BURDUR'UMUZA “GEZİCİ KÜTÜPHANE ”KAZANDIRILDI :

KÜLTÜR 15.06.2016 - 09:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3733+ kez okundu.
 

BURDUR'UMUZA “GEZİCİ KÜTÜPHANE ”KAZANDIRILDI :

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından 15 ile 15 Gezici Kütüphane kapsamında Burdur’a gezici kütüphane kazandırıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından 2.500 adet kitap bulunan Gezici kütüphane Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı ve Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek ve Burdur İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü yetkililerinin katılımlarıyla Ankara da Kültür Turizm Bakanlığı önünde düzenlenen teslim töreninde tyetkililer tarafından Burdur'a getirilmek üzere teslim alındı. Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek yaptığı açıklamada, “Kitap bir milletin hayatında değişmeyi sağlayacak en önemli unsurdur. 1943 yılında Nevşehir Ürgüp’te Mustafa Güzelgöz adlı kütüphaneci kitap okumayı özendirmek için eşeğine yüklediği kitaplarla köy köy dolaşmış. Büyük başarılar sağlamıştı. Bugün bizde bu gezici kütüphanemizle dolaşarak okullarımızda öğrencilerimize kitabı ulaştırmak suretiyle bu zevki aşılamaya çalışacağız. Bu  hizmetin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandılar. Burdur ve civarında eşekli kütüphane olarak isimlendirilen böyle bir hizmet eğitimci yazar Fakir Baykurt tarafından gerçekleştirilmiştir. Burdur da Merkez İl Halk kütüphanesinde mevcut küçük çaplı bir araç hizmet vermektedir. İkinci geniş imkanları olan böyle bir aracın temin edilmesi ise bölgemizde ve ilimizde kitap okumak isteyen ancak temin edemeyen kitap kurtlarına daha iyi bir hizmet sunacağına inanıyoruz açıklamasında bulundular.  
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından 15 ile 15 Gezici Kütüphane kapsamında Burdur’a gezici kütüphane kazandırıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından 2.500 adet kitap bulunan Gezici kütüphane Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı ve Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek ve Burdur İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü yetkililerinin katılımlarıyla Ankara da Kültür Turizm Bakanlığı önünde düzenlenen teslim töreninde tyetkililer tarafından Burdur'a getirilmek üzere teslim alındı.

Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek yaptığı açıklamada, “Kitap bir milletin hayatında değişmeyi sağlayacak en önemli unsurdur. 1943 yılında Nevşehir Ürgüp’te Mustafa Güzelgöz adlı kütüphaneci kitap okumayı özendirmek için eşeğine yüklediği kitaplarla köy köy dolaşmış. Büyük başarılar sağlamıştı. Bugün bizde bu gezici kütüphanemizle dolaşarak okullarımızda öğrencilerimize kitabı ulaştırmak suretiyle bu zevki aşılamaya çalışacağız. Bu  hizmetin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Burdur ve civarında eşekli kütüphane olarak isimlendirilen böyle bir hizmet eğitimci yazar Fakir Baykurt tarafından gerçekleştirilmiştir. Burdur da Merkez İl Halk kütüphanesinde mevcut küçük çaplı bir araç hizmet vermektedir. İkinci geniş imkanları olan böyle bir aracın temin edilmesi ise bölgemizde ve ilimizde kitap okumak isteyen ancak temin edemeyen kitap kurtlarına daha iyi bir hizmet sunacağına inanıyoruz açıklamasında bulundular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.