ŞAP HASTALAĞI HAYVAN PAZARI KAPATTIRDI

DİĞER 10.05.2016 - 19:19, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4558+ kez okundu.
 

ŞAP HASTALAĞI HAYVAN PAZARI KAPATTIRDI

Merkez İlçe Kartalpınar köyünde, Merkez Hızırilyas mahallesinde ve Kayaaltı Köyünde şap hastalığı görülmüştür.
Kartalpınar köyünde, Merkez Hızırilyas mahallesinde ve Kayaaltı Köyünde Ayrıca Tefenni-Merkez Mahallesi, Karamanlı-Merkez Eşeler Mahallesi, Çavdır Karaköy Köyü ve Çeltikçi-Bağ saray köylerinde hastalık görülmüş, kordon ve karantina tedbirleri alınarak koruma ve gözetim bölgeleri oluşturulmuştur.          Konuyla alakalı olarak İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu 10.05.2016 tarihinde Vali Yardımcısı Bülent UYGUR Başkanlığında toplanmış, hastalıkla ilgili aşağıdaki önlemler alınmıştır.   Şap Hastalığı tespit edilen yerleşim birimlerinde gerekli idari ve fenni tedbirler alınmıştır. Bulaşıcı ve Salgın Hastalıkları yönetmeliği gereğince Burdur Merkez Mahalleleri, Kartalpınar ve Kayaaltı Köyleri 3 km yarıçaplı Koruma Bölgesi; Askeriye, Gökçebağ, Yakaköy, Günalan, Halıcılar, Güneyyayla, Taşkapı, Çine, Beşkavak, Kayış, Sarıova, Bayındır, Büğdüz, Çendik, Suludere Köyleri ise 10 km yarıçaplı gözetim bölgesi ilan edilmiştir. Koruma ve Gözetim Bölgelerinde hasta hayvanlar sağlamlardan ayrılmış, tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketleri yasaklanmıştır. Sadece kesim amaçlı hayvan hareketlerine izin verilecektir. Ayrıca İl Müdürlüğümüzce 3 km yarıçaplı Koruma Bölgesi ile 10 km yarıçaplı gözetim bölgelerindeki tüm büyükbaş hayvanların hızlı bir biçimde Şap aşısı ile aşılanmaları sağlanacaktır. İlimizde Merkez Aydınlıkevler Mahallesinde Kurulu bulunan Burdur Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı karantina süresi bitimine kadar kapatılmıştır.  
Merkez İlçe Kartalpınar köyünde, Merkez Hızırilyas mahallesinde ve Kayaaltı Köyünde şap hastalığı görülmüştür.

Kartalpınar köyünde, Merkez Hızırilyas mahallesinde ve Kayaaltı Köyünde Ayrıca Tefenni-Merkez Mahallesi, Karamanlı-Merkez Eşeler Mahallesi, Çavdır Karaköy Köyü ve Çeltikçi-Bağ saray köylerinde hastalık görülmüş, kordon ve karantina tedbirleri alınarak koruma ve gözetim bölgeleri oluşturulmuştur.

         Konuyla alakalı olarak İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu 10.05.2016 tarihinde Vali Yardımcısı Bülent UYGUR Başkanlığında toplanmış, hastalıkla ilgili aşağıdaki önlemler alınmıştır.

 

Şap Hastalığı tespit edilen yerleşim birimlerinde gerekli idari ve fenni tedbirler alınmıştır.

Bulaşıcı ve Salgın Hastalıkları yönetmeliği gereğince Burdur Merkez Mahalleleri, Kartalpınar ve Kayaaltı Köyleri 3 km yarıçaplı Koruma Bölgesi; Askeriye, Gökçebağ, Yakaköy, Günalan, Halıcılar, Güneyyayla, Taşkapı, Çine, Beşkavak, Kayış, Sarıova, Bayındır, Büğdüz, Çendik, Suludere Köyleri ise 10 km yarıçaplı gözetim bölgesi ilan edilmiştir.

Koruma ve Gözetim Bölgelerinde hasta hayvanlar sağlamlardan ayrılmış, tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketleri yasaklanmıştır. Sadece kesim amaçlı hayvan hareketlerine izin verilecektir.

Ayrıca İl Müdürlüğümüzce 3 km yarıçaplı Koruma Bölgesi ile 10 km yarıçaplı gözetim bölgelerindeki tüm büyükbaş hayvanların hızlı bir biçimde Şap aşısı ile aşılanmaları sağlanacaktır.

İlimizde Merkez Aydınlıkevler Mahallesinde Kurulu bulunan Burdur Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı karantina süresi bitimine kadar kapatılmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.