MİLLETVEKİLİ ÖZÇELİK’DEN İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ MESAJI

SİYASET 11.03.2016 - 11:01, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4034+ kez okundu.
 

MİLLETVEKİLİ ÖZÇELİK’DEN İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ MESAJI

İstiklal marşımız, Türk tarihinin en sancılı günlerinde, öldüğü sanılan bir milletin yeniden dirilme azminin özetidir.
Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik İstiklal Marşının kabulü dolaysıyla bir mesaj yayınladı Özçelik Mesajında; “ Bu marş tarihimizin son iki yüzyılında acılar içinde hayatta kalmaya çalışan büyük bir çınarın ruh halini tarif ederken, aynı zamanda o çınardan boy veren Cumhuriyetimizin bağımsızlığını da ilan eder. İstiklal Marşı metni ve ruhuyla bir bütün olarak incelendiğinde,  vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden çıkan eserin,  bağımsızlık konusundaki kararlılığın göstergesi niteliğiyle “İstiklal Marşı” olmak yanında bağımsızlığımızı korumak, birlik ve beraberlik iradesini insanımızın ruhunda her zaman canlı tutmak gibi idealleri seslendirmesi yönüyle “İstikbal Marşı” olduğunu da söylemek yanlış olmaz. Bundan 95 yıl önce,  bir milletin kaderini yüklenmeye baş koyduğu bir günde, 12 Martta, Türk milletinin, bağımsızlık ifadesinin değişmez ve sarsılmaz metni olarak milli hayatımıza girmiştir. Etkisi ebediyete kadar sürecek dizeleri bizlere aktarmış, ruhları ve vazifeleriyle sessiz kalabilecek bir neslin sesine ses vermiştir. 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de İstiklal Marşımız kabul edildi. Mehmet Akif, hem şair kişiliği ile hem de Burdur Milletvekili olarak milletimizin duygularını en iyi şekilde seslendirmiştir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk Ulusunun bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirir.  Mehmet Akif’in bir başka önemli özelliği de sarsılmaz bir iman ve dava adamı olduğu kadar tam bir erdem kahramanı olmasıdır. Milli mücadelede ülkenin kırık dökük her köşesinde dalga dalga yankılanan, milli azmi ve imanı şahlandıran, milletimizin özgürlük umudunu yeşerterek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşı, aynı misyonu bugün de sürdürmektedir. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın, Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. dizeleriyle geleceğe dair umudu her daim koruyan Mehmet Akif Ersoy’un Hak’tan beslenen bu umudu günümüz gençliğinin de bakış açısı olmalıdır. Topraklarımız; bitmeyen savaşlar, kavgalar ve yokluklar içinde var olma mücadelesi veren bir avuç vatanseverin çırpınışlarına şahit olmuştur. İstiklal Marş’ımızın şairi bu vatanseverlerden sadece biridir. Büyük Akif’ i tanımak, yazdıklarından her zaman yararlanmak, çocuklarımıza tanıtmak milli bir görevdir. O' nun kaleme aldığı ve dizeleri, coşkulu bir vatan sevgisini, inanç, bağımsızlık ve hürriyet tutkusunu simgeleyen İstiklal Marşımızı Her sabah çocuklarımız, gençlerimiz okumakta ve bağımsız ve özgür Türkiye için coşmaktadır. Milli ve dini konulardaki hassasiyeti, fedakârlığı ve örnek karakteri ile Türk milletinin gönlünde taht kuran Akif'e yüce Allah (cc)'tan rahmet dilerim. Kamuoyuna selam ve saygılarımla.
İstiklal marşımız, Türk tarihinin en sancılı günlerinde, öldüğü sanılan bir milletin yeniden dirilme azminin özetidir.

Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik İstiklal Marşının kabulü dolaysıyla bir mesaj yayınladı Özçelik Mesajında; “ Bu marş tarihimizin son iki yüzyılında acılar içinde hayatta kalmaya çalışan büyük bir çınarın ruh halini tarif ederken, aynı zamanda o çınardan boy veren Cumhuriyetimizin bağımsızlığını da ilan eder.
İstiklal Marşı metni ve ruhuyla bir bütün olarak incelendiğinde,  vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden çıkan eserin,  bağımsızlık konusundaki kararlılığın göstergesi niteliğiyle “İstiklal Marşı” olmak yanında bağımsızlığımızı korumak, birlik ve beraberlik iradesini insanımızın ruhunda her zaman canlı tutmak gibi idealleri seslendirmesi yönüyle “İstikbal Marşı” olduğunu da söylemek yanlış olmaz.
Bundan 95 yıl önce,  bir milletin kaderini yüklenmeye baş koyduğu bir günde, 12 Martta, Türk milletinin, bağımsızlık ifadesinin değişmez ve sarsılmaz metni olarak milli hayatımıza girmiştir. Etkisi ebediyete kadar sürecek dizeleri bizlere aktarmış, ruhları ve vazifeleriyle sessiz kalabilecek bir neslin sesine ses vermiştir.
12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de İstiklal Marşımız kabul edildi. Mehmet Akif, hem şair kişiliği ile hem de Burdur Milletvekili olarak milletimizin duygularını en iyi şekilde seslendirmiştir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk Ulusunun bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirir.  Mehmet Akif’in bir başka önemli özelliği de sarsılmaz bir iman ve dava adamı olduğu kadar tam bir erdem kahramanı olmasıdır. Milli mücadelede ülkenin kırık dökük her köşesinde dalga dalga yankılanan, milli azmi ve imanı şahlandıran, milletimizin özgürlük umudunu yeşerterek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşı, aynı misyonu bugün de sürdürmektedir.
Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın,
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.
dizeleriyle geleceğe dair umudu her daim koruyan Mehmet Akif Ersoy’un Hak’tan beslenen bu umudu günümüz gençliğinin de bakış açısı olmalıdır.
Topraklarımız; bitmeyen savaşlar, kavgalar ve yokluklar içinde var olma mücadelesi veren bir avuç vatanseverin çırpınışlarına şahit olmuştur. İstiklal Marş’ımızın şairi bu vatanseverlerden sadece biridir.
Büyük Akif’ i tanımak, yazdıklarından her zaman yararlanmak, çocuklarımıza tanıtmak milli bir görevdir.
O' nun kaleme aldığı ve dizeleri, coşkulu bir vatan sevgisini, inanç, bağımsızlık ve hürriyet tutkusunu simgeleyen İstiklal Marşımızı Her sabah çocuklarımız, gençlerimiz okumakta ve bağımsız ve özgür Türkiye için coşmaktadır.
Milli ve dini konulardaki hassasiyeti, fedakârlığı ve örnek karakteri ile Türk milletinin gönlünde taht kuran Akif'e yüce Allah (cc)'tan rahmet dilerim.
Kamuoyuna selam ve saygılarımla.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.