BAŞKAN KEYİK: MESLEKİ EĞİTİM CAZİBESİ ARTIRILACAK.

EĞİTİM 22.06.2016 - 18:22, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4457+ kez okundu.
 

BAŞKAN KEYİK: MESLEKİ EĞİTİM CAZİBESİ ARTIRILACAK.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Mesleki Eğitimde İstihdam Amaçlı Okul-Sektör İşbirliği Web Portal Projesi hazırladıklarını açıkladı.
BUTSO Meclis Salonunda, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) yetkilileri tarafından yapılan sunumla, BUTSO Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri bilgilendirildi. Toplantıda, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Bayram da yer aldı.   Sunumda verilen bilgilere göre; BAKA Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında destek sağlanan Web Portal Projesi, “BUTSO ve Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) ile birlikte yürütülecek. Yaklaşık 105 bin Tl bütçeli projenin; “BUTSO ve MEM’nün ortak yürüteceği staj ve iş bulma üzerine hazırlanan proje kapsamında bu projeye özel web sayfasının, portal alt yapısında fikir, içerik ve konseptlerin oluşturulması (tasarımı), yazılımı, uygulama geliştirme işlerinin yapılması ile bunlara ilişkin eğitim hizmetleri, garanti ve destek hizmetleri oluşturmaya yönelik tüm ihtiyaçların karşılanması” işidir.   Konuya ilişkin bilgi veren BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; “BAKA destekli ve BUTSO katkılı bu proje, özellikle sanayimizde büyük ihtiyaç duyulan mesleki eğitimin gelişmesi ve istihdamın sağlanması bakımından büyük faydalar getirecektir. Yaklaşık bin üyemizin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik gelişim sağlayacaktır. Ayrıca, yapılacak araştırmayla; mesleki eğitim alan işsiz gençlerin, engelliler başta olmak üzere, yönlendirilebileceği alanlar belirlenecektir. Dolayısıyla, bu projenin faydası kapsamında; bir yandan sanayicimizin kalifiye eleman ihtiyacı karşılanırken, diğer yandan mesleki eğitimin cazibesi artacaktır” dedi. Keyik; ilerleyen günlerde, projenin kamuoyuna ve hedef kitleye tanıtım amaçlı toplantıların da yapılacağını belirtti.  
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Mesleki Eğitimde İstihdam Amaçlı Okul-Sektör İşbirliği Web Portal Projesi hazırladıklarını açıkladı.

BUTSO Meclis Salonunda, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) yetkilileri tarafından yapılan sunumla, BUTSO Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri bilgilendirildi. Toplantıda, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Bayram da yer aldı.

 

Sunumda verilen bilgilere göre; BAKA Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında destek sağlanan Web Portal Projesi, “BUTSO ve Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) ile birlikte yürütülecek. Yaklaşık 105 bin Tl bütçeli projenin; “BUTSO ve MEM’nün ortak yürüteceği staj ve iş bulma üzerine hazırlanan proje kapsamında bu projeye özel web sayfasının, portal alt yapısında fikir, içerik ve konseptlerin oluşturulması (tasarımı), yazılımı, uygulama geliştirme işlerinin yapılması ile bunlara ilişkin eğitim hizmetleri, garanti ve destek hizmetleri oluşturmaya yönelik tüm ihtiyaçların karşılanması” işidir.

 

Konuya ilişkin bilgi veren BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; “BAKA destekli ve BUTSO katkılı bu proje, özellikle sanayimizde büyük ihtiyaç duyulan mesleki eğitimin gelişmesi ve istihdamın sağlanması bakımından büyük faydalar getirecektir. Yaklaşık bin üyemizin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik gelişim sağlayacaktır. Ayrıca, yapılacak araştırmayla; mesleki eğitim alan işsiz gençlerin, engelliler başta olmak üzere, yönlendirilebileceği alanlar belirlenecektir. Dolayısıyla, bu projenin faydası kapsamında; bir yandan sanayicimizin kalifiye eleman ihtiyacı karşılanırken, diğer yandan mesleki eğitimin cazibesi artacaktır” dedi. Keyik; ilerleyen günlerde, projenin kamuoyuna ve hedef kitleye tanıtım amaçlı toplantıların da yapılacağını belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.