ÇOCUKLARIN ELLERİNDEN ÖZGÜRLÜĞE KANAT ÇIRPTI

YAŞAM 03.06.2016 - 13:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3763+ kez okundu.
 

ÇOCUKLARIN ELLERİNDEN ÖZGÜRLÜĞE KANAT ÇIRPTI

Burdur'da yaralı bulunduktan sonra Lisinia da görevliler tarafından tedavi edilen şahin, özel bir okulun öğrencilerinin elinde özgürlüğe kanat çırparak doğaya salındı.
Burdur'da yaralı bulunduktan sonra tedavi edilen şahin, özel bir okulun öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte doğaya salındı. Burdur'da özel bir okulun öğrencileri, merkeze bağlı Karakent köyü yakınlarındaki LisiniaYaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. ziyaretin ardından Merkezin sorumlusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, öğrencilere alanı gezdirerek burada tedavileri süren yaban hayvanları hakkında bilgi verdi. Sarıca, daha sonra yaklaşık 5 ay önce doğada yaralı bulunduktan sonra tedavisi ve rehabilitasyonu tamamlanan bir şahini doğaya saldı.Sarıca, kanatlarında yaraları bulunan şahini tedavi ettikten sonra Lisinia tedavi merkezinde ise yaralarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmaların yanı sıra uçuş antrenmanları yaptırdıklarını ve hazır olunca da doğaya bıraktıklarını söyledi. Şahinlerin "çiftçi dostu" olduğunu anlatan Sarıca, "Şahinler tarlalardaki fareleri yiyerek ürünlerin zarar görmesini engelliyor. Böylece doğal dengenin de korunmasına yardımcı oluyor." dedi.doğanın olmazsa olmaz koşullarından biri olarak şayet bu canlılar varlığını sürdürmezse tarım alanlarının haşereleri olan fareler bütün canlıların gıda ve besin kaynaklarının üremeden tüketilmesini sağlayacaklardır.  
Burdur'da yaralı bulunduktan sonra Lisinia da görevliler tarafından tedavi edilen şahin, özel bir okulun öğrencilerinin elinde özgürlüğe kanat çırparak doğaya salındı.

Burdur'da yaralı bulunduktan sonra tedavi edilen şahin, özel bir okulun öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte doğaya salındı.

Burdur'da özel bir okulun öğrencileri, merkeze bağlı Karakent köyü yakınlarındaki LisiniaYaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. ziyaretin ardından Merkezin sorumlusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, öğrencilere alanı gezdirerek burada tedavileri süren yaban hayvanları hakkında bilgi verdi.

Sarıca, daha sonra yaklaşık 5 ay önce doğada yaralı bulunduktan sonra tedavisi ve rehabilitasyonu tamamlanan bir şahini doğaya saldı.Sarıca, kanatlarında yaraları bulunan şahini tedavi ettikten sonra Lisinia tedavi merkezinde ise yaralarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmaların yanı sıra uçuş antrenmanları yaptırdıklarını ve hazır olunca da doğaya bıraktıklarını söyledi.

Şahinlerin "çiftçi dostu" olduğunu anlatan Sarıca, "Şahinler tarlalardaki fareleri yiyerek ürünlerin zarar görmesini engelliyor. Böylece doğal dengenin de korunmasına yardımcı oluyor." dedi.doğanın olmazsa olmaz koşullarından biri olarak şayet bu canlılar varlığını sürdürmezse tarım alanlarının haşereleri olan fareler bütün canlıların gıda ve besin kaynaklarının üremeden tüketilmesini sağlayacaklardır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.