MEVLEVİLER 10 KURULUŞ YILI İÇİN DÖNDÜLER

KÜLTÜR 01.03.2016 - 13:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4544+ kez okundu.
 

MEVLEVİLER 10 KURULUŞ YILI İÇİN DÖNDÜLER

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin kuruluşunun 10. yıl etkinlikleri çerçevesinde Semazenler gösterileri ve Mevlevilik gösteriler düzenlendi.
(MAKÜ) Mevlana ve Hoşgörü Topluluğu tarafından Hz. Mevlana’yı ve onun  aşkını gönüllerle buluşturmak amacıyla organize edilen etkinlikle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu 29 Şubat 2016 Pazartesi günü Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda Mevlevi Ayin-i Şerif ve Sema Gösterisi ile Burdur halkıyla buluştu. Topluluk, programı iki bölüm halinde icra etti. İlk bölümde Hüzzam Makamında Tasavvuf Müziği ile izleyicileriyle buluşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, ikinci bölümde ise Semâ Mukabelesi ile Zekai Dedenin Isfahan Mevlevî Ayini’ni icra ettiler. Genel Sanat Yönetmeni Neyzen Şef Yusuf KAYYA yönetiminde konserlerini ve Sema Mukabelesini icra eden topluluk, sema gösteriminde izleyicileri adeta büyüledi. Yaklaşık 30 kişilik bir ekiple Burdur halkıyla buluşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun büyük beğeni toplayan sema mukabelesinin ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle program sona erdi. Program sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü Fahri ÖZÇAKIL ve Genel Sanat Yönetmeni Neyzen Şef Yusuf KAYYA’ya anmalık takdim etti ve Safahat hediye etti. Topluluk Müdürü Fahri ÖZÇAKIL da Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’a hediyelerini takdim ettiler.  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin kuruluşunun 10. yıl etkinlikleri çerçevesinde Semazenler gösterileri ve Mevlevilik gösteriler düzenlendi.

(MAKÜ) Mevlana ve Hoşgörü Topluluğu tarafından Hz. Mevlana’yı ve onun  aşkını gönüllerle buluşturmak amacıyla organize edilen etkinlikle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu 29 Şubat 2016 Pazartesi günü Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda Mevlevi Ayin-i Şerif ve Sema Gösterisi ile Burdur halkıyla buluştu.

Topluluk, programı iki bölüm halinde icra etti. İlk bölümde Hüzzam Makamında Tasavvuf Müziği ile izleyicileriyle buluşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, ikinci bölümde ise Semâ Mukabelesi ile Zekai Dedenin Isfahan Mevlevî Ayini’ni icra ettiler. Genel Sanat Yönetmeni Neyzen Şef Yusuf KAYYA yönetiminde konserlerini ve Sema Mukabelesini icra eden topluluk, sema gösteriminde izleyicileri adeta büyüledi.

Yaklaşık 30 kişilik bir ekiple Burdur halkıyla buluşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun büyük beğeni toplayan sema mukabelesinin ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle program sona erdi.

Program sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü Fahri ÖZÇAKIL ve Genel Sanat Yönetmeni Neyzen Şef Yusuf KAYYA’ya anmalık takdim etti ve Safahat hediye etti. Topluluk Müdürü Fahri ÖZÇAKIL da Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’a hediyelerini takdim ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.