SABANCI SUİKASTİNİN ZANLISI AYDIN DA YAKALANDI

GÜNDEM 02.02.2016 - 18:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3842+ kez okundu.
 

SABANCI SUİKASTİNİN ZANLISI AYDIN DA YAKALANDI

Aydın'ın Söke ilçesinde düzenlenen operasyonda, Sabancı suikastini yapanlardan biri olan İsmail Akkol 20 yıl sonra yakalandı.
Aydın'ın  Söke ilçesinde otogarda 'canlı bomba' düzeneği, silah ve bombalarla eyleme giden 2 terörist gözaltına alındı. 9 Ocak 1996 yılında Sabancı holding’e ait İstanbul’da bulunan ikiz kulelerde Fehriye Erdal isimli çalışanın yardımı ile mesai saati içerisinde Özdemir Sabancı’nın da bulunduğu toplantı odasında. DHKP/C militanları Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından Sabancı Merkezi'nde uğradığı silahlı saldırıda Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'yle birlikte yaşamını yitirdi.   Gözaltına alınan 2 kişinin bagajlarında yapılan aramada ilk belirlemelere göre 1 kalaşnikof uzun namlulu tüfek, bir el bombası, canlı bomba düzeneği ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. İZMİR'E GİDİYORLARDI   Gözaltına alınan şüphelilerin Didim'den Söke'ye geldikleri, buradan da İzmir'e gitmek üzere bilet almak istedikleri öğrenildi.   BİRİ SABANCI SUİKASTİ ZANLISI   Aydın Emniyet Müdürü, 2 kişiden birinin, 9 Ocak 1996 tarihindeki Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün, sekreter Nilgün Hasefe ile birlikte öldürülen Sabancı Holding Yönetim kurulu Üyesi Özdemir Sabancı suikastinin zanlısı DHKP-C’li İsmail Akkol olduğunu açıkladı. TÜRKİYE'YE YUNANİSTAN'DAN GİRDİLER   Diğer zanlının da Fadik Adıyaman olduğu sanılırken, ikisinin de üzerinden sahte kimlik çıktığı; kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi. İkilinin Türkiye'ye Yunanistan'dan giriş yaptıkları öğrenildi.   
Aydın'ın Söke ilçesinde düzenlenen operasyonda, Sabancı suikastini yapanlardan biri olan İsmail Akkol 20 yıl sonra yakalandı.

Aydın'ın  Söke ilçesinde otogarda 'canlı bomba' düzeneği, silah ve bombalarla eyleme giden 2 terörist gözaltına alındı. 9 Ocak 1996 yılında Sabancı holding’e ait İstanbul’da bulunan ikiz kulelerde Fehriye Erdal isimli çalışanın yardımı ile mesai saati içerisinde Özdemir Sabancı’nın da bulunduğu toplantı odasında. DHKP/C militanları Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından Sabancı Merkezi'nde uğradığı silahlı saldırıda Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'yle birlikte yaşamını yitirdi.

 

Gözaltına alınan 2 kişinin bagajlarında yapılan aramada ilk belirlemelere göre 1 kalaşnikof uzun namlulu tüfek, bir el bombası, canlı bomba düzeneği ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

İZMİR'E GİDİYORLARDI
 

Gözaltına alınan şüphelilerin Didim'den Söke'ye geldikleri, buradan da İzmir'e gitmek üzere bilet almak istedikleri öğrenildi.

 

BİRİ SABANCI SUİKASTİ ZANLISI
 

Aydın Emniyet Müdürü, 2 kişiden birinin, 9 Ocak 1996 tarihindeki Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün, sekreter Nilgün Hasefe ile birlikte öldürülen Sabancı Holding Yönetim kurulu Üyesi Özdemir Sabancı suikastinin zanlısı DHKP-C’li İsmail Akkol olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE'YE YUNANİSTAN'DAN GİRDİLER
 

Diğer zanlının da Fadik Adıyaman olduğu sanılırken, ikisinin de üzerinden sahte kimlik çıktığı; kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi. İkilinin Türkiye'ye Yunanistan'dan giriş yaptıkları öğrenildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.