KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ İÇİN KIZILAYA KAR VERDİLER

YAŞAM 25.05.2016 - 15:11, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4054+ kez okundu.
 

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ İÇİN KIZILAYA KAR VERDİLER

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TOBB 72. Genel Kurulundaki konuşmasında “Böyle bir sistemi bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz demişti.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TOBB 72. Genel Kurulundaki konuşmasında, başkanlık sistemi için, “Böyle bir sistemi bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz” ifadelerine karşın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz kanı sadece Kızılay’a veririz Kızılay’a. Olay bu kadar basit.” diyerek tepkisini göstermesiyle başlayan gerilime Bucak’tan da bir tepki geldi.   Bucak’ta, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Emrullah Ünal ve Ak Parti Bucak İlçe Yönetimin Kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemine ilişkin sözlerini protesto için kan bağışında bulundu.   Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu kan bağışı sırasında yaptığı açıklamada,  “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun TOBB 72. Genel Kurulunda yaptığı konuşmanın toplumda infial uyandırdığını ancak buna rağmen Sayın Kılıçdaroğlu’nun aynı konuşmalarını Van ziyareti ve grup konuşmalarında tekrarladığını söyledi. Bu sözlerin bir siyasi partinin genel başkanına yakışmadığını belirten Başkan Mutlu, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının “Milli iradeye vurulmuş bir darbe ve milli iradenin hiçe sayılması” anlamına geldiğini savundu. Mutlu, “Madem birileri kan istiyor, biz de kanımızı en doğru yere, Kızılay’a veriyoruz. Bu millet isterse başkanlık sistemini getirir” dedi.   Açıklamanın ardından Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Personeli Türk Kızılayı’na ait mobil aracında kan bağışında bulundular. Türk Kızılay’ı yetkilileri ise prensip olarak toplam da Belediye dışında vatandaşlardan kaç ünite kan bağışı aldıklarını açıklamadılar.    
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TOBB 72. Genel Kurulundaki konuşmasında “Böyle bir sistemi bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz demişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TOBB 72. Genel Kurulundaki konuşmasında, başkanlık sistemi için, “Böyle bir sistemi bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz” ifadelerine karşın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz kanı sadece Kızılay’a veririz Kızılay’a. Olay bu kadar basit.” diyerek tepkisini göstermesiyle başlayan gerilime Bucak’tan da bir tepki geldi.

 

Bucak’ta, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Emrullah Ünal ve Ak Parti Bucak İlçe Yönetimin Kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemine ilişkin sözlerini protesto için kan bağışında bulundu.

 

Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu kan bağışı sırasında yaptığı açıklamada,  “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun TOBB 72. Genel Kurulunda yaptığı konuşmanın toplumda infial uyandırdığını ancak buna rağmen Sayın Kılıçdaroğlu’nun aynı konuşmalarını Van ziyareti ve grup konuşmalarında tekrarladığını söyledi. Bu sözlerin bir siyasi partinin genel başkanına yakışmadığını belirten Başkan Mutlu, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının “Milli iradeye vurulmuş bir darbe ve milli iradenin hiçe sayılması” anlamına geldiğini savundu. Mutlu, “Madem birileri kan istiyor, biz de kanımızı en doğru yere, Kızılay’a veriyoruz. Bu millet isterse başkanlık sistemini getirir” dedi.

 

Açıklamanın ardından Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Personeli Türk Kızılayı’na ait mobil aracında kan bağışında bulundular. Türk Kızılay’ı yetkilileri ise prensip olarak toplam da Belediye dışında vatandaşlardan kaç ünite kan bağışı aldıklarını açıklamadılar.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.