverenlerimizin sözü edilen son tarihe kadar bu mesleklerde çalışan işçileri için mesleki yeterlilik belgesini almaları önem arzetmektedir. İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar ile birlikte işbirliği yapılarak mesleki eğitimler düzenlenecektir. Mesleki eğitim sonunda belge ve sınav ücretleri İşsizlik Sigortası fonundan karşılanacaktır" dedi.    
Burdur İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016 Ocak ayı toplantısı Vali Hasan Kürklü’nün Başkanlığında gerçekleşti.

Vali Kürklü’nün Başkanlığında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Deveci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Recep Kalkan ve kurul üyeleri katıldı.

Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün sekretaryasını yaptığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu gündem maddelerine göre Müdür Deveci, İŞKUR çalışmaları hakkında bilgi verdi. Deveci, " Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen mesleklere ilişkin tebliğ 25 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanmıştır. Tebligde 'Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve belirtilen mesleklerde, mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip oymayan kişiler iş bu tebliğin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra çalıştırılamazlar.' denildiğinden bu süre 25 Mayıs 2016 tarihinde sona erecektir. 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göe ustalık belgesi almış olanlar ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin mesleki ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar için birinci fıkradaki belge şartı aranmaz.

Bu tebliğe ilişkin denetimler iş müfettişlerince yapılır. Bu tebliğ hükümlerine aykırı davranan işveren veya işveren vekillerine Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü tarafından her bir çalışan için beş yüz türklirası idari para cezası verilir. Bu tebliğ hükümlerine göre verilen idari para cezaları tebligattan itibaren bir ay içinde ödenir.

İşverenlerimizin sözü edilen son tarihe kadar bu mesleklerde çalışan işçileri için mesleki yeterlilik belgesini almaları önem arzetmektedir. İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar ile birlikte işbirliği yapılarak mesleki eğitimler düzenlenecektir. Mesleki eğitim sonunda belge ve sınav ücretleri İşsizlik Sigortası fonundan karşılanacaktır" dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.