AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI KONUSUNDA MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ

SAĞLIK 10.05.2016 - 18:05, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4394+ kez okundu.
 

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI KONUSUNDA MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Burdur Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde (ADSM) Mahalle Muhtarları ve Merkeze Bağlı Köy Muhtarlarına bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Mahalle Muhtarları ve Merkeze Bağlı Köy Muhtarlarına Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri ve Evde Sağlık Hizmetleri Konularında Bilgilendirme Yapıldı. Muhtarlara ağız ve diş sağlığı konusunda ve evde bakım hizmetleri konusunda bilgi aktaran yetkililer. Artık sağlık hizmetlerinin geldiği noktada halkın ayağına gidildiğini söylediler. Diş sağlığı konusunda ise bilgi verilmesi konusun da gerekli hizmetlerin halkın ayağında verileceğini belirttiler. Toplantıda, Burdur ADSM tarafından yürütülen faaliyetler ve evde sağlık kapsamında verilen diş hizmetleri tanıtılarak daha fazla sayıda vatandaşımıza evde sağlık hizmetlerinin eriştirilebilmesi adına muhtarlarımızın sağlayabilecekleri katkılar konuşuldu. Genel Sekreter Op. Dr Reha Sermed Aygören yaptığı konuşmasında “İlimiz dahilindeki tek ADSM olarak faaliyet gösteren merkezimiz, tüm vatandaşlarımıza ikisi uzman olmak üzere 19 diş hekimi ile gece 24:00’a kadar hizmet vermektedir. Modern çağın gereklerine uygun tüm tıbbi donanıma sahip olan merkezimiz fiziki olarak ta ilimizde belki de Türkiye de ilk engelli erişimi açısından erişilebilirlik belgesi alan modern bir sağlık tesisidir.” Dedi. Yürütülen evde sağlık hizmeti faaliyetlerinde de değinen Op.Dr. Aygören “Evde takibi zorunlu, engelli, yatalak ve benzeri durumda olan (KOAH, felç, terminal dönem kanserler vb. ) hastalar, kronik hastalığa bağlı olarak merkezimize gelemeyecek durumda olan kişilere evde diş sağlığı hizmeti sunmaktadır.” Diyerek muhtarlarımıza bölgelerinde bu hizmetin duyurulması konusunda yardım istedi. Son olarak Burdur ADSM’inde gerçekleştirilebilen işlemlere değinen Op.Dr. Aygören    “Merkezimizde şu anda  Diş Çekimi     Diş Taşı Temizliği diş Dolgu Kanal Tedavisi Sabit Protez Hareketli Protezler Besleme ve Protez Tamiri Dijital Panoramik  ve Sefalometrik  Röntgen, koruyucu Diş Hekimliği Tedavileri eksiksiz olarak yapılmaktadır” dedi.     Toplantıya  Burdur İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Reha Sermed Aygören, Burdur ADSM Başhekimi Mehmet Sürücü, Ak Parti İl Başkanı Dr. Süleyman Faki ve Muhtarlar katıldı.
Burdur Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde (ADSM) Mahalle Muhtarları ve Merkeze Bağlı Köy Muhtarlarına bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mahalle Muhtarları ve Merkeze Bağlı Köy Muhtarlarına Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri ve Evde Sağlık Hizmetleri Konularında Bilgilendirme Yapıldı. Muhtarlara ağız ve diş sağlığı konusunda ve evde bakım hizmetleri konusunda bilgi aktaran yetkililer. Artık sağlık hizmetlerinin geldiği noktada halkın ayağına gidildiğini söylediler. Diş sağlığı konusunda ise bilgi verilmesi konusun da gerekli hizmetlerin halkın ayağında verileceğini belirttiler.

Toplantıda, Burdur ADSM tarafından yürütülen faaliyetler ve evde sağlık kapsamında verilen diş hizmetleri tanıtılarak daha fazla sayıda vatandaşımıza evde sağlık hizmetlerinin eriştirilebilmesi adına muhtarlarımızın sağlayabilecekleri katkılar konuşuldu.

Genel Sekreter Op. Dr Reha Sermed Aygören yaptığı konuşmasında “İlimiz dahilindeki tek ADSM olarak faaliyet gösteren merkezimiz, tüm vatandaşlarımıza ikisi uzman olmak üzere 19 diş hekimi ile gece 24:00’a kadar hizmet vermektedir. Modern çağın gereklerine uygun tüm tıbbi donanıma sahip olan merkezimiz fiziki olarak ta ilimizde belki de Türkiye de ilk engelli erişimi açısından erişilebilirlik belgesi alan modern bir sağlık tesisidir.” Dedi. Yürütülen evde sağlık hizmeti faaliyetlerinde de değinen Op.Dr. Aygören “Evde takibi zorunlu, engelli, yatalak ve benzeri durumda olan (KOAH, felç, terminal dönem kanserler vb. ) hastalar, kronik hastalığa bağlı olarak merkezimize gelemeyecek durumda olan kişilere evde diş sağlığı hizmeti sunmaktadır.” Diyerek muhtarlarımıza bölgelerinde bu hizmetin duyurulması konusunda yardım istedi. Son olarak Burdur ADSM’inde gerçekleştirilebilen işlemlere değinen Op.Dr. Aygören   

“Merkezimizde şu anda

 Diş Çekimi     Diş Taşı Temizliği diş Dolgu Kanal Tedavisi Sabit Protez Hareketli Protezler Besleme ve Protez Tamiri Dijital Panoramik  ve Sefalometrik  Röntgen, koruyucu Diş Hekimliği Tedavileri eksiksiz olarak yapılmaktadır” dedi.

    Toplantıya  Burdur İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Reha Sermed Aygören, Burdur ADSM Başhekimi Mehmet Sürücü, Ak Parti İl Başkanı Dr. Süleyman Faki ve Muhtarlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.